www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Sa Fac? :)


Coddy

Recommended Posts

Depinde la ce procesor sa renunti si pentru ce pedale. Din experienta iti spun ca inca mai caut ceva pedale care sa sune ca anumite tonuri din procesor. Problema e ca atunci cand incepi sa canti pe pedale o sa existe o perioada destul de mare pana iti vei gasi tonul pe care il doresti, perioada in care o sa experimentezi o gramada de pedale si amplificatoare, ceea ce este un lucru destul de costisitor si stresant. Parerea mea este ca daca iti doresti asta se merita, mai ales ca iti vei schimba si stilul de a canta si asta in bine (vei folosi foarte mult potentiomentrii chitarii, te vei folosi de dinamica mult superioara a amplificatorului si a efectelor fata de cea aproape inexistenta a pocesorului). Mai sunt si dezavantaje cum ar fi accesul mai greu la anumite tonuri si faptul ca pedalele sunt mai greu de intins si ca nu poti lua de cele mai multe ori cu tine tot ce ai nevoie din lipsa spatiului, asa ca va trebui sa te limitezi doar la cateva tonuri care sa te reprezinte.

Link to comment
Share on other sites

Nu te sfatueisc sa iti iei delay de la Boss, singura care mi-a placut a fost DD20 Giga Delay, dar pentru cat costa nu mi se pare deloc o afacere grozava. DD3 e doar ok, DD6 mi se pare slab, mi se pare ca DD3 suna mai bine, GigaDelay-ul de la Digitech mi s-a parut ca si sunet mai bun decat pedalele Boss. Boss SD1 este o pedala gen Tube Screamer destul de buna.

Link to comment
Share on other sites

eu am renuntat la un zoom G9 si de banii pe care i-am luat pe el mi-am cumparat fix 3 pedale deci versatilitate spre 0. Insa am facut asta dupa ce mi-am dat seama ca procesorul ma ajuta sa ma joc frumos si cam atat. Nu ma ajuta prea mult la partea de "pune mana si canta draq ceva" pentru ca de fiecare data cand schimbam tonul, schimbam si stilul si pierdeam vremea. Si impreuna cu o chitara exact cum aveam nevoie, a iesit o afacere buna. Dar asta dupa ce m-am tot foit intre pedale si procesoare destul de multa vreme. Daca t esti pe la inceput si ai si un ax5g, sfatul meu e sa mai stai o perioada cu el pana ai mai multi bani de bagat in niste pedale si stii si ce tip de sunet vrei

Link to comment
Share on other sites

pai procul ala nu e asa scump. financiar vorbind daca il vinzi iti iei o pedala din categ boss/digitech deci nu mare lucru

 

intrebarea e daca merita sa incepi sa investesti in pedale.. si raspunsul este : ce amp ai? :) ca degeaba ai 15 efecte daca nu ai un amp decent.

deasemenea ar fi util sa stim ce chitara ai si.. ce ai de gand sa canti.

 

iti spun.. cel mai misto lant din punctul meu de vedere este chitara drive amp (si un cablu decent). poti canta 80% din muzica (de chitara electrica) existenta daca alegi bine elementele astea.

Link to comment
Share on other sites

pai acelasi lucru. i-am dat un alt exemplu doar sa ia decizia corecta :cheers:

 

 

la nivelul tau cel mai inspirat lucru este sa mergi la concerte (stiu ca e scump si bla bla, dar e deosebit de avantajos)...mai mergi prin cluburi gen big mamou sau..stiu si eu, prin spice, prin cluburi unde se canta blues, etc...mai mergi pe la magazine si mai testeaza...asa cum au spus si ceilalti, la momentul asta, important e sa alegi pe ce drum apuci, dpdv al tonului...si de asta nu iti prea dai seama de pe youtube si de pe forumuri si review-uri...tu trebuie sa auzi singur, sa cauti pana intelegi sunetul, te duci acolo in club langa scena, te plasezi aproape de chitarist si esti atent la el, ce echipament are, cum suna cand schimba doza / opreste sau porneste o pedala etc...doar asa vei reusi sa ai un termen de comparatie, si atunci urechea ta insasi iti va dicta ce suna bine si ce nu, ce trebuie scos din lantul de efecte sau ce trebuie bagat etc...asta inseamna sa ai simt muzical (sau poate mai generic vorbind, bun simt)...eu am avut sansa de a face pe tehnicul pt o perioada buna de timp, desi mai mult asa, in timpul liber, apoi dupa concerte ma mai duceam si intrebam, stateam de vorba cu chitaristi, e cel mai bun lucru...si sa nu crezi ca e greu...stii tu, Iisus a zis "cereti si vi se va da, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide"....la mine a mers :)...si cunosc artisti cu scule de peste 2000-2500 de euro, si care totusi parca...suna ok dar nimic mai mult...apropos de asta, am fost la workshopul line6 - bogner, in club spice, unde a fost prezentat printre altele amplificatorul bogner alchemist, un amp full pe lampi, care costa vreo 1300 eur si care suna fenomenal, e ceva greu de descris (desigur si daca ai o chitara buna)...am avut ocazia sa il probez si eu, deci vorbesc in cunostinta de cauza...ei, cu toate astea, toti care au cantat pe el in timpul demonstratiilor, tineau ampul pe clean si inainte de amp aveau tot felul de pedalute, de overdrive-uri, boostere, distorsuri, mizilicuri, handeluri si alte nimicuri din astea...si erau chitaristi destul de buni....asta face lipsa de ureche muzicala....tu trebuie sa iti cultivi urechea si simtul muzical, pentru ca atunci cand vei avea bani, sa stii ce vei lua ca sa ai un sunet de bun simt si ca sa fii un artist bun :)

