www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Romanian Virtuous Guitarist Community


Malmsteen
 Share

Recommended Posts

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cand cineva se prezinta pe acest topic ce face?

 

e un amarat de topic, nu ai cum sa deschizi multe subiecte ca si cum ai face intr-un forum; atunci ce facem? o sa postam aici melodii de viteza. pt asta exista melodii cantate de noi unde putem sa postam ORICE.si cand o sa se prezinte cineva o sa fie recunoscut ca cel mai vitezoman chitarist in functie de ce a postat

 

sau vii aici, te prezinti si vei fi recunoscut automat ca virtuoz

 

ideea mea: fie se tranforma topicul in forum, fie e inchis, intrucat in stadiul actual nu aduc nimic bun.

 

rog un admin sa discute problema celor 2 forumuri dupa care sa fie supusa la vot soarta lor (sau sa se faca un poll in care membrii sa aleaga soarta lor)

Link to comment
Share on other sites

Guest Sheriff

@sheriff: imi explici si mie care e faza cu citatul ala? eu nu vad nici o logica (speed does NOT suck)

Pai tocmai ca "speed does not suck", asta zice. Daca vrei sa stii cine e Michael Angelo cauta pe www.angelo.com la video :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Sheriff

Batio murdar?! chiar nu mi se pare, as zice ca e unul din cei mai "curati" shredderi... Si unul din cele mai bine studiate stiluri de picking...

Link to comment
Share on other sites

Well si eu imi fac presupunerea oarecum riscant pentru ca nu am ascultat foarte mult din el.Am vazut vreo 2 variante din speed kills + inca cateva piese si cam atat.Malm... are prin definitie un sunet murdar... e vorba de efectul sau plin de delay si reverb + distorsion analogic + single coil... e combinatia fatala :) si ma gandesc cu groaza cum reuseste faca sa se auda fiecare nota in modul asta... cel mai bun exemplu pentru asta il dau in G3 cu malm, satriani si vai, face malm un solo pe la mijloc de am ramas masca... absolut genial :)

Link to comment
Share on other sites

mie mi se pare ca pustiu ala e cel mai bun exemplu ca shredu fara minte e o aberatie si ca multi incep sa perceapa virtuozitatea la chitara numai in felul asta. adica aiurea de tot. cat despre cum canta ala, sincer nu ii mare lucru de el, chiar daca la varsta aia el face shred, asta ii impresioneaza numai pe cei care sunt posedati de shred. da el e departe de a fi ceva deosebit. sunt mii de copii prin japonia si peste tot in lume care fac la varsta lui lucruri cu adevarat incredibile, da in alte domenii si probabil ca ar manca shred daca si-ar pune mintea. stiu stiu, sunt pe threadul dedicat shredului. dar cred ca si aici e loc de feedback. da-l in ceapa lui, copchilu ala e un clovn, iar shredul e pe cale sa mutileze o generatie intreaga de chitaristi :) sper sa fiu eu paranoic :)

Edited by dmc
Link to comment
Share on other sites

shredul e pe cale sa mutileze o generatie intreaga de chitaristi :) sper sa fiu eu paranoic :)

 

 

Nu esti paranoic deloc. Cam asta e dorinta suprema intr-un procent din ce in ce mai mare a chitaristilor in devenire. Si cel mai rau e ca incep sa fie exclusivisti si sa nu mai accepte si alte moduri de exprimare. :( Tocmai mi-am amintit ca userul Malmsteen ii sarea in cap userului Hututui spunandu-i ca ar trebui sa se lase de chitara pentru ca incercase ceva mai putin conventional. Banuiesc ca e mare mare fan shred daca are ca username "Malmsteen". :)

Link to comment
Share on other sites

un singur lucru ma linisteste totusi: shredul nu se vinde (a se intelege relativitatea afirmatiei in raport cu alte genuri de muzica mai non-shred :) ). cei care au ajuns celebri prin asta au avut in spate mult mai mult decat shred. de fapt, marii shredderi nu au pornit in ideea de a face shred, din contra, au ajuns in mod natural la shred pornind de la hendrix, page, santana etc. etc. pe scurt: sa faci shred din shred si cu unicul scop de a face shred nu e un pont bun in ziua de azi daca vrei sa ajungi pe scena :) .

Link to comment
Share on other sites

Care vrea sa fie shredder n-are decats a fie shredder, care nu NU . Nu vad care-i problema, omul canta din placere si daca singurul lucru care ii prvoaca un flux de adrenalina mai mare e viteza n-are decat sa rupa corzile :)

Link to comment
Share on other sites

"da-l in ceapa lui, copchilu ala e un clovn, iar shredul e pe cale sa mutileze o generatie intreaga de chitaristi"

 

 

OMFG abia acum am vazut....dumnezeule ..sunteti paraleli rau de tot frate...habar nu ai cata munca si talent a investit copilul ala pentru a canta asa..tu(voi) nu o sa cantati ca el nici dupa sute de ani de studiu ....mai ganditi-va inainte sa aberati

Link to comment
Share on other sites

Hai totusi sa nu devenim nese... ca nu e frumos, nu mai jigni lumea in stanga si-n dreapta facandu-i paraleli, ei doar si-au expus opinia.

