www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Help! Doze... De Fender


Guest fenderstrfat
 Share

Recommended Posts

Guest fenderstrfat

Salut. Am si eu o mare problema intalnita de zeci de mii de ori la multi chitaristi. Insa as vrea sa ma sfatuiesc si cu voi daca vreti sa ma ajutati si pe mine sa ies din foame :) (glumeam) Am un strat american series nou. Are vreo 2 luni. Si bineinteles ca orice tanar chitarist mai vreau sa dau si in distors din cand in cand :) Si am evident un zgomot de fond mai mare decat sala de repetitii... Si asta nu e tot. Imi si tiuie statia (un marshall valvestate100) intr-un mare fel. Si cu inaltele la un sfert am probleme... As vrea sa-mi ziceti si mie niste doze care sa sune a Fender si care sa nu mai aiba comportamentul asta... Eu oscilez intre Noiseless de la fender si EMG SA (dozele lui Gilmour si Lukather care sunt active). Ce parere aveti despre ele? Si mai da-ti-mi si alte sugestii daca mai stiti alte marci, tipuri. Mersi anticipat, numai bine.

Link to comment
Share on other sites

0. procu ala n-are si noise gate?

1. lasa volu f mic si da-l tare numa cand te apuci de cantat

2. ce-i ala Fender fara un pic de zgomot de fond...

3. folosesti trafu original de la Boss?

4. zgomotul are aceeasi intensitate cand nu tii de loc mainile pe corzi ?

5. ai impamantare unde canti ?

6. ai cabluri bune ?

7. io d c n-am problema asta ..... adik am si io un pic de zgomot de fond dar neglijabil chiar cu gainu la maxim si am sss.

8. Maresalu a fost masluit pe dinauntru de vre-un mester ceva? are priza lui sau o imparti cu altceva ?

9. canti in fata unui munitor crt de 21'' ? (mai cunos io pe unu cu strat care se plangea de zgomot :) )

A. ..... ...... mi-e somn..

Edited by mega.deb
Link to comment
Share on other sites

Cel mai bun compromis: dozele SCN (Samarium Cobalt Noiseless). Nu au zgomot si conserva foarte bine (acceptabil) tonul "vintage". Au si semnal ceva mai mare decat single-coil standard (grija la microfonie), dar neavand zgomot poti sa lucrezi cu gain oricat de mare.

 

Sau (cu bani mai multi) dozele Kinman (sunt mai multe variante, dar costa), si atunci nu mai este nici un compromis, suna "de belea" si nu au zgomot (ma rog... zgomotul este mult redus).

Link to comment
Share on other sites

Guest fenderstrfat

Salutare. Multumesc foarte mult pentru posturile voastre.

 

Mega.deb: 0. am pe proc un noise supressor insa daca il aplic mult inseamna sustain 0. Si mie chitara imi si "piuie" in timp ce cant... Daca am vol deschis si nu cant nimic nu face rau deloc. Insa la anumite note/frecvente urla ca toate alea si are un zgomot imens. Si culmea gainul este la 70-80 maxim. Eu nu zic ca un fender sa nu aiba zgomot insa as vrea sa-l reduc pe cat posibil si sa pot canta si lucruri mai agresive cu el. Traful este original de Boss. Faza cu mana pe corzi - masa e pusa bine :) ca la asta banuiesc ca te-ai referit. Impamantare nu am unde cant intr-adevar. Insa pe mine mult mai putin ma intere sala de repetitie. Ma intereseaza cantarea live unde poti avea sau nu impamantare. Unde ai reflectoare, lumini, neoane care-ti baga zgomot de fond in plus. Depinde de club/scena unde canti. Pai acolo urla fender-ul de nu mai stii ce sa faci. Am experienta :) 6. Cablurile pe care le am sunt bune. Nu sunt aurite insa nu cred ca ele sunt problema sincer. Sunt Proel. 7. Nu stiu daca tu canti la nivelul la care cant eu... Adica daca dau si eu marshall-ul la un nivel mai mic decat cel pe care il am in sala acum suna de foarte bine. Insa tobarul e de asa natura ca trebuie sa dau cat pot in el (nu in tobar, in amp:) ). 8.Nu a fost umblat in el deloc.9. Computer avem in sala insa monitorul sta oprit cat cantam.

