Messu Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Intrebarea se adreseaza, in special, celor care au vadut ceva pe ebay si si-au incasat banii cu Paypal, dar nu numai! De obicei intrebarea se refera la tranzactia in sens invers, asa ca n-am gasit nici o lamurire a "cazului meu". Treaba e c-as vrea sa vand ceva pe ebay si sa-mi incasez banii prin Paypal. Eu am un card, in lei, VISA ELECTRON cu care pana acum am facut doar plati prin Paypal si totul a mers perfect. La vanzare, insa, cumparatorul imi va da Euro, Dolari sau poate Lire. Intrebarea mea este: Paypal face conversia automata in lei ca sa pot sa extrag banii pe card-ul meu sau trebuie sa-mi fac un alt cont in valuta ca sa pot extrage banii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 nu cred. cardul sa fie in valuta si lei. valuta afara si lei aici. de ex mastercard sau visa. electronu nu mai tin minte cum e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CulBoji Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Am extras odata de pe paypal dolari pe un card visa in lei, totul a mers perfec chiar mai mult schimbul USD>RON s-a facut prin o banca din Olanda care avea cursu valutar mult mai mare pt. dolari fata de Romania asa ca ma primit un pic mai multi lei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 Multumesc pentru raspunsuri ! Sint, totusi, un pic confuz deoarece am intrebat si la banca si mi s-a spus ca nu se poate. Ca imi trebuie cont in valuta. Sincer, persoana de la banca mi-a lasat impresia ca nu stie despre ce vorbeste. Nu cred ca auzise de Paypal. Mi-a spus un simplu "nu se poate". Pe de alta parte Paypal functioneaza in multe tari si ma gandesc ca ar fi total neproductiv sa nu stie sa faca conversii. Nu de alta dar ce fac utilizatorii in fac o multime de conturi in toate valutele de pe pamant ? Chiar acum m-am uitat si pe site-ul Paypal si, la sectiunea, withdraw are si un convertor de valute care stie si "leu". Acuma nu stiu daca convertorul e doar informativ sau se face si conversie... Ce sa mai cred ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 Am extras odata de pe paypal dolari pe un card visa in lei, totul a mers perfec chiar mai mult schimbul USD>RON s-a facut prin o banca din Olanda care avea cursu valutar mult mai mare pt. dolari fata de Romania asa ca ma primit un pic mai multi lei aaaa, pai asta deja lamureste mult ! Multumesc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Da, ti-au explicat perfect baietii. Paypal o sa-ti ia 3,9% din suma, si eBay iti mai ia o taxa pe fiecare licitatie, pe care o sa ti-o spuna la momentul crearii ei, si o taxa lunara de 3euro si ceva "monthly seller tax". Multi ii mai zic evilbay Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 Bine, ma gandeam eu ca nu e "de poamana", dar asta e, n-am ce sa fac !! Tre' sa incerc acolo, ca pe aici slabe sperante ! Multumesc tuturor pentru clarificare ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThinkBlue Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 (edited) Sa fii convins ca aia de la banca habar nu au ce e PayPal. Am trecut si eu pe la ei cu o problema asemanatoare si se uitau la mine "cu ochi straini si goi". Pana la urma i-am intrebat daca stiu despre ce vorbesc si mi-au spus ca nu prea au auzit de asa ceva. Am fost la trei agentii si am primit cam acelasi raspuns. Edited September 4, 2008 by ThinkBlue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Steven Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 @Messu:Cum ti-au spus si ceilalti, conversia se face automat.Insa vezi ce card Visa Electron ai atasat contul de Paypal, fiindca unele nu o sa-ti permita sa retragi bani din cont.Ai aici o lista a cardurilor care accepta si retrageri din contul PayPal.In cazul unor carduri e posibil sa se mai fi modificat lucrurile intre timp, insa nu strica sa te informezi exact de la posesorii de diverse carduri. De curand am fost si eu pe la banci sa ma interesez de carduri pentru PayPal.Bineinteles ca nimeni, pe nicaieri nu stia despre ce vorbesc, asa ca m-am lamurit singur pana la urma.Cel mai interesant moment a fost acela cand lucratorii de la BCR ma trimiteau la BRD sau Raiffeisen ca sa-mi rezolv problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 salutare...nu am intzeles ceva(sunt cam greu de cap):Vreau sa achit o suma cuiva din state prin paypall.nu am absolut nici un card.Va rog frumos sa-mi spuneti si mie(ca la copiii mici) ce card trebuie sa-mi fac si daca se poate...si de la ce banca:) sau daca se poate sa ma duc la o banca...si sa-i incarc omului banii...si sa termin povestea asha:) merci mult Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 Eu personal am si folosec VISA Electron de la Raiffeisen si merge OK. Nu stiu daca e cel mai bun sau cel mai rau insa nu cred ca se pune problema in termenii astia Spor la treaba ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts