www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare !

Detin un head PEVEY XR-400 si as dori sa imi construiesc singur un cabinet. Ce difuzoare imi recomandati pentru aceste dead tinand cont ca puterea lui este de 100w 4 ohmi si are 2 iesiri. Nu ma pricep nici la legaturi (ar trebui sa fie in serie sau in paralel), nici daca trebuiesc folosite ambele canale de output.

As prefera ca dif`urile sa nu fie celestioane sau mai stiu eu de care, pentru ca nici nu e pe lampa asta si nici bani multi nu am.

Rog pe cei fara treaba acasa si cu chef de mijto sa treaca peste...

Posted

Cred ca nu se merita sa-ti faci un cabinet, asta pentru simplul fapt ca acela nu este un amp dedicat de chitara, este doar un mixer cu putere. In loc de cab ai putea sa-ti iei 2 boxe mai mari pe 3 canale (joase, medii, inalte) si ai rezolva problema. Nu este rezonabil sa dai bani pe cab pentru asta.

Posted

Ca fapt divers, eu tocmai mi-am facut un cabinet 1x12 cu celestion v30.

Daca ai scule nu e prea greu, daca nu ai, in schimb ai nevoie de vointa!!! Eu nu am avut scule decat de taiat metal (ce-i drept si un ferastrau electric + unul mecanic - astea de lemn).

Daca nu te pricepi si nu ai cu ce/unde, cum/ timp etc, strangi materialele, faci schema si mergi la un tamplar, sau pe unde se face mobila s.a.

Guest titus
Posted (edited)

cauta dif-uri cu impedanta de 4 ohmi, cu randament mare(spl)-se masoara in db. banda de fregvente sa fie cat mai mare, intre 50hz si 5khz e f ok.

cauta dif-uri cu putere cat mai mica, nu te arunca la dif-uri de 200w pt ca la, lagate toate 4 o sa iti sune incet sa zicem alimentate la 50w...

unii probabil o sa imi sara in cap pt ce am zis...daca exista interes, dau si explicatia.

asta stiu din experienta, deci sfatul meu poate fi luat in considerare.

legare i serie: Re=R1+R2+...+Rn.

legare in paralel:Re=(R1*R2*...*Rn)/(R1+R2+...+Rn)

astea sunt relatiile de calcul de care ai nevoie.

legat de constructia incintei, daca vrei, iti pot da detalii...doar sa intrebi.

Edited by titus
Posted
cauta dif-uri cu impedanta de 4 ohmi, cu randament mare(spl)-se masoara in db. banda de fregvente sa fie cat mai mare, intre 50hz si 5khz e f ok.

cauta dif-uri cu putere cat mai mica, nu te arunca la dif-uri de 200w pt ca la, lagate toate 4 o sa iti sune incet sa zicem alimentate la 50w...

unii probabil o sa imi sara in cap pt ce am zis...daca exista interes, dau si explicatia.

asta stiu din experienta, deci sfatul meu poate fi luat in considerare.

legare i serie: Re=R1+R2+...+Rn.

legare in paralel:Re=(R1+R2+...+Rn)/(R1*R2*...*Rn)

astea sunt relatiile de calcul de care ai nevoie.

legat de constructia incintei, daca vrei, iti pot da detalii...doar sa intrebi.

faza e ca nu stiu cum e bine: in serie sau in paralel.

sa zicem ca pun in serie 4 dif`uri de 100w si 4 ohmi e bine sau trebuie paralel?

Guest titus
Posted

ai relatiile acolo...

alea iti spun cum e bine.

spre exemplu:

Re=4ohm

R1,2,3,4=4ohm

R1,2 serie=R3,4serie=8 ohm

Re paralel=(R1,2 serie*R3,4serie)/(R1,2 serie+R3,4serie)=4ohmi.

Posted
Ca fapt divers, eu tocmai mi-am facut un cabinet 1x12 cu celestion v30.

Daca ai scule nu e prea greu, daca nu ai, in schimb ai nevoie de vointa!!! Eu nu am avut scule decat de taiat metal (ce-i drept si un ferastrau electric + unul mecanic - astea de lemn).

Daca nu te pricepi si nu ai cu ce/unde, cum/ timp etc, strangi materialele, faci schema si mergi la un tamplar, sau pe unde se face mobila s.a.

partea buna e ca nu o sa fie problema la confectionat cutia :) important este daac merita si daca da ce pun acolo :)

Posted
din cate stiu io, ti-ar trebui un difuzor special pentru chitara :) ce ai tu acolo e un difuzor pentru sisteme hi-fi sau ceva p-acolo...da' la pretu' ala, nu merita sa te chinui...nu orice chinezarie, care ar merge mai degraba bagata intr-o Dacie, o sa-ti sune bine cu chitara :)

:) cred ca mare dreptate ai.

din pacate pretul conteaza pt mine.

Mai tata, orice lucru prost, orice i-au pune si orice i-ai face, tot prost o sa sune! Mai bine mai pui un ban deoparte, mai estepti si iti iei un difuzor calumea, un head mai de doamne ajuta. Ma intreb ce doresti sa faci cu o statie de 100W!!! Adica unde o vei folosi.

mi`a cazut in brate magaoaia si vreau sa fac ceva cu ea. daca o tin degeaba nu ma incanta, mai si ocupa spatiu...