 

Ce parere aveti despre dozele EMG SA? A cantat cineva pe asa ceva? Ati auzit macar cum suna?

 

Bafta.

Link to comment
Share on other sites

Guest fenderstrfat

Mersi pentru ceea ce mi-ai zis cu EMG-urile. Nu vreau neaparat sunet "vintage" de Fender. Ci vreau sunetul ala de Fender de exemplu de pe pozitia a doua de jos. Sa aduca a Fender. Sa aiba pleznitura aia. Eu am Fender American Series. Nu am doze "vintage" oricum. Intrebarea e: aduc EMG-urile a Fender de-asta cum am eu cu doze standard? Sau suna a Ibanez sau alte alea? Mersi anticipat, sal.

Link to comment
Share on other sites

nu e sunet nici de Ibanez, nici de Fender..e sunet EMG, foarte clar, un pic sec. SA sunt echilibrate, S sunt mai twangy si mai infipte; foarte mult sustain, foarte tacute, destul de hot pt single (adica tine distorsul, nu se rupe sunetul). Sound'ul de pornire este jazz-like. Nu pot sa te ajut mai mult. Descrierea este subiectiva si orientativa. Lumea cand spune sound Fender se refera in general la Vintage Single-Coil Sound. Tu spui ca nu asta iti doresti neaparat. Daca ai probleme cu pacanituri, bazait s.a.m.d. pe scena deschisa mai tacut decat EMG sau, in fine, o doza activa, sincer nu cred sa gasesti.

Link to comment
Share on other sites

Guest fenderstrfat

...da... Mersi mult Zymotic. Nu prea suna a Fender... Bine zici ca nici nu le-ai montat pe Fender... Ma rog. O sa ma hotarasc ce fac pana la urma. Cred ca las dozele originale de Fender si mai scad din gain :)

Link to comment
Share on other sites

...da... Mersi mult Zymotic. Nu prea suna a Fender... Bine zici ca nici nu le-ai montat pe Fender... Ma rog. O sa ma hotarasc ce fac pana la urma. Cred ca las dozele originale de Fender si mai scad din gain :)

 

yep, e o idee - intentionez sa-mi iau candva un vintage '57 sau '62, vedem ce pica, si atunci decid si eu daca le pun pe-astea, le las pe alea... dar daca zici ca tiuie... :))

Link to comment
Share on other sites

Guest fenderstrfat

Nu e mai problema la mufa. E ok mufa. Numai ca volumul este foarte mare. Eu de exemplu in sala de repetitii intru cu chitara in statie de 100w si intr-un monitor aflat in fata mea (unde aud chitara si alte instrumente). Ca sa ma aud bine nu-mi ajunge statia de 100w... Si sala e destul de mica. Doar ca tobarul bate tare, stilul e rock si cred ca fortez un pic fenderul care nu prea e pentru asa ceva. De exemplu cu trupa mea printre alte cover-uri cant Van Hallen - Jump. Unde chitara e cu distors nu gluma la solo cel putin. Si d-asta vroiam niste doze mai puternice dar care sa nu altereze clean-ul de fender... Asta era toata ideea

Link to comment
Share on other sites

pentru fiecare ton trebuie sa-ti cumperi o chitara adecvata.

 

Sunetul de Strat este unic ( daca este Strat ) orice schimbare altereaza caracteristicile tonului si nu mai are rost sa-ti tii un Strat ca sa sune ca o copie de Ibanez- Made in Korea .

 

sau a-ti cumperi zece Strat-uri originale si combini tot felu de doze si corzi si schimbi chitarele ca si Vai la fiecare piesa.

 

In legatura cu cei 100W ai tai , se pare ca nu-s 100W , chiar ar trebui sa te auzi cu 100W la repetitii .Capitonati salla cu burete , vata minerala etc...sa nu fie reflexii si poti sa canti si la 50W si tobaru poate sa rupa tobele ca nu deranjeaza.Sa invete tobaru sa bata si la volum mic .E greu dar se poate .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
pentru fiecare ton trebuie sa-ti cumperi o chitara adecvata.

 

Sunetul de Strat este unic ( daca este Strat ) orice schimbare altereaza caracteristicile tonului si nu mai are rost sa-ti tii un Strat ca sa sune ca o copie de Ibanez- Made in Korea .

 

Salut Karpi!

