www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Head Amp Pe Lampi

Recommended Posts

Posted

Cum sa folosim head ampul pe lampi mai exact ce sa facem si ce sa nu facem pentru incepatori(ex:dupa ce ai bagat stecherul in priza sa-l lesi 1/2 sa se incalzeasca sau ceva de genul etc...)multumesc

Posted
Cum sa folosim head ampul pe lampi mai exact ce sa facem si ce sa nu facem pentru incepatori(ex:dupa ce ai bagat stecherul in priza sa-l lesi 1/2 sa se incalzeasca sau ceva de genul etc...)multumesc

Pai nu exista neaparat reguli.De folosit il folosesti cu chitara :) .Ce nu teas sfatui sa faci ar fi:sa nu te joci cu switchul de on-off pt ca acestea sunt mult mai sensibile la intrarea si iesirea imediata a electricitati(daca se opreste curentul te-as sfatui sa sari repede si sa il stingi ca sa nu se intample sa intre imediat curent in el.Te-as sfatui sa nu il desfaci sau sa umbli cu surubelnita in el daca nu te pricemi si mai ales cand este in priza.Ampurile pe lampi merg la tensiuni foarte mari.La un amp pe tranzistori transformatorul transforma 220-ul de la priza intrun curent mult mai mic, dar la cele pe lampi transformatoarele (fiind vreo 2-3) transforma curentul intr-unul mult mai mare decat 220 de volti.Daca ampul a trecut de la o temperatura la alte (deobicei de la frig la cald) trebuie lasat vreo juma de ora poate mai mult pt a lua temperatura zonei ,ca orice obiect electronic ,deoarece in acesta se formeaza condensul de 50 de ori mai rapid ,mai ales daca lampile sunt fortate pt ca acestea emana o caldura foarte mare.Bafta.

Posted
Nu-i da niciodata drumul fara difuzor conectat.

am mai auzito pe asta poti sami spui care sunt efectele? :)

Posted

Arzi finalul (cred)...

...oricum ceva se arde :) si ai cam terminat cu amplificatorul

Posted

Un sfat important pe care observ ca multi il omit: RTFM!

Scrie acolo si sa nu bagi surubelnita in el, si sa nu torni pe el bere si sa nu verifici temperatura lampilor cu degetele...

Iar daca l-ai luat la SH sau ai pierdut manualul pe drum il poti cauta pe situl producatorului. Apropos de Internet, exista deja colectii de sfaturi si link-uri mai clare si mai detaliate decat ar putea povesti unul din noi pe RGC.

Posted

multumesc pt link problema e ca peste o zi sau 2 imi vine ampul ala facut de Andrei tone copie dupa dual rectifier asa ca manualul ar fi doar de la rectifier....

Posted
multumesc pt link problema e ca peste o zi sau 2 imi vine ampul ala facut de Andrei tone copie dupa dual rectifier asa ca manualul ar fi doar de la rectifier....

Dar e facut la atelierele Mesa????

Cum s-a mai pus, important e sa nu-l folsesti fara difuzor (oricum va fi ultima utilizare), sa nu versi diverse lichide peste el (normal, doar televizorul nu-l speli la duº) si iarasi presupun ca nu-l vei folosi in conditii de umiditate excesiva sau de temperaturi extreme. Iarasi nu e cazul sa-ti bagi mainile prin el, pe langa faptul ca te poti curenta, iti mai lasi si pielea pe lampi.

Iarasi important, (nu stiu daca s-a spus) ampul nu se leaga de cabinet cu cablu coaxial de chitara(!!!!) ci cu cablu cu 2 fire (cablu ce se gaseste la orice magazin de electrice) cu o sectiune generoasa.