www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Merita sa-mi cumpar un fcb 1010?


Guest Mircea19
 Share

Recommended Posts

Guest Mircea19

Merita sa-mi cumpa un controller fcb 1010 http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm?lang=ENG as putea sa-l iau cu aprox 7 milioane cu tot cu gig bag si e nou in cutie cu manual etc...

 

-eu acasa am o statie de chitara cu un v-amp incorporat si un cab de 4*12 ... http://www.behringer.com/V-AMPIRE-POWER-PA...ex.cfm?lang=ENG .. si am deja un foot controller simplu + - ... cu care m-am obisnuit... asa ca nu stiu daca merita...

 

o alta problema ar fi ca nu stiu daca e compatibil cu orice procesor ... cineva imi spunea ca pedalele de expresie ar fi compatibile doar la behringer ,....

 

-pls help

Link to comment
Share on other sites

Guest Mircea19

pai stiu ca e un controller bun , problema e ca in conditiile de acum nu stiu cat de mult merita sa-mi cumpar ... adica eu nu folosesc wah ... si pedala aia care o am deja cu + - imi ajunge.. , intrebarea e daca e o investitie buna ..? pt viitor... adica in conditiile in care sa zicem peste un an imi fac un rack sunt sigur ca-mi va trebui un controller midi dar daca nu e compatibil?

 

chestia e ca sunt cam nehotarat.. , pt ca nu-i gasesc justificarea in momentul de fata ... adica ma descurc cu ce am... dar poate peste un an o sa fie o necesitate ... sau poate peste un an cand o sa am cu adevarat nevoie de un controller midi o sa-i mai scada pretu..

 

voi ce ziceti?

 

ar fi o idee mai buna sa investesc banii in altceva ? ca nu vreau sa-i dau pe tigari ..:) daca da in ce?

Link to comment
Share on other sites

salut!

 

controller-ul merge cu siguranta cu orice tip de procesor.

problema insa e de o cu totul alta natura: daca zici ca vrei sa-ti construiesti un rack, controller-ul trebuie sa stie mai multe lucruri (sa trimita PC-uri, CC-uri, dar si sa memoreze starea on/off a loop-urilor la care sunt conectate componentele rack-ului) si, in plus, ai nevoie de partea complementara controller-ului - adica acea unitate de rack care contine patch-bay-ul pentru loop-uri (cu interpretorul MIDI, bufferele si releele). behringer-ul in discutie nu stie sa faca toate astea, de aceea nu este recomandabil intr-un rack performant.

controllere MIDI, gasesti pe e-bay altele mai solid construite si (cu siguranta mai bune) - behringer-ul e din plastic...

Link to comment
Share on other sites

Stie sa trimita patru CC-uri (din care doua sunt pedala), cinci PC-uri si o nota. Si are doua relay-uri, care pot fi (din cate stiu) setate ca fiind impuls sau contact. Este un dispozitiv excelent, dupa parerea mea. De exemplu, Ground Control Pro de la Voodoo Lab nu stie sa trimita CC-uri :)

 

Daca vrei sa controlezi pedale, poti sa-ti iei bine mersi un router controlabil MIDI de la Axess Electronics de exemplu.

 

mibu, cred ca nu esti familiar cu 'jucaria' in discutie, prea ai sarit la o concluzie pripita de data asta.

 

Later edit: nu e din plastic. L-am desfacut odata pe al meu - am facut update la firmware - si te asigur ca e construit cat se poate de solid iar placa de metal este GROASA :) Probabil cel mai bun produse de la ei.

Edited by cearny
Link to comment
Share on other sites

...e adevarat, nu am desfacut inca un behringer. ceea ce am afirmat provine din parerile mai multor useri din state care au incercat varianta behringer si au fost extrem de dezamagiti.

 

cearny, complet gresit - ground control pro stie sa trimita CC-uri! eu am ground control versiunea de dinainte de cea "pro" si stie si al meu...

insa, repet: pentru controlul unui rack behringer-ul nu este suficient, pentru ca ai nevoie de patch-bay-ul cu loop-uri! in aceasta idee am spus ca nu-mi place behringer-ul.

Link to comment
Share on other sites

Guest Mircea19

cearny tu ai fcb? ... ca ar fii misto sa-l pot incerca ... adica sa vad cum ma descurc cu el.. ce zici ? ma ajuti ? asta in cazul in care ai fcb 1010 ,,......

