www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amp Pe Lampi Home-made


Huffer.
 Share

Recommended Posts

Am urmatoarele obiecte: o bucata radio rusesc vechi "Festivals" (care poate fi folosit drept scaun pt 2 persoane :)) in interiorul caruia se gasesc in jur de 6 lampi de diferite marimi plus 3 difuzoare si o gramada de alte componente, incinta din lemn; un amplificator "Electrica" si boxele sale, pe care pot sa il folosesc ca sa amplific un mp3 player de exemplu, conectand iesirea de la amplificator la player, semnalul amplificat ajungand la boxele sale (romanesti, incinta din lemn, cu mult bas :) ).

 

Intrebarea mea este, se poate face un amp de chitara pe lampi din radio, si in caz ca lampile sunt prea..uh..mici ?...semnalul sa fie amplificat mai departe cu amplificatorul "Electrica"? In caz afirmativ, exista cineva care este specializat in transformarea asta? intrucat singura mea tangenta cu electronica este lipitul cablurilor (de casti). Bineinteles, sunt dispus sa cumpar alte componente necesare si sa platesc opera ( in bugetul unui amarat student bineinteles :)).

Link to comment
Share on other sites

In principiu se poate rezolva. E inca functional ?

Amplificatorul audio din radio a fost initial "croit" pentru auditie, asa ca trebuie facut un alt preamplificator !

Incearca sa vorvbesti cu dl Andrei Tone (user-ul andrei_t pe forum) care stiu ca, construieste amplificatoare cu tuburi asa ca poate te ajuta cu ceva !

Nu stiu cat se impaca asta cu bugetul de student, dar tu incearca ! Nu se stie niciodata.

Poti sa incerci un contact si cu user-ul overdrive, desi.........

Link to comment
Share on other sites

Daca "merge" e perfect. Adica daca se aude. E semn ca etajul final audio e ok, cel putin cat de cat ! Poate ca mai trebuie un pic "pieptanat", schimbate tuburile daca sint uzate, dar e, sau poate fi un inceput !!!

Eu zic sa incerici o vorba la dl Tone. N-ai ce pierde !

Bineinteles ca daca reusesti sa-l transformi o sa-ti trebuiasca si un difuzor specializat, de chitara, pentru ca astea Hi-FI, nu sint in regula ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
daca are intrare - sursa externa, baga cu incredere cablu de la chitara si da la maxim volumul. o sa fii surprins ce bine suna.
Da pe intrarea de "Pick-Up" , ( turntable ) /sau magnetofon ...ar trebui sa aiba ceva semne conventionale in spate langa niste mufe sau prize tip banana ...

Aceste aparate aveau difuri foarte bune si ar trebuisa sune bine cu ele .

Yup, are doua intrari pentru magnetofon (cred, una pt pamant?), dar..uh..nu stiu ce tip de mufe sunt (umm...4mm?) si cum sa conectez chitara la ele. Asta fiind modelul.

 

eu am inteles k vrea sa ia semnalul care iese din radio cu lampi si sa l bage mai departe intr un amplificator,nu?

Vroiam sa modific radioul, astfel incat sa amplifice semnalul chitarii cu preampul+ampul din radio, si sa sune cum trebuie (+control pt gain, etc..modificarea preampului), in loc de semnalul captat de radio...think so. :)

Edited by Huffer.
Link to comment
Share on other sites

salutari,

 

eu ma ocup de asa ceva....construiesc amp-uri pe tuburi...si electronica in general.

din nu prea multa mea experienta as putea totusi sa-ti dau niste sfaturi si indrumari utile...zic eu. :)

 

in primul rand trebuie sa desfaci CU MARE GRIJA aparatul (tuburile sunt sensibile...se sparg usor, de la socuri se intrerup filamentele etc.), dupa care va trebui sa studiezi circuitul sa distingi etajele intre ele: sursa, preamp, corector de ton si amp final. pe cele precizate le pastrezi iar alte componente...selector de frecventa etc le dai la o parte. grija mare... finalii se alimenteaza la tensiuni mari... SA NU TE CURENTEZI, ca la asemenea tensiuni ala esti... :)

apoi iti asamblezi o linie: sursa(atentie la traf-ul de alimentare si bobina de shoc, sa fie cat mai departe de restul... poate n-ar strica o cushca faraday)>preamp>corectoare de ton>amp final>traf de iesire. dupa ce reusesti sa le aranjezi... fie pe masa din bucatarie, fie pe sasiul initial alimenteaza-l si fa niste probe(masori tensiuni la alimentare pe bornele de pe secundar la traf si pe priza madiana, dupa filtrul pi si la filamentele tuburilor... ). daca sunt la parametri normali bagi chitara pe intrarea in preamp si faci niste probe de sunet, daca nu il depanezi... in ultima faza ii construiesti un cabinet; pentru asta trebuie sa ai in vedere campurile care apar de pe traf-uri sau cabluri, deci sa ai grija cum le organizezi pe toate sa nu se induca brum in circuit, si sa ai o aerisire buna pt tuburi....

 

cam asta e, in mare... sper sa te descurci, da in cazul in care crezi ca nu poti face fata mai bine cauta un specialist... macar pentru masuratori si lucrurile de finete, ca poti sa il strici si atunci nu ai rezolvat nimic... :(

 

eu iti urez succes, si pt ca vrei sa faci asa ceva :) ....

 

PS. nu te grabi, nu fa nimic "pe genunchi" ca nu o sa iasa nimic...

Link to comment
Share on other sites

Well, am gasit o priza veche, si am legat capetele la mufa de la cablul chitara, dupa care am conectat-o la intrarea pentru magnetofon a radioului, si merge, si se aude excelent! :)

Problema e ca eu vroiam un amp pe lampi cu canal de distors, si asa nu pot obtine decat clean (un clean bestial, btw :)). Initial vroiam sa modific radioul, dar acum mi-e mila de el, saracul ca are 50 de ani si nu vreau sa-l stric,..asa ca mai bine pornesc de la zero si fac alt amplificator (la cate resurse sunt pe net ma descurc). So, thanks anyway. :)

Link to comment
Share on other sites

Well, am gasit o priza veche, si am legat capetele la mufa de la cablul chitara, dupa care am conectat-o la intrarea pentru magnetofon a radioului, si merge, si se aude excelent! :(

Problema e ca eu vroiam un amp pe lampi cu canal de distors, si asa nu pot obtine decat clean (un clean bestial, btw :) ). Initial vroiam sa modific radioul, dar acum mi-e mila de el, saracul ca are 50 de ani si nu vreau sa-l stric,..asa ca mai bine pornesc de la zero si fac alt amplificator (la cate resurse sunt pe net ma descurc). So, thanks anyway. :)

 

 

Ia da-l la maxim, vezi atunci distors :)

Link to comment
Share on other sites

Naw..l-am dat la maxim, nimic! ;_;

La cei 6W ai sai, la volum maxim e doar un clean un pic deranjant.

Ma intreb ce se intampla daca conectez la el iesirea Headphones Out pe clean de la alt amp. :)

 

cu un booster in fata (chiar unul simplu) rezolvi problema cu drive :) . Vezi ca la sectiunea asta sunt multe scheme (link) posturi si chiar multi care au avut rezultate bune cu schemele de pe net (nu toate!)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.