www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amplificator


Guest Paflute

Recommended Posts

Guest anghelescu

pe scurt, NU

dar depinde...daca vrei sa il faci pe lampa si te pricepi..s-ar putea sa iti iasa ceva...daca nu ..pe bune...nu o lua in nume de rau dar mai bine cumperi unu

Link to comment
Share on other sites

vanezi un amplif de masina de vre-o 2 x 50 W

 

(se dezactiveaza alimentare in comutatie ( interna daca are) care produce aprox 2 *25V din 12 V ai acumulatorului ) se alimenteaza o sursa dubla 2*25V construita dintr-un traf cu priza mediana , o punte de diode de putere mare ( aprox 20A), filtrat cu doua condensatoare de 10000uF si raman in circuit si condensatoarele statiei .

 

aceste statii se pot folosi stereo adica pui doua difuri de 50W , dai acelasi semnal dintr-un preamplif cu iesire splitata exact ca si in cazul PC -ului unde trebuie sa injectezi semnal in ambele canale ca sa ai semnal "mono" in casca , sau difurile de control.

Unele statii se pot lega in "bridge" ( punte) fara nici o modificare doar respectand modul de legare dat in manualul aferent.

 

atuncea po-ti obtine aprox 200 W pe un difuzor .

 

S-ar putea sa trebuiasca racire mai buna in cazul chitarei , se rezolva prin prinderea pe sasiu din alumuniu sau /si montarea unui ventilator , care sa faca o convectie fortata ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

daca vrei doar sa te amplifici si nu vrei ceva cu preamp de chitara, sau ai tu ceva preamp cumparat, poti sa iti cumperi kit de amplif/ doar kit de final(daca ai alt preamp) si numa cateva lipituri sunt de facut... dovada cea mai buna sunt eu care nu stiu boaba de electronica, si cu ajutorul substantial ( ... sau mai bine zis masiv :) ) al unui membru de pe forum am reusit sa imi fac un amplif in felul asta... it ain't pretty but it works :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Paflute

am de facut niste calcule pentru acustica boxei pe care o voi confectiona. lipici si nu ceva metalic pentru prindere

 

difuzorul de chitara am senzatia ca se poate cumpara de pe maica domnului.

 

preampul si amplificatorul in sine nu sunt foarte greu de gasit nici ele. trebuie doar sa-mi bat capul, pe al meu si pe al celor care subventioneaza un astfel de research.

Link to comment
Share on other sites

Io zic ca merita.Cu bani mai putini poti avea ceva destul de bun.

Cant de ceva vreme pe o statie de 100W pe tranzistoare bipolare.Pentru repetitii la sala suna multumitor si ca volum acoperi tobele lejer, nu scot distors din ea, dar eu am un procesor si e ok.Cleanul suna bine.

 

Un prieten a realizat placile dupa schemele din link, explicatii sunt destule pentru proiectant.

http://sound.westhost.com/project27.htm

 

Ce aveam io era o prima varianta a aceleisi scheme, intre timp a mai fost imbunatatita, cred.

Daca esti pregatit sa platesti ceva banuti pentru realizarea PCB-ului(cauta un electronist de treaba) te alegi cu o chestie faina.Piesele s pot achizitiona de la orice magazin de electronice, poate nu le gasesti exact cele specificate acolo, dar sunt alternative.

Transformatorul poate fi o problema, dar exista firma Petra din Iasi, io mi-am comandat un traf toroidal, livreaza la domiciliu, prin posta.

Mai uita-te pe sait si gasesti si cateva indicatii despre cum sa realizezi boxa, samd.

Nici cutia pentru amplif nu e de neglijat, am avut batai de cap sa potrivesc PCB-urile si inputuri,outputuri,potentiometre,switchuri, traf, radiator.

 

Multa bafta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.