www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Strat Mod


korg

Recommended Posts

Modificarea este dupa o schema proprie si momentan nu am scanner sau vreun soft cu care sa o postez.Avantajul este ca aspectul chitarei nu se modifica si oricum din modificarile cu multe comutatoare nu folosesti decat cateva.

 

 

Noile pozitii sunt:

1.Neck

2.Neck + Bridge (paralel , antifaza) ---Dupa parerea mea este cea mai bun sound care se poate obtine de la un Stratocaster

3.Bridge

4.Neck + Middle (serie , faza) in paralel si antifaza cu Bridge

5.Neck + Middle (serie , faza)

 

Demoul trece prin toate cele 5 pozitii (cu pauze scurte intre ele) . Scuzati stilul de interpretare (am lipsit la lectia asta) .

 

Demo_jalnic.rar

Link to comment
Share on other sites

Ma indoiesc ca sunt antifaza. Neck+Bridge in paralel este tonul tipic de `Telecaster'.

 

Insa fara schema nu putem sa ne dam cu parerea.

Singura remarca pe care as avea-o este: ce te faci cu pozitiile traditionale ca au disparut aproape in totalitate (ma refer la tonurile standard de strato: mid+neck paralel, sau mid+bridge paralel).

 

Stima.

Link to comment
Share on other sites

Uite si schema ! M-am chinuit cateva ore cu "Eagle" s-o fac , e prima oara cand folosesc un astfel de program; (chiar,stie cineva vreun program mai bun ca asta ? Ma refer sa faci o schema simpla mai repede si eventual mai aratoasa nu neaparat sa aiba cine stie ce functii).

 

Nu regret pozitiile pierdute,iti dai seama ca daca era asa schimbam imediat la loc legaturile.Din cele 3 pozitii pe care le-am pierdut nu foloseam decat neck+mid ,si oricum combinatia neck+bridge este mult superioara (asta din punctul meu de vedere,evident).Si asta pentru ca se insumeaza 2 sunete foarte diferite,datorita distantei dintre doze.Dozele neck si mid au sunete foarte apropiate,singurul lor avantaj la legarea in paralel fiind zgomotul redus.Acelasi lucru este valabil si pentru mid+bridge.Eu am cautat sa obtin 2 combinatii (care ma interesau mai mult) prin aceasta modificare : neck+bridge (paralel) si neck+mid(serie) dar si pozitia 4 imi place foarte mult cum suna.

Referitor la antifaza,doza "middle" este RWRP ,de fapt toate Straturile de dupa '80 am inteles ca sunt asa.Eu am mutat-o in locul celei de "bridge".

 

post-3965-1177178449_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uite si schema ! M-am chinuit cateva ore cu "Eagle" s-o fac , e prima oara cand folosesc un astfel de program; (chiar,stie cineva vreun program mai bun ca asta ? Ma refer sa faci o schema simpla mai repede si eventual mai aratoasa nu neaparat sa aiba cine stie ce functii).

Schema_Strat_mod.JPG

 

Doar pentru schema poti sa folosesti ceva din suita multisim. Merge ok doar ca nu mai e gratis. Eu mi-am facut destule scheme cu el. Have fun.

Link to comment
Share on other sites

Guest Wickerman
M-am chinuit cateva ore cu "Eagle" s-o fac , e prima oara cand folosesc un astfel de program; (chiar,stie cineva vreun program mai bun ca asta ? Ma refer sa faci o schema simpla mai repede si eventual mai aratoasa nu neaparat sa aiba cine stie ce functii).

Incearca "Crocodile Technology" sau "Crocodile Physics". Au si simulator in timp real a ceea ce se intampla in circuit... Interfata e prietenoasa... Primul are si RealPCB incorporat, deci iti face si cablajele de unu singur... Nu stiu exact daca poti face scheme de chitara electrica "aratoase" in el... Dar e perfect pentru tinerii amatori in electronica, si e foarte distractiv B)

Pune un LED in circuit si alimenteaza-l la o baterie. Schimba-i valoarea bateriei de la cati volti are la vreo 5-6 MV sa vezi ce bum frumos face pe ecran :). Si reason "Voltage rating exceded!" (de 10 la puterea 6 ori) :):):(

Link to comment
Share on other sites

Ai vazut schema mea? Cu un pot de ton transformat in "Dial-in COil" - pastreaza si pozitiile clasice plus doua pozitii de serial huimbucker suplimentare.

 

 

Da , am vazut-o . Sincer, nu sunt adeptul folosirii potentiometrului pe post de comutator (poate doar daca e push-pull) . Iar cu split-potul in pozitii intermediare nu cred ca se pot obtine niste tonuri nemaipomenite . Practic, acolo, split-potul micsoreaza "output-ul" unor doze in favoarea altora . In plus , nu ma impac cu cele 3 pozitii consecutive pe aceeasi doza (middle) . Bine, acum fiecare face modificari in functie de necesitati . Cu 5 comutatoare poti sa obtii toate combinatiile posibile (sunt o gramada de scheme pe net) dar vei constata ca multe nu iti sunt de nici un folos iar alte pozitii sunt "moarte" (nu se aud deloc) . Eu am cautat sa obtin pozitiile dorite , sa comut repede intre ele si sa nu modific aspectul . Alte modificari pe care le-am facut sunt ecranarea chitarei cu folie de aluminiu (inclusiv dozele) si blocarea cordarului intre 2 pene de lemn (de esenta tare) . Asta a imbunatatit si raspunsul si sustainul si , oricum eu nu foloseam vibratorul . Nu , nu ala . :) .

 

Daca poti, pune si tu un demo . Si ma intereseaza cu ce program ai desenat schema ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.