www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Si eu am auzit numai de bine de QUAD.

Chiar am vrut sa-mi construiesc o copie, insa la vremea aia era destul de greu de gasit in Romania un AO de calitate,

Acum lucrurile s-au schimbat....

Eu zic sa-l iei daca pretul e OK.

Stiu ca amplificatorul a fost o REVOLUTIE in momentul aparitiei, pe la mijlocul anilor 70 daca nu ma insel ...

Sper sa nu te sperie design-ul. Arata ca o cutie de pantofi :) insa pentru mine e mai mult decat OK asa.

Nu cred sa fi dezamagit, englezii au ceva vechime in domeniu in HI-FI si HI-END.

Posted
vreau sa folosesc la monitoare la un sistem PA mai mic

E pacat de el,mai bine ia o putere ,Quadul nu e facut sa mearga in asa regim,si,mai ales,e FOARTE sensibil la impedanta difurilor si la cablul de boxa.Mai bine vinde vinde-l.iti dau pe el o putere sau bani.

Posted

Intr-adevar, pentru monitorizare nu cred ca e o idee fericita.

Amplificatorul n-a fost creat pentru asa ceva, asa ca nu stiu ce sa te sfatuiesc. Adica stiu :) in sensul ca nu trebuie folosit

la monitorizare.

Pentru aduditie, e alta treaba, asa ca faci cum crezi si cum vrei.

Posted
vreau sa folosesc la monitoare la un sistem PA mai mic

@midnight rider are dreptate ,

tradus : nici o scula construita ptr auditii HiFi nu este proiectata sa functioneze in regim de

"full power" , ele au proiectata puterea maxima ptr scurte momente de atack musical dintr-un program sonor gata mixat comprimat si " frezat" cu EQ ,regimul de lucru ar fi cam 5W si urca la 100 W in perioadele scurte de atac in partile mai dinamice ( nici nu-i mult doar aprox +4dB headroom dar cu distorsiuni foarte foarte mici cea ce-i bine ptr auditie).

dubland tranzistoarele finale si alimentarea se poate folosi dar atuncea mai bine construiesti din start o statie ptr chitara.

Ptr instrumente ai nevoie de scule rezistente la regim suprasarcina si saturatie aproape "continua" , atat statia cat si difuzoarele.Mai ales la chitara.

Am si eu doua etaja aproape terminate dar nu am timp sa le finisez.Si nu prea mai am nevoie acasa .

Posted

am folosit un Quad facut de un amator(e foarte popular,se gaseste in kit componentele,placa de baza etc)si era surprinzator de bun,practic rezista la toate.cand am aflat ca e de vanzare un original,am luat fara sa ma gandesc prea mult.de la cine am luat canta la un restaurant(la nunti)si a spus ca a adus cineva acolo la vanzare,el stia ca e super, a cumparat si a folosit cu 4 boxe de control(monitoare)