pulbur Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 (edited) Hello! Am o chitara care are un Emg in bridge si cea din neck ii o doza 'open coil'.Ca sa nu stric aspectul m-am gandit sa montez un capac dozei open coil...si aici au aparut problemele.... in neck am o doza ceva in genu: http://www.thomann.de/de/seymour_duncan_ssh6nblack.htm (nu ii seymour duncan,dar nu am gasit ceva mai asemanator,ii o doza epiphone) si am un capac de genu: http://www.thomann.de/de/schaller_162n.htm Problema e ca nu incape capacul pe doza pentru ca acele 'surube' din humbucker nu intra in gaurile din capac pentru ca is prea scurte. Intrebarea mea ar fi: Daca dezsurubez 'surubele' alea 6 din doza ca sa fie mai inalte si sa incapa capacul,afecteaza doza?sau sunetul in principiu?.... PS:stiu ca nu aspectul conteaza,dar chiar e enervant. Edited June 20, 2008 by pulbur Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexyz Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Hello! Am o chitara care are un Emg in bridge si cea din neck ii o doza 'open coil'.Ca sa nu stric aspectul m-am gandit sa montez un capac dozei open coil...si aici au aparut problemele.... in neck am o doza ceva in genu: http://www.thomann.de/de/seymour_duncan_ssh6nblack.htm (nu ii seymour duncan,dar nu am gasit ceva mai asemanator,ii o doza epiphone) si am un capac de genu: http://www.thomann.de/de/schaller_162n.htm Problema e ca nu incape capacul pe doza pentru ca acele 'surube' din humbucker nu intra in gaurile din capac pentru ca is prea scurte. Intrebarea mea ar fi: Daca dezsurubez 'surubele' alea 6 din doza ca sa fie mai inalte si sa incapa capacul,afecteaza doza?sau sunetul in principiu?.... PS:stiu ca nu aspectul conteaza,dar chiar e enervant. am avut si eu un asemenea capac pe un epi...si nu am avut probleme, nu trebuie musai sa iasa prin gauri suruburile, si daca le ridici pe toate la aceeasi inaltime nu ar trebui sa afecteze tonul. Poti sa le faci si in genul dozelor de strat, cu unele mai ridicate decat altele...oricum nu pateste nimic doza ...vezi si tu cum iti place tonul in diferitele pozitii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest titus Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 poti sa scoti suruburile si sa le pui peste capac linistit, nu afecteaza cu nimic doza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 am avut si eu un asemenea capac pe un epi...si nu am avut probleme, nu trebuie musai sa iasa prin gauri suruburile, si daca le ridici pe toate la aceeasi inaltime nu ar trebui sa afecteze tonul. Poti sa le faci si in genul dozelor de strat, cu unele mai ridicate decat altele...oricum nu pateste nimic doza ...vezi si tu cum iti place tonul in diferitele pozitii. Cu cat suruburile sunt mai sus cu atat semnalul este mai "hot". Daca le ridici prea mult totul va suna de porc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zzz Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 (edited) Tu te referi la "adjustable pole-piece" cand zici suruburi ? Ca atunci afecteaza tonul si inca FOARTE TARE...acelea trebuie reglate la inaltimea corespunzatoare pentru ca semnalul sa fie echilibrat pentru fiecare coarda in parte...in general nu sunt toate la aceeasi inaltime chiar daca cu ochiul liber asa pare cateodata...asa cum zice si Cosu , daca o sa le ridici putin o sa ai un semnal mai hot iar daca le cobori o sa ai un semnal mai slab... Edited June 20, 2008 by zzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Pe de alta parte nu exista reguli, distante corespunzatoare, etc. Regleaza-le asa cum iti place la ureche. Daca atunci cind termini sint 5 mm peste capac sau sub capac nu conteaza deloc. Conteaza doar sa-ti placa cum suna. Bafta mare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gifenrich Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Si daca schimb acele suruburi cu altele.va fi o diferenta de sunet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 NU. Suruburile alea doar prelungesc campul magnetic. Cu cat surubul e mai aproape de coarda, cu atat intensitatea campului creste si deci valoarea tensiunii induse e mai mare. Asta inseamna "hot". Link to comment Share on other sites More sharing options...
pulbur Posted June 20, 2008 Author Share Posted June 20, 2008 Mersi tuturor pentru raspunsuri! am reusit sa montez capacul iar chitara arata la fel de bine cum si suna! Mi-a trebuie mult timp pana l-am reglat sa sune cum trebuie...dar a meritat efortul 10x again! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zzz Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Excelent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts