Guest blackraven Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Salutare. Se pare ca dupa o perioada de timp indelungata, mi-am luat si eu alta chitara. Am cautat de am innebunit. Chiar nu gaseam nimic care sa imi satisfaca cerintele. Pana la urma am ramas la un BC Rich Mockingbird Special Edition. 12 milioane. Senia, Bucuresti. Toate bune si frumoase. Ajung acasa, o bag in PC. zdranga-zdranga, o acordez, zdranga-zdranga vreo 10 min.. observ ca acordajul a deraiat destul - aprox 25 centi [AP Tuner]. SA MA DAU CU CAPUL DE TOTI PERETII, NU ALTA!!! :) dupa tot stresul si rabdatul asta, SE DEZACORDEAZA!! Ce as putea sa fac sa nu se mai dezacordeze in halul asta? Cheite? Menghina? SA MA F*T IN EA DE TREABA!!
Dimitriyus Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 (edited) Salutare.Se pare ca dupa o perioada de timp indelungata, mi-am luat si eu alta chitara. Am cautat de am innebunit. Chiar nu gaseam nimic care sa imi satisfaca cerintele. Pana la urma am ramas la un BC Rich Mockingbird Special Edition. 12 milioane. Senia, Bucuresti. Toate bune si frumoase. Ajung acasa, o bag in PC. zdranga-zdranga, o acordez, zdranga-zdranga vreo 10 min.. observ ca acordajul a deraiat destul - aprox 25 centi [AP Tuner]. SA MA DAU CU CAPUL DE TOTI PERETII, NU ALTA!!! :) dupa tot stresul si rabdatul asta, SE DEZACORDEAZA!! Ce as putea sa fac sa nu se mai dezacordeze in halul asta? Cheite? Menghina? SA MA F*T IN EA DE TREABA!! Deci are floyd...ca nu stiu exact modelul. Vezi sa fie floydul reglat bine, placa metalica la acelasi nivel cu corpul, daca ai corzile noi e normal sa se intample asa. Desfa menghinele, acordeaza, canta asa, acordeaza iar, poti sa o lasi si cateva ore fara menghine stranse, acordezi iar, strangi menghina, si vezi ce iese. Edited February 4, 2009 by Dimitriyus
Skeleton Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 din cate stiu eu are bridge fix, nu? daca da, ori sunt de vina cheitele (cu toate ca nu cred) ori sunt corzile noi si pana se aseaza mai dureaza...
Guest blackraven Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Nu are floyd si nici menghina. Coardele nu stiu daca sunt noi dar cred ca da. Pe cealalalta chitara desi puneam coarde noi, nu se dezacorda atat de mult si atat de des.
Blackthorn Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Foarte probabil sa fie corzi noi si sa nu fi fost puse corect. Din cate stiu eu BC Rich-urile sunt bine construite, nu prea ar avea de ce sa fie cheitele proaste, am avut un Asassin de 600 ROn si nu se dezacorda mai deloc, avea si nutul taiat foarte bine. Incearca sa tragi putin de corzi sa se intinda bine, sa se aseze si ar trebui sa nu se mai dezacordeze.
vektor Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ai corzile puse aiurea ... sau sunt noi. Cheitele NU "se dezacordeaza" ... nici macar alea de la Hora.
Guest blackraven Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Multumesc pt raspunsurile prompte dar se pare ca era vorba de coarde noi. Acum se pare ca nu se mai dezacordeaza deloc desi am tinut-o la riffaraie continua vreo 10 minute. M-am cam alarmat degeaba. Multumesc din nou..
Vulgar_display_of_Alex Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Multumesc pt raspunsurile prompte dar se pare ca era vorba de coarde noi. Acum se pare ca nu se mai dezacordeaza deloc desi am tinut-o la riffaraie continua vreo 10 minute. M-am cam alarmat degeaba. Multumesc din nou.. Bun asa ... incepusem sa ma mir si io deci, pe viitor: dupa punerea corzilor, practici detensionarea : bagi deshtele sub corzi, si tragi USOR in sus; apoi o acordezi...canti 1 min; apoi , iar detensionezi...si tot asa (cu grija) si am auzit (in caz ca ai chef sa dai bani buni, pe corzi de calitate) ca corzile "Dunloop" ...sunt extrageniale si la acordaj, si rezistenta succes
Guest blackraven Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 multam m-am speriat mai mult din cauza faptului ca varia foarte mult la dezacordaj. adica sarea si cu 30 de centi doar dupa 5 minute de cantat. la Ibanezul vechi dupa ce schimba coardele si cantam, nu varia mai mult de 10.
Demos Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 fa si tu un review la chitara si baga niste poze , monstre de sunet
Guest blackraven Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 pff.. mai intai sa o mai chinui > cat despre mostre.. cred ca ati incepe sa radeti de mine
Dimitriyus Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Nu are floyd si nici menghina. Coardele nu stiu daca sunt noi dar cred ca da. Pe cealalalta chitara desi puneam coarde noi, nu se dezacorda atat de mult si atat de des. Tu singur ai citat cuvantul menghina, ceea ce m-a dus cu gandul ca are tremolo. Corzile noi au o perioada de tensionare-detensionare, pana se "rodeaza". E normal sa se dezacordeze.
Guest blackraven Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 da, l-am citat. dar ma refeream daca ar trebui sa ii pun una, sperand ca asa va tine mai bine acordajul
Razvan S. Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Ai corzile puse aiurea ... sau sunt noi. Cheitele NU "se dezacordeaza" ... nici macar alea de la Hora. +1, very true
Recommended Posts