 

Ma gandesc sa-mi iau un set Fralin, vintage hot. Ma intereseaza, daca ai experienta cu aceste doze.

 

Mersi

Link to comment
Share on other sites

Salut Karpi!Ma gandesc sa-mi iau un set Fralin, vintage hot. Ma intereseaza, daca ai experienta cu aceste doze.Mersi

 

Salut Calimero,Poate te ajuta putin link-ul astahttp://www.acmeguitarworks.com/Strat_Picku...nd_Clips_W1.cfm[quote

 

 

@fenderstrfat Dupa parerea mea cele mai rentabile doze noiseless de stratocaster care sa mai si sune bine a fender sunt DiMarzio Area 58 in neck si middle si Area 61 in bridge. Dupa astea ar mai fi Samarium Cobalt de la Fender (le am montate pe o chitara si suna foarte aproape de dozele Fender originale, doza debridge doar este putin mai puternica si mai dark). Zgomot nu au nici Area si nic SCN cam deloc. Cred ca ar fi o solutie buna pentru tine si nu ai sacrifica nici sunetul fender vintage de doza simpla.

Edited by Blackthorn
Link to comment
Share on other sites

Salut Calimero,Poate te ajuta putin link-ul astahttp://www.acmeguitarworks.com/Strat_Picku...nd_Clips_W1.cfm

:)

Thx.

Am cunoscut deja site-ul. Pentru prima oara, am intentionat sa-mi iau "Blues Special", dar am ajuns la concluzia, ca nu prea difera la sound de dozele Texas Special, pe care le am pe strat. Asa ca mi-am luat vintage hot. Sper sa le primesc saptamana viitoare :)

Link to comment
Share on other sites

daca am zgomot prea mare folosesc combinatia de doze 1+2 si 2+3 , sunt in antifaza si functioneaza ca si un humbucker ( paralel) .Tonul va fi cel care al folosea si SRV .

 

In timpul cantatului la volum mare cand nu ai pauze poti sa culpezi doza 1 sau 3 si ne se va auzi zgomotul de volumul mare al sunetului distorsionat.

 

Cand revii la volum mai mic mic schimbi doza pe 1+2 sau 2+3.

 

In caz de distorsiune mare de multe ori poti face tonul din EQ si ai un ton acceptabil .

 

Timbrul si tonul din studio oricum nu pprea al poti avea live , oricum e un compromis.

 

@mibu a postat o schema ( sau link la schema) de o instalatie simpla ptr anularea zgomotului fara a altera prea mult tonul.

 

Practic o bobina mare cu cu cateva zeci de spire , cu rezistenta ( impedanta ) mica , ce este legata in serie cu impamantarea dozelor , in pozitie out of phase cu dozele .In asa fel anuleaza semnalul de mod comun , zgomotul captat de dozele 1 si 3 .

Dupa 15 Septembrie o sa construiesc o instalatie .Problema ar fi sa o pot instala chiar sub pickguard , dar trebui sa fac experiente sa vad cate spire trebuie si care-i diametrul ideal.

 

Alta rezolvare ar fi sa pun cate o doza sub dozele originale. In antifaza ( supraetajat , una peste alta si iese u humbucker)si sa mixez adecvat ( out of phase )partea unde apare zhgomotul 50 Hz si peste 7 KHz .Acestea probabil schimba tonul dar se pot .

decupla la nevoie.

M-am mai gandit la un filtru ptr frecventele de bruiaj puse pe doza "midle" , filtre trece banda de 50Hz si trece sus de la 7kHz .Daca numai in punctele acestea aduc semnal in antifaza tonul nu ar trebui sa se altereze in portiunea importanta 100-7KHz .Difuzorul limiteaza pe la 4500 Hz asa ca ar trebui sa sune bine.

Mai trebuie rabdare si timp.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Alta rezolvare ar fi sa pun cate o doza sub dozele originale. In antifaza ( supraetajat , una peste alta si iese u humbucker)si sa mixez adecvat ( out of phase )partea unde apare zhgomotul 50 Hz si peste 7 KHz .Acestea probabil schimba tonul dar se pot .

decupla la nevoie.

