Guest om__bun Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 mi-am luat procesor pt chitara si mai am nevoie de inca un cablu....precizez ca am unul de la chitara (pack) care are vreo 2-2,5m pe care-l folosesc pt a conecta chitara la procesor si inca unul din ala cu mufe mici +2 adaptori pt a lega procesorul de boxa...bineinteles ca pe langa faptul ca nu face contact bine in mufe,al doilea cablu imi baga si niste zgomote de ti-e mai mare dragul... ..asa ca tre sa imi iau un cablu cu mufe profesionale.....cam ce lungine sa aibe ca sa nu ma deranjeze?..e posibil sa folosesc chitara ptr un concert de colinde de sarbatori..de exemplu pe scena cam cat are un cablu din asta de intra in procesor?..va multumesc frumos
CulBoji Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Mie Proel incepe sa imi faca figuri la un jack dupa vo 4-5 luni de folosire, scria pe ele ca limited lifetime warranty da nush daca mi l-ar schimba aia de la magazin )
dass101 Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Cablurile Proel alea gata facute sint FOARTE PROASTE. Am unul si imi maninca din inalte super naspa (au capacitate parazita). Au si unele mai scumpe care se vind bulk, iti iei cit vrei si ii pui mufe. Alea sint mult mai bune.
cearny Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Te duci la Senia (aia cu Behringer, jos la Muzica) si ceri... - cablu Cordial CGK122 3 - 5 metri - 2 x mufa Neutrik Jack Mono de 1/4" ...si ii pui sa-ti monteze mufele la cablu. Asta, pe onoarea mea, o sa fie limited (by your) lifetime
George Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Te duci la Senia (aia cu Behringer, jos la Muzica) si ceri... - cablu Cordial CGK122 3 - 5 metri - 2 x mufa Neutrik Jack Mono de 1/4" ...si ii pui sa-ti monteze mufele la cablu. Asta, pe onoarea mea, o sa fie limited (by your) lifetime Neutrik n-au moarte si au calitate maxima. Doar ca-s mai scumpe
Guest _Theo_ Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Mie Proel incepe sa imi faca figuri la un jack dupa vo 4-5 luni de folosire, scria pe ele ca limited lifetime warranty da nush daca mi l-ar schimba aia de la magazin ) fludor + pistol de lipit + mufe mono + cablu la metru (proel), si faci ce vrei tu cu el...io cel putin nu am incredere in cblurile gata fabricate, ci doar in lipiturile mele...am si o inventie in domeniu: a se pune o bucatica de cauciuc din bucata de cablu care s-a taiat pt a dezizola cablu, intre cele 2 lame pe care se lipesc firele. eventual si o tura de izolier sa nu atinga capacu' care se infileteaza...e mult mai durabil o sa fac o poza daca nu intelegeti ce zic cat despre lungime, depinde de cat de mult de misti pe scena (asta daca ai unde sa te misti) si cum iti vine tie bine...cum zicea si glass: atat cat sa nu te incomodeze
cearny Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 fludor + pistol de lipit + mufe mono + cablu la metru (proel), si faci ce vrei tu cu el...io cel putin nu am incredere in cblurile gata fabricate, ci doar in lipiturile mele...am si o inventie in domeniu: a se pune o bucatica de cauciuc din bucata de cablu care s-a taiat pt a dezizola cablu, intre cele 2 lame pe care se lipesc firele. eventual si o tura de izolier sa nu atinga capacu' care se infileteaza...e mult mai durabil o sa fac o poza daca nu intelegeti ce zic cat despre lungime, depinde de cat de mult de misti pe scena (asta daca ai unde sa te misti) si cum iti vine tie bine...cum zicea si glass: atat cat sa nu te incomodeze Asa ziceam si eu - si ma pricep la facut lipituri, ce naiba - pana era sa las head-ul fara consumator din cauza unei lipituri 'la rece'. Macar daca-ti fac altii cablul, ii injuri pe ei, nu pe tine In traducere - nu va multumiti cu o lipitura pe jumatate buna, iar un vacuum pump d-ala pentru scos lipiturile 'la rece' e chiar o investitie buna.
Guest _Theo_ Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Asa ziceam si eu - si ma pricep la facut lipituri, ce naiba - pana era sa las head-ul fara consumator din cauza unei lipituri 'la rece'. Macar daca-ti fac altii cablul, ii injuri pe ei, nu pe tine In traducere - nu va multumiti cu o lipitura pe jumatate buna, iar un vacuum pump d-ala pentru scos lipiturile 'la rece' e chiar o investitie buna. asa si daca ti se rupe cablu' d 10m ce faci? il arunci?
cearny Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Nu, fac streang din el... sau bici si te fugaresc pe tine dup-aia
Guest _Theo_ Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 1/2 on (this topic) : cumpar/accept cabluri intre 5 si 10m folosite cu jack-urile stricate, sau le repar contracost. 1/2 ontopic : nu aruncati cablurile cu jack-uri stricate!!!
cearny Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Pai nu jack-urile se strica in general, ci lipiturile Problema sta in general la sistemul de ancorare al jack-ului de cablu. Idee: nu cumparati cabluri cu jack-uri 'turnate', daca se strica ceva, va trebui sa cumparati alte jack-uri in loc doar sa refaceti lipitura/ancorarea.
Guest Sheriff Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 O precizare: nu e indicat sa aveti un cablu de mai mult de 6m intre chitara si procesor/amp, pentru ca, chiar si la cablurile bune, de la lungimea asta in sus incepe sa se faca simtita capacitatea parazita, care iti taie din inalte. Pentru semnal la nivel de linie (dupa proc) chestia asta nu mai e asa importanta, mai important e sa aiba rezistenta redusa, deci ontre proc si amp/mixer poti avea cablu mai lung.
Adi Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Io as zice 5 m. In primul rand din motivul expus de Sheriff, si apoi pentru ca oricum nu prea sunt scene la noi unde sa te misti atata, si chiar daca ar fi tot e incomod sa tarasti cablul dupa tine si te poti impiedica. Ce vreau sa spun e : scena de club => cablu de 5m; scena mare => wireless
Guest _Theo_ Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 cam cat costa toata instalatia wireless (chitara-procesor, procesor-amp)?
cearny Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Stiu ca un pachet dB era cam 6 milioane la Senia. Probabil ca a mai scazut pretul sau poti gasi ceva mai ieftin. Dar sa fim seriosi, cati dintre voi ati vazut scene pe la noi mai mari decat camera in care locuiti si cati locuiti in camere cu o latura mai mare de 5 metri?
Guest juvina Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Sa fie pana-n 10 m si sa nu cumva sa il folosesti cu incredere pe ala de ti-l da cu chitara pt ca sunt proaste rau.Fac zgomot mult.
Susceptor Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 (edited) @cearny: eu am camera de 6.0x3.5 @offtopic: m-am abtinut ceva timp si speram sa modifice cineva, dar nu mai suport si ma zgarie pe retina titlul topicului; corect se spune (daca nu ma credeti puteti sa verificati si in DOOM) cat trebuie sa AIBĂ Edited November 3, 2005 by dyster skog
Guest mibu Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 salut! TOATE cablele au capacitanta parazita! si toate cablele modifica intr-un fel sau altul sunetul original al chitarei. aici chestiunea e pe-ncercate. iei diferite cabluri si vezi ce sunet iti place mai mult. spre exemplu, Stevie Ray Vaughan folosea cele mai ieftine cable din magazin, insa asta pentru ca canta cu foarte multe inalte pe statii si astfel compensa din "zgaraiala". vreau sa spun ca totul trebuie sa aiba o logica clara, nimic nu e la-ntamplare intr-o instalatie de chitara. acum, cele mai neutre cable din lume, la ora asta, sunt modelele "Lyric" produse de americanii de la Evidence Audio (metrul costa cam 40$ in State). special la ele e faptul ca firul activ este unul singur (ca la cablele de tv), nu multifilar. bineinteles si aliajul de cupru folosit este unul special. partea mai putin placuta la aceste cable e ca sunt mai rigide pe scena, insa sunetul obtinut nu se compara cu nimic! ...desigur, discutia nu mai are rost in cazul unor instrumente modeste (sa nu le zic altfel...)... cum bine zicea John Suhr: "shit in, shit out"!
Guest MrJackson Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Pana la urma, solutia ideala pentru distante maricele (>6m) e un sistem wireless. Din pacate la noi, cluburile nu au scene atat de mari incat sa ai nevoie de metri de cablu. Cand ajungi sa ai astfel de nevoi ai si bani sa iti iei wireless...
Guest mibu Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 well, cu wireless e aceeasi problema cu modificatul tonului original... din pacate. ce am uitat sa specific este ca poti folosi cable si de 20m, cu conditia esentiala sa ai un BUFFER la capat. acesta trebuie insa sa fie de calitate foarte buna (spre exemplu cele produse de Access Electronics sau de Skrydstrup - vezi rack-ul nou al lui Petrucci...). la nevoie se pot construi usor astfel de montaje (cel mai simplu e cu un tranzistor, o rezistenta si doua condensatoare) insa calitatea vine, in primul rand, de la componentele electronice folosite.
midnight rider Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 well, cu wireless e aceeasi problema cu modificatul tonului original... din pacate. ce am uitat sa specific este ca poti folosi cable si de 20m, cu conditia esentiala sa ai un BUFFER la capat. acesta trebuie insa sa fie de calitate foarte buna (spre exemplu cele produse de Access Electronics sau de Skrydstrup - vezi rack-ul nou al lui Petrucci...). la nevoie se pot construi usor astfel de montaje (cel mai simplu e cu un tranzistor, o rezistenta si doua condensatoare) insa calitatea vine, in primul rand, de la componentele electronice folosite. Si bufferele umbla la sunet,io zic ca cel mai bine e sa ai un cablu mai scurt,oricum ,daca ai o pedala boss in lant,sau ibanez,deja ai un buffer.In toata europa e problema cu calitatea cablurilor,Planet Wawes era cel mai bun gasit de mine.Bun este si cablul cordial amintit mai sus,dar tot haleste ceva inalte.Preferatul americanilor,georgeL nu le mananca,dar le face oarecum mai zgariate,mie cel mai mult imi place spectraflex,e singurul care mi-a rezistat 10 ani.Pe vremea cand aveam nevoie de wireless,Samson era cel mai transparent ca sunet,am schimbat vreo 3 Nady uri,dar toate aveau aceeasi problema:daca reduceai volumul la chitara,suna intrerupt,din cauza noise gateului,care nu se putea opri.Probabil ca wirelessurile mai noi sunt mai bune la sunet,din pacate,cantarile pe scene mari au intrat la apa acu la scena mare canta fete frumoase,cu fuste scurte si cu microfonu inchis.De exemplu,anul asta,la fest.Callatis,cand ne-am plans ca monitoarele sunt prea departe,si nu se aud,organizatorii ne-au intrebat ca"nu puteti canta si voi in playback,ca oamenii"
Guest mibu Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 rareshika, iar te contrez... la ora asta cele mai bune cable din lume sunt cele de la Evidence Cables. pentru descriere etc. deschid un nou topic, ca-i prea important sa fie neglijat!
Recommended Posts