Link to comment
Share on other sites

Personal mi se pare ca pustiul este un robotel obligat de parinti sa cante ce i-a dat profu de invatat 8 ore pe zi. Poate o fi talentat, dar directia in care se indreapta o vad oarecum divergenta fata de ideea mea de muzica. Personal nu apreciez deloc chitaristii mecanici, de gen Michael Angelo Batio. Da, mai scot cate un "wow!" cand vad ce face, dar muzical nu-mi spune nimic. Malmsteen in schimb nu-mi pare ca intra in discutia asta, omul ala NU canta mecanic/robotic. Canta o muzica plina de nuante si imagini, doar ca foloseste multe note.

Link to comment
Share on other sites

malmsteen... eu ma retrag de pe threadu asta, sincer nu vreau sa ma bag unde nu-mi fierbe oala. zic si eu doar, mai deschide si tu ochii. exista pe lumea asta mii de pusti care la 7 ani canta bach de ard clapele. si au si ureche muzicala cat incape si simt muzica pe care o canta. copchilu asta cu shredu e ceva absolut grotesc, e doar fascinatia pt chitara electrica si - in particular - pentru shred care te face sa il admiri si sa nu remarci ca in afara de o tehnica mecanizata (asta e intr-adevar remarcabil la el, mai ales pt varsta pe care o are) nu e nimic acolo. in primul rand nu e muzica. iar talent nu e in nici un caz. aia se cheama o abilitate iesita din comun. abilitatea asta ar trece drept talent daca produsul finit ar fi, la randul lui, remarcabil. si nu e cazul, pt ca aia, repet, nu e muzica de nici un fel. revin: nu se numeste talent, de exemplu, sa fii in stare sa dactilografiezi ultra-rapid, sau sa fii capabil sa halesti 10 hotdogi pe minut. chiar daca si asta necesita exercitiu si munca la greuceanu. if you know what i mean.

Link to comment
Share on other sites

Guest Sheriff

@dmc: hombre, daca tie sau altcuiva nu-i place un gen de muzica, nu inseamna ca acel gen nu exista, ca nu exista oameni care sa-l guste, s.a.m.d. Si copilu ala canta muzica orice-ai zice tu, pentru ca, luand un sens mai strict al cuvantului, aia e o alaturare de note care nu sunt distonante, nu suna a zgomot. Deci, cum ziceam, fiecare este liber sa aprecieze ce gen de muzica vrea, dar nu este corect sa negi existenta unui gen doar pt ca tie nu-ti place :). Nici eu nu sunt extra-impresionat de abilitatile strict muzicale ale pustiului, in sensu ca nu canta vreo melodie care sa dainuiasca peste veacuri sau ceva, dar cum bine zice Razvan:

Care vrea sa fie shredder n-are decats a fie shredder, care nu NU . Nu vad care-i problema, omul canta din placere si daca singurul lucru care ii prvoaca un flux de adrenalina mai mare e viteza n-are decat sa rupa corzile
Link to comment
Share on other sites

Guest fluffyone

si l-a sfarsit si-a sters si mucii. :))

E totusi de remarcat ce face pustiu acolo. Si desi nu ma pot pronunta asupra calitatilor sale ca muzician doar dupa acest filmulet, cred ca e bine sa retinem ca instrumentul este un mijloc, nu un scop.

Link to comment
Share on other sites

mie mi se pare senzational pustiul. are viteza, are mult exercitiu. in principiu sunt de acord cu malmsteen referitor la cata munca a depus (desi poate ca e geniu si s-a nascut cu mana pe grif) si impartasesc foarte putin parerea celor care sustin ca pustiul executa mecanic pasaje de virtuozitate. de ce sa aruncam in el cu noroi, nu stim nici ce canta in restul timpului, nici cum a ajuns sa cante acolo, in clubul ala, sau ce era.

poate ca studiaza chitara clasica, ori flamenco... poate canta si jazz si blues, si rock'n'roll...

mie mi se pare ca multi dintre preopinenti sunt putin cam invidiosi pe pusti si ca au pierdut trenul asta... poate l-au pierdut si pe ala de la 16, ori de la 18 ani, de la vremea cand se construieste prima trupa... cred ca multi dintre cei ce-l fac clovn pe ala micu', in realitate abia daca stiu de ce parte se apuca chitara.

daca ar fi fost dupa alde d'astia, nadia comaneci n-ar fi fost niciodata campiona mondiala, olimpica, europeana etc., ci poate ar fi sarit la trapez la circul globus...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.