 

Dozele Kinman sunt construite pe principiul asta, numai ca doza a doua nu are miez fero-magnetic si este cumva ecranata (printr-un platou de fier, un base plate) de cea de sus astfel incat liniile de camp sa fie puternic atenuate in interiorul ei (deci sa nu capteze nici un pic de semnal de la oscilatia corzii). Ceea ce capteaza este numai si numai zgomot care pus in antifaza cu acelasi zgomot captat de bobina activa se anuleaza reciproc. Kinman este australian si face cele mai bune doze noiseless pentru strato si tele conservand perfect sunetul de single coil.

uite aici www.kinman.com

Link to comment
Share on other sites

Dozele Kinman sunt construite pe principiul asta, numai ca doza a doua nu are miez fero-magnetic si este cumva ecranata (printr-un platou de fier, un base plate) de cea de sus astfel incat liniile de camp sa fie puternic atenuate in interiorul ei (deci sa nu capteze nici un pic de semnal de la oscilatia corzii). Ceea ce capteaza este numai si numai zgomot care pus in antifaza cu acelasi zgomot captat de bobina activa se anuleaza reciproc. Kinman este australian si face cele mai bune doze noiseless pentru strato si tele conservand perfect sunetul de single coil.

uite aici www.kinman.com

 

asa m-am gandit si eu .

 

Plus analiznd cu analizor de spectru am vazut ca zgomotele sunt in benzi de frecvente "inguste".

 

brumul de retea 50Hz , neoane , monitor TV , radiofrecvente peste 7Khz .

Daca semnalul de 50Hz nu ajunge in distorsionator nu se vor produce nici overtonurile.Nu va intra in intermodulatie cu armonicele sunetelor produse de corzi .

Singura problema ar fi ca trebuie sa adaptez cumva filtrele si cu componente pasive nu stiu daca reusesc , asa ca banuiesc ca trebuie sa construiesc un mixer ce sa fie cu doua canale si dupa acesta sa "anulez" zgomotele.In loc de un simplu inversor de faza as vrea sa pun un fazor ca sa acordez exact antifaza si filtrele trece banda si trece sus la fel sa fie reglabile ca sa pot filtra dupa caz zgomotele .

Pana una alta ma descurc si fara dar la distorsiuni mari as avea nevoie de un asemenea circuit .

De cand am schimbat monitorul in TFT mi-sa redus zgomotul cu 60% .Cu trafurile se rezolva , ma sucesc in poztia unde nu captez cat mai putin zgomot .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
:)

Thx.

Am cunoscut deja site-ul. Pentru prima oara, am intentionat sa-mi iau "Blues Special", dar am ajuns la concluzia, ca nu prea difera la sound de dozele Texas Special, pe care le am pe strat. Asa ca mi-am luat vintage hot. Sper sa le primesc saptamana viitoare :)

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEeerror

am dat jos Texas Special,am pus Blues Special si chitara a trecut in alta liga

in weekendu asta experimentez (pe alt strat) cu niste Rio Grande

Link to comment
Share on other sites

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEeerror

am dat jos Texas Special,am pus Blues Special si chitara a trecut in alta liga

in weekendu asta experimentez (pe alt strat) cu niste Rio Grande

 

din ce am gasit eu explicatii , soundul de blues vintage vine in mare masura de la dozele standard vechi , cu magneti alnico "obositi " .Acum se "reproduc" acesti magneti prin " inbatranire " controlata.Si ingalbenesc si plasticul ca sa arate a doza de blues ingalbenita de fumul din baruri.

 

Dozele cu semnal mai slab si cu armonicele "schimbate" au sunetul "acela" cautat.

 

Am incercat la unele strat-uri mai noi sa departez dozele , dar daca departez dozele nu se mai produce a cea distorsiune specifica( stratitis) de magnet alnico saturat .Probabil dozele apropiate de corzi =>magnetul saturat pe inalte si gainul mai mare din preamplif duce la tonul vestit chiar si fara a forta etajul final.

Link to comment
Share on other sites

Am postat o impovizatie la duel editia 79, facuta cu Strat+Fralin Vintage Hot (inregistrare din linie :) , n-am avut timp pentru altceva)

Sunt foarte curios, ce parere aveti ...

 

Sa-ti spun ceva: suna de belea, adica exceptional (ce aud pe un dif de notebook)... Chiar vroiam sa te intreb cu ce chitara ai interpretat. Cat ai mai pus overdrive sau distorsion?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.