Link to comment
Share on other sites

sau, in ideea ca te-ai hotarat cam ce pedale vrei, vii si dai o bere cuiva care le detine si te duci si testezi. daca nu sunt in magazinele de la noi. sigur se gasesc oameni dornici sa te ajute. doar ca e mai greu la inceput pentru ca vrei sa suni ca toti cei pe care ii asculti si sa fie si un ton original. trebuie sa ai rabdare ca si cei care sunt mai mari de pe forumul asta, au incercat multe pedale si chitari pana cand au ajuns la o varianta ok pentru ei.

 

 

 

le: si sa vezi ce te faci cand vrei si scule care nu tin de chitara si acolo chiar nu se mai termina lista de variante

Edited by Symbolic
Link to comment
Share on other sites

Nu.

 

Renunta la procesor cand stii deja ce vrei de la sculele tale, si stii ce pedale o sa iti iei, nu prentu ca asa zic unii pe un forum.

Exact

 

pana nu stie ce vrea sa cante cum ar vrea sa sune si ce nu-i convine sa ramana la ce are si sa invete sa cante .Sa inregistreze demouri sa foloseasxa efecte softuri si sa vada ce si cum dupa cativa ani buni poate va sti cate cecva si atnci va arunca banii de cateva ori degeaba pana va da de combinatia ideala ptr el.

Link to comment
Share on other sites

Tre' sa stii la ce renunti si-n ce te bagi.

 

Evident ca n-o sa-ti permiti lant de pedale cu 20 de bucati, dora ca sa le ai pe toate. Chiar si asa, renuntarea la un procesor (bun de joaca, exersat si cu settingul potrivit excelent de cantat) in detrimentul catorva pedale iti va da batai de cap mai mari decat ti-ai imagina. Merita totusi.

 

Eu am ales varianta comoda si versatila. Depinde foarte mult de ceea ce vrei si de utilitatea unui effect-chain customizat.

 

Iti apare problema apoi de patch cables, de alimentare beton, transport ... pedal board, etc.

 

In final procesorul il poti considera un compromis, dar sa stii ca e si mult marketing aici (multi "artisti" folosesc procesoare, desi nu recunosc din motive de endorsement).

 

Daca renunti la un entry-level processor, atunci clar vei vedea avantajele pedalelor. Insa daca ai un procesor high-end si stii ce sa scoti din el, nu-i asa usoara alegerea.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca toti chitaristii au cantat, canta si vor canta pe procesor. Desigur cu intermitentele de rigoare. Un procesor e comod, usor de intretinut, utilizat etc. Daca il vinzi sa-ti iei niste pedale ieftine s-ar putea sa nu pre merite. Iarasi aici intervine factorul amplificator!!! Cu cat ai un amp mai bun (respectiv lampa) cu atat utilizarea unui procesor in fata preampului este, in opinia mea, o greseala, de aceea, la un amp bun merg pedale bune. La un amp slab s-ar putea ca unele pedale sa nu functioneze asa cum te-ai astepta.

 

Daca te-ai obisnuit cu sunetul de procesor iti va fi ceva mai greu sa accepti anumite sounduri de la pedale, plus ca necesita ceva mai mult timp de "butonat". Cum au spus si altii, conteaza alimentarea lor, daca au bypass real sau nu etc...

 

Sunt si procesoarele bune la ceva, fara indoiala, dar adevarata dinamica, adevaratul simt al chitarei le ai pe un amp bun si respectiv ceva pedale. Totul depinde de ce anume vrei sa faci si ce asteptari ai.

Link to comment
Share on other sites

Guest abracadaver
pai nu stiu.. eu as vrea o pedala boss sd-1 ... si ceva pt delay tot un boss si acum am un proc.. un korg ax5g

 

 

de ce nu pastrezi tu procesorul si sa iti faci si un pedalier? :) asa le ai pe amandoua...zic si eu....

Link to comment
Share on other sites

oricum, debanii pe care ii iei de pe procesorul ala, iti iei o pedala de distors OK si atat. Nimic grozav, si in nici un caz nu cred ca esti la nivelul la care iti trebuie doar un distors in fata ampului si atat (i ideea ca ai nush ce scula de amp si o chitara smechera si distorsul ala e ca sa adaugi semnal ampului). cam toata lumea ti-a recomandat acelasi lucru. stai cuminte si invata sa dai din degete intai si apoi vezi ce iti lipseste ca ton

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.