hades Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Sunt pe cale sa imi achizitionez 2 boxe electronica jazz 40-60W (asa scrie pe ele). Nu ma prea pricep, am luat chitara in mana acum vreo 3-4 luni dupa 1 an de pauza...si nu mai stiu prea multe treburi... Un sfat sa imi dati si mie (sa imi ziceti daca sunt potrivite la ce le folosesc eu - chitara) si daca fac 200 ron - neg (cred k undeva la 150 le pot scoate. Pentru cei ce nu stiu modelul .... (nu am poze) sunt negre, cu fata detasabila, 1 dif joase, 1 dif medii si 1 inalte.. Multumesc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 dif joase de cat (inch) dif medii de cat? daca membrana are suspensia de cauciuc nu ti le lua totusi fa rost de niste poze, de pe net, de oriunde si boxele la ce le pui? nu-ti trebuie si o statie mai bine faci o proba cu chitara si vezi cum suna la diferite volume Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Difuzorul de chitara are o anumita caracteristica diferita de cea a unui difuzor hifi... Pentru monitorizare sunt ok. Daca ai un procesor cu simulare de boxa si de amplificator probabil ca iti faci treaba cu ele Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 daca cumva sunt astea eu zic sa nu ti le iei (parerea mea) daca ai procesor cu simulare de boza si amplificator, asa cum a zis si cosu, atunci cred ca merge. dar, eu tot nu mi le-as lua. motiv: sunt vechi, difuzoarele nu mai Dumnezeu si proprietarul stiu in ce stare sunt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 Difuzorul de chitara are o anumita caracteristica diferita de cea a unui difuzor hifi...Pentru monitorizare sunt ok. Daca ai un procesor cu simulare de boxa si de amplificator probabil ca iti faci treaba cu ele Am facut rost de poze, asta ar trebui sa simplifice lucruruile dar va rog sa imi spuneti: ce e acela un procesor cu simulare de boxa? Amplificator inca nu am, cred k ma bag eu la creatii sa fac unu` de vreo 50 W e mai greu cu traf`u in rest eu zic ca ma descurc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Nu e o idee prea buna sa folosesti asa ceva pentru chitara. Crede-ma Cu 200 RON iti poti lua un dif de chitara, de 12", nou-nout. Mai pui cateva sute, ii faci o cutie si rezolovi treaba mult mai elegant, zic eu. Insa decizia finala iti apartine. Daca vrei sa-ti faci amp sa stii ca transformatoare se gasesc, si ele, de cumparat. Iti recomand unul toroidal. Daca nu, am gasit pe cineva care face, la comanda, transformatoare cu tole E+I. Iti pot da detalii, insa luna viitoare pentru ca luna asta e indisponibil ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 Nu e o idee prea buna sa folosesti asa ceva pentru chitara. Crede-ma Cu 200 RON iti poti lua un dif de chitara, de 12", nou-nout. Mai pui cateva sute, ii faci o cutie si rezolovi treaba mult mai elegant, zic eu. Insa decizia finala iti apartine. Daca vrei sa-ti faci amp sa stii ca transformatoare se gasesc, si ele, de cumparat. Iti recomand unul toroidal. Daca nu, am gasit pe cineva care face, la comanda, transformatoare cu tole E+I. Iti pot da detalii, insa luna viitoare pentru ca luna asta e indisponibil ! multumesc pentru sfat. cred ca osa imi iau dif si imi fac incinta...sunt o gramada de programa de calculat incinta (sa imi zica cineva daca nu sunt indicate) Difuzorul de chitara are o anumita caracteristica diferita de cea a unui difuzor hifi...Pentru monitorizare sunt ok. Daca ai un procesor cu simulare de boxa si de amplificator probabil ca iti faci treaba cu ele Si inca ceva te rog. Sa imi zici ce caracteristici are un dif pt chitara fata de cel hifi (nu ca as sti ce e hifi ) Ce treaba are cartonul, ce treaba are cauciucul, care e mai bun? - eu suncer inclin spre carton, desi sunt vechi, nu cred ca se mai fabrica dar am incredere in ele (deoarece am avut si stiu cum merg..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted June 13, 2007 Author Share Posted June 13, 2007 up! pls diferente! vreau sa stiu diferentele intre dif`uri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 Un dif de chitara e "croit" pentru asa ceva. Reproduce o banda larga de frecvente (ex: 50 Hz - 8000 Hz) si are un SPL ridicat. Pentru incinta nu stiu daca e cazul sa faci mare "farmacie" . Pentru un difuzor de 12" poti face o incinta de 40-50 l inchisa sau partial deschisa, adica 2/3 din suprafata spatelul incintei. Cand am vorbit de difuzoare de chitara la pret de 200 RON m-am referit la "PAudio G 1250". Il gasesti la http://www.poweraudio.ro/. Pret 180 plus transport. Mi se pare un pret bun. Dar sint convins ca exista si alte variante. Spor la treaba !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts