www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
smar2

Silent Power - alimentator 9V cu acumulator

Recommended Posts

Multumesc pentru aprecieri. :)

Pretul nu e postat pe site. Fiind la inceput, ma gandesc ca pretul mai poate suferi ajustari, in functie de cerere si de cate pot fabrica. Daca voi avea comenzi si din afara tarii, intentionez sa pun pretul putin mai mare decat pentru Romania. Nu am pus pretul nici in acest topic, pentru ca e la sectiunea DIY. Voi face cat de curand si un topic la Mica Publicitate.

Dar ca sa raspund totusi la intrebare, in momentul de fata pentru Romania pretul e de 500 lei varianta cu acumulatori Samsung (Silent Power 4x2), si 600 de lei varianta cu acumulatori Panasonic (Silent Power 4x2 plus). Acumulatorii sunt Li-Ion, iar capacitatea celor Panasonic e cu 30% mai mare (deci si timpul de functionare cu 30% mai lung).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
On 05/12/2018 at 16:09, smar2 said:

Daca voi avea comenzi si din afara tarii, intentionez sa pun pretul putin mai mare decat pentru Romania

De ce?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@3472: Pretul pentru "in afara" e putiun mai mare din mai multe motive: comisionul ebay de 10%, costul mai mare al livrarii internationale cu Cash On Delivery, costuri mai mari (cu transportul si nu numai) in cazul in care e necesara vreo "interventie in service", etc. Oricum, diferenta de pret nu e semnificativa. Fata de preturile de 500/600 lei pentru Romania, cele pentru afara sunt 120/140 eur.

 

@Mr. Vintage: Ma bucur ca iti place sursa. Multumesc pentru mini-review :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari pentru realizare. este o optiune nteresanta pentru pedale cu necesitati de curent mai mici, dar cu Strymon Big sky+timeline+ Eventide H9 si 2 driveuri nu rezista decat 2 ore jumate in varianta PLUS, deci...cam putin din pacate. Ideal ar fi o capacitate dubla cel putin. 

Poate in viitor se poate gasi o solutie de a mari capacitatea acumulatorilor

apropo: cate cicluri de reincarcare suporta pentru a oferi timpul maxim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc.

Cand am facut calculatorul de durata de viata de pe site, majoritatea valorilor consumului pedalelor le-am luat de pe stinkfoot.se/power-list. Este mentionat acolo ca la multe pedale consumul nu a fost masurat efectiv, ci dedus din specificatiile producatorilor sau pe baza alimentatorului inclus. Specificatiile producatorilor tind sa dea valoarea maxima (nu medie) a curentului, iar alimentatoarele sunt mereu mai puternice decat necesarul pedalei. Multe pedale consuma mai mult in functionare si mai putin in bypass, deci daca in jumatate din timpul de cantat nu folosesti o anumita pedala, probabil va consuma mai putin decat daca ar fi folosita non-stop.

De exemplu Eventide H9 consuma "500mA at power up and 400mA in normal operation" (https://www.eventideaudio.com/faq-category/power-supply). In calculator e trecut cu 500mA, dar cred ca ar trebui sa il modific la 400mA, pana am ocazia sa masor consumul efectiv al unuia.

In concluzie timpii calculati pe site sunt mai degraba cei minimi garantati.

Legat de ciclurile de reincarcare, celulele Samsung au minim 70% din capacitatea initiala dupa 300 cicluri de reincarcare, iar celulele Panasonic au 70% dupa 500 cicluri.

Edited by smar2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.