Link to comment
Share on other sites

...e adevarat, nu am desfacut inca un behringer. ceea ce am afirmat provine din parerile mai multor useri din state care au incercat varianta behringer si au fost extrem de dezamagiti.

 

cearny, complet gresit - ground control pro stie sa trimita CC-uri! eu am ground control versiunea de dinainte de cea "pro" si stie si al meu...

insa, repet: pentru controlul unui rack behringer-ul nu este suficient, pentru ca ai nevoie de patch-bay-ul cu loop-uri! in aceasta idee am spus ca nu-mi place behringer-ul.

 

Mea culpa, nu stie sa trimita CC-uri decat in modul 'Instant Access' (ceea ce mi se pare o mare limitare). Daca nu e asa, dumereste-ma cum se face :) Nu-mi ajung doar 4 preset-uri per bank. Behringer-ul stie sa trimita 5 PC-uri si inca doua CC-uri per preset, deci il cam face la capitoul acesta :)

 

Si, daca e sa ne luam dupa ce spui tu, nici un MIDI Footcontroller de pe lumea asta nu-i suficient pentru a controla un rack cu pedale in el (atentie, cu pedale :)) - normal ca-ti trebuie un router, cum ar fi cel de la Axess sau chiar GCX de la VooDoo Lab (nu patch-bay, ala-i altceva).

Edited by cearny
Link to comment
Share on other sites

cearny draga, eu chiar am GCX-ul si Ground Control, dupa cum am mai spus (cred...), deci crede-ma ca stiu foarte bine ce vorbesc... da' nu asta-i problema - hai sa-ti explic:

 

cu ground control ai doua moduri diferite de lucru - unul in care ai cate patru preseturi pe bank, iar celelalte switch-uri sunt pentru instant acces, iar al doilea mod este cel in care ai 10 preseturi pe bank, fara instant access buttons.

CC-uri, PC-uri si starile loop-urilor sunt trimise si memorate pe fiecare preset in parte (CC-urile nu sunt trimise numai in mod instant access...). exista doua iesiri pentru pedale de expresie, care pot controla parametrii MIDI stabiliti pe fiecare dintre preseturi.

 

in general, eu am senzatia ca tu nu esti familiarizat cu sistemele de switching pentru rack-uri, de aici confuziile pe care le faci - switcherele sunt tocmai pentru a controla rack-uri cu pedale in ele, in general pentru a controla totul, de la schimbarea canalelor amp-urilor la combinarea pedalelor la controlul parametrilor MIDI ai procesoarelor etc.! de aia zic de behringerul in cauza ca nu e bun pentru a controla un rack performant.

 

patch-bay este partea din spate a looper-ului (GCX - in cazul meu) care contine cate patru jack-uri pentru fiecare loop plus cele de intrare si iesire (ce sa-i fac daca asa se cheama in engleza...). banuiesc ca banuiai ca stiu ce-i ala un patch bay, dar nu despre asta vorbeam, dupa cum bine se intelege din mesajul cu pricina... sau?...

 

a! si inca ceva: tu zici de be-ger ca trimite 5 PC-uri si doua CC-uri pe preset... uite ca ground control trimite pana la 8 PC-uri pe fiecare preset, plus 2 CC-uri corespunzator celor doua iesiri pentru pedalele de expresie.

cam asta e...

Link to comment
Share on other sites

in general, eu am senzatia ca tu nu esti familiarizat cu sistemele de switching pentru rack-uri, de aici confuziile pe care le faci - switcherele sunt tocmai pentru a controla rack-uri cu pedale in ele, in general pentru a controla totul, de la schimbarea canalelor amp-urilor la combinarea pedalelor la controlul parametrilor MIDI ai procesoarelor etc.!

 

Draga Mibu, tu stii despre ce vorbesti, singura greseala pe care o faci este ca tu confunzi in acest caz switcher-ul cu router-ul. (Nu ca scula, ci doar ai inversat denumirile). Un router este cel care face switching intre 2 entitati (de ex. 2 pedale, sau mai multe) iar switherul este cel care face comutari intre diferite setari in cadrul unei singure entitati.

