www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

cantatul la chitara influenteaza calitatea sunetului in timp?


Recommended Posts

Guest hututui
Posted

prieteni, aud chitaristi care spun chestii de genul :"am un gibson, fender.. de 10 ani si are un clean foarte misto, pentru ca am cantat la ea in fiecare zi". eu ma gandeam la chitara pe la orele de fizica si nu am cunostintele tehnice necesare (pe langa altele..). poate cinbeva sa ma ajute cu un raspuns, in acest sens, sa inteleg si eu in primul rand daca e adevarat.

va multumesc.

Posted

chestia cu cantatu in fiecare zi => clean misto, nu stiu cat de adevarata e. in nici un caz din cauza ca au cantat pe ea, suna misto. poate o data cu trecerea timpului, s-a asezat lemnu calumea...au imbatranit magnetii din doze...dar din cauza cantatului...cam aberant

Posted

that's bullshit. Cum p@#% mea sa aib alegatura cit cinti la ea cu sunetul? Ce-mi plac mie chitaristii astia care se hranesc cu legende din astea. Nu mai ai loc de talentele si de sculele lor.

 

Sorry for rant :)

Se poate considera in general ca vechimea chitarii, si mai ales a dozelor, influenteaza sunetul ei. In bine sau in rau, depinde de gust. Se produc fenomene de imbatrinire a lemnului, schimbarea rezonantei, imbatrinirea magnetilor, faze de-astea. Asta e tot, nu are legatura cu numarul de ore cintate pe ea.

Posted

La viorile de inalta calitate, precum un Stradivari, cintatul "invioreaza" sunetul viorii - e ceva ce tine de lemn, lac, chestii.

Guest hututui
Posted

that's bullshit. Cum p@#% mea sa aib alegatura cit cinti la ea cu sunetul? Ce-mi plac mie chitaristii astia care se hranesc cu legende din astea. Nu mai ai loc de talentele si de sculele lor.

 

Sorry for rant :)

Se poate considera in general ca vechimea chitarii, si mai ales a dozelor, influenteaza sunetul ei. In bine sau in rau, depinde de gust. Se produc fenomene de imbatrinire a lemnului, schimbarea rezonantei, imbatrinirea magnetilor, faze de-astea. Asta e tot, nu are legatura cu numarul de ore cintate pe ea.

 

 

si eu ma gandeam cam la fel, sincer sa fiu. dar m-am gandit sa mai intreb, poate sunt niste chestii pe care nui le stiu. stiam de exemplu ca sunteul se schimba in timp (se usuca lemnul, faze..apar schimbari ale rezonantei).

 

va multumesc ca mi-ati confirmat ce banuiam deja.

Posted

offtopic: Regula asta CLAR nu se aplica la reghin :) ca dupa 2 luni unei chitari i s-a indoit griff-ul si a inceput sa falseze si alta a inceput sa falseze direct fara alta scuza :):(

 

ontopic: si mie mi se pare bull *cough cough* !!! Poate dimpotriva... :)

Posted

Inca una din ciclul de "povestile vanato..."asta "chitaresti" :):)

Guest newsound
Posted

cu cat lemnul e mai vechi, chitara rezoneaza mai bine, vibreaza pana la capatul grifului (de-aia chitarile cele mai scumpe sunt dintr-o bucata). Dozele nu imbatranesc! Asta-i o prostie. Eu am un neck un dimarzio fast track 2 din 91 si urla de rupe capu'!!!!

Posted

cu cat lemnul e mai vechi, chitara rezoneaza mai bine /* in general fals, oricum discutabil */, vibreaza pana la capatul grifului (de-aia chitarile cele mai scumpe sunt dintr-o bucata /* fals */). Dozele nu imbatranesc! /* absolut fals */ Asta-i o prostie /* depinde la ce te referi :):) */. Eu am un neck un dimarzio fast track 2 din 91 si urla de rupe capu'!!!! /* careful with that axe eugene :) */

Posted

dmc, ai dat cu bata-n balta, te credeam mai informat.

Cum sa nu rezoneze mai bine lemnul mai vechi, ba tata, daca cu trecerea timpului se usuca, si odata cu pierderea umiditatii, vibreaza mai bine ? In alta ordine de idei, de ce crezi ca la toate fabricile de chitari cu renume, lemnurile se lasa la uscat o vreme inainte sa se faca chitari din ele? (pt dovezi cauta pe net tour-ul de la fabrica fender din mexic, am pierdut linkul). Iti spun eu: tocmai de-aia.

Posted

mickeyG, just ce spui tu. greseala mea. am facut o legatura in plus, da doar in capul meu. chitara rezoneaza mai bine, da asta nu inseamna ca si suna mai bine, la asta ma refeream. daca ii prost facuta, poti s-o lasi si 10 ani sa se tot usuce. si chiar daca ii ok chitara, pe bune acuma, cat de mare diferenta face lemnul ala uscat? hai ca se baga acusi mibu cu o explicatie fantezista, cum ca daca nu sta lemnu 10 ani la uscat, nu mai are deloc sustain chitara... oleaca de vrajeala in toata chestia asta, mi se pare. la modul teoretic, sunt sigur ca explicatia e valabila, dpdv practic treaba asta are un rol marunt in sunetul chitarii.

Posted

..si nu numai la chitari...de ce crezi ca viorile sunt bune numai dupa ce s-au invechit; in primii 5-10 ani isi schimba tonul. la chitari pote nu se sesizeaza asa de mult

 

eu ma refer strict la chitara electrica.

Guest Lucifer
Posted (edited)

neah... reghin sunt proaste intr-adevar, dar poti gasi in 100: 99 proaste si 1 buna...

sunt si exceptzii

Edited by Lucifer
Posted (edited)

Nu e ba asa. Nu-s asa proaste reghinurile. Si eu am avut una bunicica. Dozele sunt caca, e adevarat, dar poti sa nimeresti una cu un lemn foarte misto, si asta e esentialul. Mie mi-a placut mai mult reghinul decat ibanezul pe care mi l-am luat dup-aia. Era o chitara mult mai rezonanta de felul ei, pacat ca era faultata de dozele nu prea stralucite si de un fretboard-ul cu curbura vintage, prea curbat adica, ca pe fenderurile vechi.

Si asa e, chiar imita binisor un strat.

As vrea ca toti incepatorii sa nu mai dea o groaza de bani pe tot felul de rahaturi de import si sa sa cumpere produsele autohtone. Uneori sunt mai bune decat chitari chinezesti de doua ori mai scumpe.

 

Sprijiniti industria autohtona!!!

Edited by mickeyG
Posted

Eu cred ca e doar o prostie asta cu cantatul la chitara influenteaza sunetul in timp.E diferenta intre chitara si vioara mai ales ca lemnul nu e asa de important la chitara electrica.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.