www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Facultatea De Muzica....la Care Din Ala Sa Dau?


JOEBAT
 Share

Recommended Posts

Salut,

 

Stie careva care e diferenta intre UNMB si Spiru Haret? in afara de taxa(cazul in care esti cu taxa la amandoua!!!)

pai prima si una din cele mai importante diferente este ca la spiru nu exista decat o sectie si anume pedagogie muzicala...totusi profesorii sunt ff ok si ca pedagogi si ca oameni, stau cu tine dupa cursuri iti explica etc...a, si alta diferenta e ca la spiru se incepe de la zero cu predarea, existand insa niste grupe pentru avansati

Link to comment
Share on other sites

Ca student UNMB iti pot spune clar: UNMB, daca vrei sa inveti ceva.

La Spiru o sa mergi doar cand le dai banii, in rest cam toti studentii sunt in aceeasi oala, notele nu reflecta nimic.

Mai mult, cand cei de la Spiru isi dadeau licenta, o dadeau cu profesorii de la UNMB si nu prea luau. Acum nu mai e asa din cate stiu.

In UNMB trebuie sa dai peste profesorii care trebuie, altfel e o mare "pain in the ass".

Depinde si la ce sectie vrei sa te duci, daca esti la instrumental si deja esti pe felie mare instrumentist, nu te ajuta cu mult.

Daca te orientezi spre sectii gen Jazz si Pedagogie muzicala (care sunt in proportie de 90% identice), o sa te frece ceva profesorii si o sa ajungi sa inveti ceva.

Din categoria administrative, taxele de restante,refaceri si amenzi biblioteca sunt porcos de mari. Ca sa-ti dau un exemplu,daca nu reusesti la discipline gen teorie,modul pedagogie sau ansamblu coral(care au multe credite) sa te duci pe la toate cursurile, sa-ti dai lucrarea din timpul anului, si sa nu te bage propriu-zis in examen, o sa refaci toate cursurile si seminariile materiei in timpul anului urmator, + suma generoasa de 1200 de lei, care creste in fiecare an. Asta doar pentru un curs.

Sunt si o gramada de cursuri inutile(pentru mine,poate unui viitor profesor ii folosesc), cum ar fi modulul de pedagogie, pe care il poti evita daca dai la Jazz.

Sfatul meu dupa 3 ani de UNMB este sa dai, chiar daca pe parcurs o sa te lovesti de o gramada de neplaceri, cand dai peste profesori de garda veche carora le pasa, merita.

Da, si nivelul muzical al studentilor care dau admiterea este intr-o continua scadere, asemenea dorintei de a face facultatea de muzica in general dupa liceu de profil, iar pentru a atrage studentii, solfegiile de admitere ajung sa fie propriu-zis o gluma( fata de anii de glorie, pana in 2000, cand materiile din anul 3 erau materii de admitere propriu-zis)

De la cursuri si seminarii 1 la 1 (ce-i drept, erau si 10 locuri in total) cu profesorul s-a ajuns la 50 studenti la 1 profesor.

Suma total in regula pentru orice facultate tehnica sa zicem, dar nu pentru una de arte.

Se pare ca statul considera ca nu mai e nevoie de muzicieni competenti.

Edited by lukeblue
Link to comment
Share on other sites

Pai la Jazz ansamblul coral este inlocuit de practica jazz (ore cu Tiberian).

La Jazz nu ai modul pedagogic, si multi il aleg optional si il platesc.

Cam atat cred, s-ar putea sa mai fie mici modificari de programa, dar majoritatea le facem la comun (teorie, polifonie,armonie,istoria muzicii, forme,pian general, citire partituri etc).

Cea mai mare diferenta este legata de numarul de ani necesari completarii ciclului de licenta: sectia Jazz - 4 ani,

Pedagogia - 3

E mai bine la Jazz sa zicem daca nu vrei ansamblu coral (vreo 5 ore pe saptamana), dar sunt de parere ca e o materie foarte interesanta; asta, repet, daca iti pica un profesor care sa te atraga, caci fenomenul invers este des intalnit.

 

A..si legat de Spiru, am auzit ca ar fi examene pe calculator, test grila :)

 

In concluzie:

 

- daca nu ai timp la dispozitie pentru a merge la scoala in fiecare zi cam 5-6h (prezentele conteaza mult), e dificil sa nu iti pui profesorii in cap ( e o atmosfera gen liceu, de ce ai lipsit ieri :) ?etc)

- o varianta este sa fii la taxa si sa lucrezi, sau la a 2-a facultate(taxa obligatorie), cazuri in care esti scutit de 50% din prezente

- daca ai nevoie doar de diploma, mergi la Spiru

- daca te hotarasti la UNMB, pregateste-te de o momente soc (de ex. manele la greu, culmea), de multe injuraturi catre modul lor de a face lucrurile, atitudine profesorala total nepotrivita (asta e dedicatie unei profesoare de teorie din anul I) etc

- daca vrei nume de profesori de care sa te feresti, PM :)

Eu am avut un an inghetat si cand am revenit am putut oarecum sa ma bucur de anumite avantaje, pentru ca nu mai aveam ore cu anumiti profesori, mai mult, fac ore cu unii chiar grozavi.

 

Sper ca nu te-am ametit :D .

Edited by lukeblue
Link to comment
Share on other sites

Este scris in regulament, nu e pe sub mana; valabil doar pentru regimul cu taxa.

Duci adeverinta de la angajator, faci cerere si astepti sa ti se aprobe, dupa care te duci cu ea pe la toooti profesorii sa te milogesti :)

 

_Xecutioner_: vezi ca exista brosura de admitere toate cu detaliile pe sectii, apare parca prin iunie, admiterea fiind in septembrie; daca te vrei muzicolog, o sa ai de tocit in plus. :)

Edited by lukeblue
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest crazy-b

desi nu sunt din bucuresti si nu am prea multe cunostinte in domeniu pot spune ca o diploma nu te face neaparat profesionist. am si eu de gand sa urmez un conservator dar vreau ca asta sa se intample dupa ce acumulez un oarecare volum de cunostinte/experienta scenica/cantat cu formatie, sa vina ca o desavarsire a studiilor muzicale.

 

sectia de jazz si muzica usoara de la unmb ma atrage cel mai mult pt ca se potriveste cel mai mult cu latura pe care doresc eu sa o descopar intr-un final.

 

un viitor muzician "average"(absolvent de liceu de muzica) in momentul in care promoveaza examenul de bacalaureat si se indreapta spre o facultate are deja ceva ani in spate si de asta mi se pare aiurea sa te duci la conservator "ca sa mai prinzi ceva si de acolo" in contextul in care tu nu ai un liceu de specialitate.

 

 

nu incurajez nici atitudinile unor profesori care sustin ca daca nu le-ai facut la timpul lor nu o sa le mai faci niciodata cum trebuie si nu vei mai canta niciodata la nivel profesionist. parerea mea e ca depinde la ce raportezi...dar cine pune problema cum o pun profesorii care il iau pe nu in brate se raporteaza la niste standarde pe care probabil nici ei nu le-au atins....

 

nimeni nu se jeneaza sa iti dea o diploma, ba chiar vei primi si felicitari pt ca probabil...pasionat fiind vei depune mai mult efort decat odraslele de muzicieni aterizate pe acolo carora li se rupe de fenomen....insa atata vreme cat te arunci direct in apa adanca nu o sa faci nimic cu diploma aia....

 

in ziua de azi nivelul e scazut...de asta daca iti place munceste si ridica-te...dupa ce te pui bine la punct cu instrumentul....canti o vreme pe unde gasesti "post"...mai castigi experienta...gandeste-te cu cate auditii in picioare vin aia din liceul de muzica....chiar daca e vorba de un nivel ideal tu incearca sa ajungi cat mai aproape de el...nu conteaza ca in facultate is verze....tu iti impui un ritm care sa te aduca cat mai repede acolo unde iti doresti....

 

mai ia eventual ceva ore....din cand in cand....grosul oricum il muncesti tu.....si dupa cativa ani te poti duce frumos la unmb si sa te tii de treaba mai departe.....cred ca pt asta este un conservator...pt a ii cizela pe cei care deja au ajuns la un nivel/pt a-i perfectiona pe profesionisti.....nu pt a invata sa canti propriu-zis....

 

spor si multa bafta  :)

Edited by crazy-b
Link to comment
Share on other sites

Guest crazy-b
prietene, notele nu reflecta nimic nici unde

 

intr-adevar nu reflecta...dar sunt...ca in orice facultate....vreo 5-10% care intr-adevar isi merita locul de frunte...

 

 

si vice versa....degeaba esti talentat si ai tehnica la instrument daca tu te prezinti si canti impecabil si solfegiul sau dicteul il pici....conteaza in primul rand sa fii bun dar cand urmatorul pas depinde de o nota.... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Cristina Yang

Buna....sunt studenta la UNMB si vroiam sa intreb daca stie cineva cand se calculeaza taxa (la sfarsitul anului sau intre semestre)? Si cum se calculeaza refacerile?

De exemplu cat ar costa o refacere la teorie sau istoria muzicii? Unde pot afla cate credite are fiecare materie?

Cand se platesc aceste refacerii(atunci cand le refaci....sau inainte)?

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

off-topic - nouvenita pe site, un singur post (in cadrul acestui topic), si totusi nu a omis sa adauge poza la profil :)

 

Relativ On-topic - pe cand eram eu student ('98-2003), toate informatiile legate de credite / refaceri / restante erau disponibile la secretariat, la cererea studentului...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Guest Veverita

Acum raspundeti-i si fetei ca probabil de-asta si-a facut cont pe forum....

 

Revenind la facultatea de muzica,

crazy-b are dreptate.....facultatea e pentru cei care stiu sa cante si stiu deja teorie muzicala adevarata (adica nu doar tabulaturi si efecte de elctrica ci note muzicale, teorie, armonie etc) si vor sa se perfectioneze.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

depinde si de pregatirea ta. Daca nu ai pregatire muzicala in spate adik teorie, solfegiu, dicteu, armonie, etc nu are rost sa incerci la UNMB. poate doar la pedagogie muzicala. Unde te ia relativ de la 0.. si daca vrei sa faci muzica faci si la spiru si la UNMB. Depinde de tine. Eu cand am intrat eram aproape paralel si am terminat printre primii. NU am facut la nici una mentionate mai sus ci la o universitate particulara. Si am avut profi la fel de buni ca la UNMB dar au fost dintre colegii mei care au terminat cu note ff mici si cam bomba din cauza ca nu au studiat. asa ca depinde de tine daca vrei sau nu sa faci

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.