Cu respect :)

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

george, sorry, se poate sa fi gresit eu, insa din cate tin minte eu ma refeream in toate posturile la switcher/looper, nu la router (nu cred sa fi amintit vreodata de un router)... chestiunea e ca aceste tipuri de switchere/loopere (CAE, GCX, AXESS, SWITCHBLADE, SKRYDSTRUPP etc.) sunt in acelasi timp si switchere si routere, dupa definita data de tine. adica ele interconecteaza in diferite moduri (presetate de user) toate componentele rack-ului (entitati, cum le numesti tu) dar fac si "comutarile intre diferite setari ale aceleiasi entitati". de aceea spuneam ca acestea sunt mult mai complexe decat acel behringer si sunt singurele care se preteaza la controlul unui rack performant.

scuze daca nu am reusit sa ma fac inteles din prima... ;-)

Link to comment
Share on other sites

mibu, recounsc, te-am inteles gresit :) imi inchipuiam ca te gandesti strict la controlul de pedalutze aflate in rack. Acum, intrebarea mea e ce fel de rack iti trebuie ca sa nu iti ajunga un FCB? Si Mircea19 are/va avea un asemenea rack? :)

 

FCB1010 trimite doua CC-uri pe langa CC-urile de la pedalele de expresie incluse in el. Cu alte cuvinte, pot sa-i zic G-Major-ului sa iasa din modul tuner selectand orice preset (pentru ca mai trimit si un CC pe langa PC) si pot seta un singur preset pentru tuner (care trimite doar un CC). Treaba asta n-o poti face cu GCP in modul 10 presets/pe bank... sau daca poti, te rog arata-mi cum :)

 

Parerea mea e ca singurele controllere care se bat ca si flexibilitate si functionalitate (adica cat de 'programabil' e) cu FCB1010 sunt MIDI Mate si All Access de la Rocktron (ultimul fiind o mica opera de arta).

Link to comment
Share on other sites

mai intai despre controllere: cele mai performante la ora asta sunt, in ordine AXESS FX1 (Axess Electronics), SKRYDSTRUP SC-1 (Skrydstrup R&D), CUSTOM AUDIO ELECTRONICS orice model (Bob Bradshaw), GROUND CONTROL PRO (VoodooLab), ALL ACCESS (Rocktron). pe langa acestea, saracu' Behringer nici nu "da in minge"... ;-)

 

la oricare din acestea trebuie conectate unul sau mai multe switchere rack. cel mai performant este SWITCHBLADE GL (de la Sound Sculpture), urmand, in ordine, cele produse de AXESS, SKRYDSTRUP, CAE, VOODOO LAB (GCX).

 

acum, vis-a-vis de teoria construirii rack-urilor: instant access switch-urile sunt esentiale pentru cantarea live (si chiar in studio), de aceea toate unitatile de mai sus au asa ceva! utilitatea lor poate fi dedusa si logic, insa experienta "din teren" este cea care a dictat utilitatea lor.

preseturile sunt combinatii de amp-uri, canale de preamp, pedale, programe de procesor etc. si formeaza sound-ul de baza (sa spunem un ton curat cu canalul clean din amp-ul X, o pedala chorus X si putin delay de la procesorul Y). in timpul cantarii, poti avea nevoie sa mai adaugi, temporar, putin chorus altfel setat de pe procesorul Y, sau putin boost de pe pedala XX. pentru asta sunt instant switch-urile! tu, cel ce manuieste instrumentul in concert stii astfel tot timpul pe ce ton de baza esti. numai cu CC-uri nu merge, pentru ca aici sunt in joc pedalele. pentru ele functioneaza doar controlul (memorat prin MIDI) loop-urilor.

 

am citit manualul Behringer-ului. da, ai dreptate, Ground Control-ul nu stie sa trimita pe preseturi decat PC-uri si CC-uri pentru cele doua iesiri de expression pedals. insa, tinand cont de explicatia de mai sus, vin si te intreb daca chiar ai nevoie de asa ceva?... problema cu Behringerul, repet, e ca nu stie sa controleze switchere. are doar un simplu control pentru schimbarea canalelor unui amp. pentru un rack cu pedale in el nu este nicidecum suficient!

Link to comment
Share on other sites

mibu, tu mergi pe solutii de $1000+ care sunt de tipul 'all in one' - de exemplu, FCB1010 nu ar avea nici o problema sa controleze cel mai complex rack daca se pune dupa el un Switchblade GL, ca oricum ala face mai toata treaba. Din punct de vedere pur tehnic, e o limitare de programare (probabil gandita asa pentru a fi compatibile doar cu controller-ele fabricate de acelasi producator) a router-switcherelor faptul ca nu pot fi controlate pe indelete de FCB1010, in nici un caz o limitare a FCB-ului care, ti-am zis deja si ai fost de acord, este foarte, foarte flexibil.

 

Nu sunt familiar cu FX-1 sau SC-1 - din ce-am citit, FX-1 s-a 'inspirat' mult din All Access - dar din experienta mea cu GCP, FCB1010 in sine este mult mai flexibil. Daca adaug un GRX-4 de la Axess (sau chiar doua? :)), am destula flexibilitate cat sa ma plictisesc, la o suma pe care mi-o permit cat de cat.

 

Bottom-line, cred ca fiecare avem dreptate dar vorbim despre altceva :) Un FCB poate merge fara probleme si intr-un rack performat, dar nu de capul lui (nici un GCP nu face mare branza intr-un rack 'performant' fara sa legi niste GCX-uri la el :(). In schimb pentru orice rack 'real' (adica sa nu vina Bradshaw dupa tine la cantari ca sa aiba grija de el), un FCB mi se pare o solutie ideala, singurul 'competitor' (dupa parerea mea) fiind MIDI Mate de la Rocktron.

...si tot nu-mi place ca am doar 4 PC-uri la GCP ca sa pot folosi CC-uri :)

Edited by cearny
Link to comment
Share on other sites

Guest Mircea19

Acum am reusit si eu sa intru.... cred ca problema e ceva mai simpla decat pare..:)

 

Nu cred ca sa-mi permit un rack de 10.000 euro ca sa merite un controller 1000 :) ... si nici nu cred ca am nevoie de asa ceva.....

 

- adica eu ma gandeam la un rack mai simplut ...:) si cred ca un fcb ar fi suficient..

 

-multumesc oricum pt raspunsuri.....

Link to comment
Share on other sites

cearny, sorry, dar se pare ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda....

mai intai GCP trimite pana la 8 PC-uri, nu 4 (in modul de 4 preset banks plus instant acces switches) - dar asta-i cea mai mica problema de comunicare intre noi. de asemenea, cand a iesit All Access-ul bradshaw facea deja demult controllere... inaintea lui a fost un model de controller rocktron pe care-l poti vedea pe dvd-ul cu los lobotomys de la "ohne filter" si care incununa o perioada in care bradshaw colabora cu firma respectiva (colaborare de trista amintire pentru bob...).

 

nu, nu am fost de acord niciunde ca behringer-ul este "foarte flexibil" si sustin in continuare ca acesta nu poate sa controleze switcherele performante la ora asta - nu pentru ca acestea ar avea vreo limitare, cum sustii tu, ci din simplul motiv ca nu este implementata aceasta parte la controllerul behringer. el este gandit probabil ca un controller pentru unitati pur midi (de altfel, daca te uiti in manualul lui de utilizare vezi clar exemplele de acest gen).

 

din nou, nu, FCB-ul nu poate controla un GCX, nici un GRX4!

 

ideea este ca FCB-ul nu poate controla loop-uri cu pedale. iar exact asta trebuie sa faca un controller intr-un rack cat de mic. nu stiu ce crezi tu despre un racl "real", insa te asigur ca basics-urile despre care vorbeam sunt universal valabile, indiferent daca bradshaw e mare si vechi prieten cu tine si are chef sa te insoteasca in concerte sau nu...

 

 

in concluzie: numai cu un FCB nu poti controla un rack ce contine pedale. partea MIDI implementata in el este gandita doar pentru controlul unei instalatii continand numai unitati controlabile midi, plus un schimbator de canale pentru un amplificator. atat. un rack "real" (ca sa folosesc expresia ta) presupune un switcher controlat de un controller, astfel ca sa poti seta starile on/off ale pedalelor folosite (sau a altor unitati ce nu sunt controlabile midi). cel mai ieftin controller relativ bun este, dupa parerea mea, Grund Control (pe care-l poti gasi sub 100$).

da' daca te simti bine cu FCB-ul, no problem... insa trebuie stiut faptul ca "the real thing" arata cu totul altfel... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.