www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pedala distors!

Recommended Posts

Posted

As dori sa-mi iau un distors calumea!M-am gandit o perioada la MT-2, apoi mi-a venit ideea sa iau un Jackhammer si tot asa...Am deja un SD-1, dar nu prea ma multumeste distorsul de pe amplificator!Si overdrive-ul e overdrive, nu distors...

Voi cam ce pedala ati recomanda pentru un heavy-metal ala anii '80(maiden, priest, sabbatht etc.)??

P.S. Tin sa mentionez ca nu sunt din Bucuresti, asa ca sa nu-mi spuneti dute la magazin si vezi!!!

Posted (edited)

Distorsul nu vine doar din amp/pedala. Daca dozele sunt mizerii poti sa incepi sa iti iei adio.

TS9 si DS1 nu sunt facute tocmai pentru metale.

Tonul scos cu DS1 <singur> nu e destul de agresiv pentru gustul meu in materie de metale suparate (adica bagat in canalul de clean al unui amp solid state , cu tone la ora 11 si dist la maxim). Aici e important sa ne zici si cum vrei sa conectezi tu pedala asta ... Pe canalul de clean? Pe cel murdar?

Uite aici o pozulica unde capeti niste informatii legate de distorsurile de la boss:

http://www.bosscorp.co.jp/products/en/DS-1...s/intro_R_L.jpg

Daca te cramponezi in pedale boss asculta HM2 sau MT2 (stiu ca unii or sa injure :)).

Repet distorsul ala tine si de ampliful tau.

Edited by Cosu
Posted

Am ascultat sample-uri audio cu pedale boss, dar nu am gasit nici un sample cu marshall-uri(daca stie careva vreun link...).Oricum intetionez sa imi iau niste doze active(in viitororul ceva mai indepartat).Amp-ul pe care il am acum e un practice amp(VOX Pathfinder 15R), dar la repetitii cant printr-un mixer(pe canalul de clean binenteles) si de aceea am nevoie de un distors!Varianta cu un microfon in fata amplificatorului(pentru distorsul de pe amplificator) nu am incercat-o inca si nici nu stiu cat de buna e(amp-ul e prea mic + n-are cine stie ce distors)...asa ca cel mai indicat ar fi sa-mi iau un distors calumea!

Cam astea doua ar fi optiunile...ori un boss(da' care oare??), ori cine stie poate un marshall!Ideea e ca n-am vazut un distors-distors de la marshall!!

Posted

Am auzit pe diversi zicand cum ca jackhammer-ul ar fi succesorul shredmaster-ului!!Chiar o varianta imbunatatita a acestuia...

@glass : pune te rog o inregistrare doar cu sharedmasterul daca se poate!te rog!!sa-mi dau si eu seama cum suna...

Posted

JH-1 all the way.

Da' pot sa scot oare pe jucaria asta si un distors mai suparatel?? :)

Posted

Din cate am auzit..cica ar avea un bass foarte pronuntat!Abia astept sa pun putin mana pe efect sa vad cum suna :)

Posted

@Symbolic : Ai cumva pedala asta???daca da..te rog sa pui o inregistrare audio sa-mi dau seama cam cum suna, sau un link catre un sample ceva(nu mai am rabdare pana ajung la magazin :) )

Posted

Am avut-o prin '92-'96. suna bestial. Nu cred ca se mai fabrica dar s-ar putea s-o gasesti sh pe undeva.

Ti-o recomand cu caldura - "IBANEZ METAL CHARGER"

Daca nu ma insel, felix de pe forum are un metal charger. Cred ca nu se supara daca ii puneti intrebari in legatura cu pedala :)