karpi Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Stand de vorba cu niste prieteni acum cateva zile si discutand despre situatia idioata din viata muzicala din Romania din ultimii ani am trecut in revista trupele noi care activeaza pe piata. Sincer nu am gasit prea multe. Aici vorbesc despre formatii profesioniste care activeaza in mainstreem, nu underground. Rugamintea mea este de a posta in acest topic trupele care in ultimii 5 ani (nu mai mult) au facut si continua sa faca ceva, in sensul ca au cel putin un hit, nu care se zbat prin cluburi si canta pe 800 de euro sau mai putin toata trupa. De asemenea, vreau sa se ia in considerare formatiile din sfera rockului, nu dance, hip-hop sau solisti. Scopul? Mai exista sperante pt. formatii noi in prezent in Romania? Momentan eu cred ca nu. Care formatie , care hit ? in primul si in primul rand nu au muzica asa ca nu putem vorbi decat de niste trupe imitatoare si inca destul de slabute , ca sa ai hit trebuie sa ai si muzica ....deci prima data intreaba si tu Exista in Romania vre-o trupa care are muzica proprie nu imitatie , care are un vocal de exceptie , care are un stil propriu ?Cand apare asa ceva i-si va face loc in viata muzicala dupa un timp . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogi.rust Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Cred ca de fapt problema e pusa destul de neclar de la inceput. Faza cu 800 euro....am mai discutat-o anterior. Poate ar fi fost mai bine sa intrebam in felul urmator: Daca maine se organizeaza concert cu formatia..X sau Y...cata lume vine sa PLATEASCA 5 lei pe bilet sa-i vada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Bine, la început ai spus cã nu ați gãsit prea multe trupe, ceea ce presupune cã totuºi ați gãsit câteva. Eram ºi eu curios care sunt alea pentru cã eu chiar nu ºtiu niciuna. Acum înțeleg cã de fapt nu existã astfel de trupe ºi intenția topicului era tocmai de a ajunge la aceastã concluzie, cã sunt ºanse mici pentru trupe noi sã pãtrundã cu succes în mainstream. În mod ironic, dupã pãrerea ta, acolo sus în mainstream de fapt n-ar fi concurențã destulã. Concluziile se bat cap în cap draga @cyfer In primul rand trebuie sa existe TRUPA , sa aibe un repertoriu .Trupele "noi" cu 20 de piese nu au nici o sansa sa concureze prea mult caci nu au in ce si cu ce . Exista trupe noi DAR majoritatea sub orice critica , sunt oameni talentati DAR nu au absolut nici o directie .Asa ca nu au nici in ce sa concureze .Cele mai multe trupe studentesti se dsetrama dupa terminarea studiilor se apuca oameni de meserii cinstite.. Ultimi 5 ani ? ca sa fie o trupa ce poate poate se remarca trebuie sa cante constant de vre-o 15 ani cel putin de doua ori pe saptamana tot felul de muzica ,macar coveruri de toate felurile ,in acest caz ar fi unele sperante de dezvoltare . Trupe ce canta de 4 ori pe an, acelasi repertoriu ani de zile , nu au cum sa se dezvolte in timp util ( si asta in cazul ca trupa va exista 50 de ani ) Asa ca cele mai multe trupe pot sa concureze , in pile, aranjamente , sau la 100 m plat .In muzica nu prea au ce sa zica.Cele care mai apar sunt gonflate si sustinute artificial. Daca ar fi concurenta reala ar fi alta imaginea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CulBoji Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 draga @cyfer In primul rand trebuie sa existe TRUPA , sa aibe un repertoriu .Trupele "noi" cu 20 de piese nu au nici o sansa sa concureze prea mult caci nu au in ce si cu ce . Exista trupe noi DAR majoritatea sub orice critica , sunt oameni talentati DAR nu au absolut nici o directie .Asa ca nu au nici in ce sa concureze .Cele mai multe trupe studentesti se dsetrama dupa terminarea studiilor se apuca oameni de meserii cinstite.. Ultimi 5 ani ? ca sa fie o trupa ce poate poate se remarca trebuie sa cante constant de vre-o 15 ani cel putin de doua ori pe saptamana tot felul de muzica ,macar coveruri de toate felurile ,in acest caz ar fi unele sperante de dezvoltare . Trupe ce canta de 4 ori pe an, acelasi repertoriu ani de zile , nu au cum sa se dezvolte in timp util ( si asta in cazul ca trupa va exista 50 de ani ) Asa ca cele mai multe trupe pot sa concureze , in pile, aranjamente , sau la 100 m plat .In muzica nu prea au ce sa zica.Cele care mai apar sunt gonflate si sustinute artificial. Daca ar fi concurenta reala ar fi alta imaginea. Sunt foarte de acord cu ce ai scris mai sus, exista oameni talentati, exista idei dar nu exista nici o directie si nici o sustinere. Pentru a crea ceva bun cu o trupa ai nevoie de cel putin 2-3ani in care sa ai parte de multe concerte in aceeasi formula, iar asta e greu pt. ca nu exista promoteri, nu exista bani si sponsorizari, nu exista radiouri, canale tv si reviste... in cel mai bun caz primesti nijte critici de la nijte neavizati frustrati... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Geliraden Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 My two cents... In tara asta nu se promoveaza si probabil nici nu se va promova orice alta muzica in afara de cele "mainstream" de acum, adica hip-hop, r&b, dance si manele (printre altele extrem de asemanatoare). Promovare nu va exista din simplul motiv ca muzica de azi se vinde prea bine, si asta doar pt ca cei care controleaza media baga doar muzica asta pe gat populatiei. Si cand marea majoritate cere... radiourile, posturile TV etc. ce solutie mai au? Ori dau ce se cere, ori dau ce vor ei si intra in faliment. Cat timp nu se schimba mentalitatea asta de "hai sa fiu si eu ca ala ca e cul" tot aceleasi tampenii se vor cere, si orice alta muzica nu-si va mai gasi locul. Si aici nu vorbesc doar despre rock, ci despre orice alta muzica existenta, de la clasica la blues si jazz, la orice altceva. Adevarul e ca atata timp cat vor fi prea putini care aleg sa asculte muzica adevarata, nu pseudo-muzica de azi, practic nu va fi loc pentru altceva. Si sincer... intr-o tara unde la toate colturile de strada si in toate discotecile auzi manele, nu prea vad un viitor stralucit. Ma rog, parerea mea... nu stiu exact daca am dreptate sau nu, dar asa vad eu situatia actuala pe "piata" de muzica. Daca gresesc, corectati-ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts