LivOO Posted July 20, 2021 Posted July 20, 2021 (edited) salut! am un set de EMG-uri pe care le-am pus in ESP-ul meu, 81/60, kiturile solderless si am urmat intocmai pasii din instructiuni, cei din video-urile de pe net, insa orice as face dozele se aud simultan, indiferent de pozitia selectorului. cand masor cu multimetrul totul e ok, comunica exact caile care trebuie, insa tot asa se aude; am deconectat bridge-ul de tot, adica am scos-o fizic de pe chitara, iar neck-ul se aude tot timpul, oricum as pune switch-ul. a mai patit cineva? Edited July 20, 2021 by LivOO
Cosu Posted July 20, 2021 Posted July 20, 2021 Cum ai ajuns la concluzia ca doza de neck se aude tot timpul ? Selectorul e o treaba mecanica, daca nu e cuplat in pozitia corecta doza nu are cum sa produca semnal. Fara o poza e greu de spus ce ai gresit (daca ai gresit). Eu de obicei testez asa: dupa ce am instalat dozele si am conectat cablul la un amp, pe fiecare pozitie a selectorului lovesc usor cu surubelnita fiecare doza. In cazul dozei(lor) selectate ar trebui sa auzi un sunet mult mai puternic.
LivOO Posted July 20, 2021 Author Posted July 20, 2021 5 hours ago, Cosu said: Cum ai ajuns la concluzia ca doza de neck se aude tot timpul ? Selectorul e o treaba mecanica, daca nu e cuplat in pozitia corecta doza nu are cum sa produca semnal. Fara o poza e greu de spus ce ai gresit (daca ai gresit). Eu de obicei testez asa: dupa ce am instalat dozele si am conectat cablul la un amp, pe fiecare pozitie a selectorului lovesc usor cu surubelnita fiecare doza. In cazul dozei(lor) selectate ar trebui sa auzi un sunet mult mai puternic. fix asa am facut si eu: cablu, amp, surubelnita, bang! concluzia: doza se aude oricum ar fi selectorul, dar un mare twist gasit dupa ce am scris post-ul initial: daca scot bateria (sunt active) si le lovesc cu surubelnita, se aud corect, neck in pozitia de neck, bridge in pozitia de bridge si amandoua pe mijloc; se aud mai incet evident, m-am dus cu gain-ul sus de tot, dar sunt legate corect; problema apare in momentul cand le alimentez (cand pus plus-ul de la baterie acolo unde zic ei sa il pun)
Recommended Posts