Miclovan Posted August 3, 2018 Posted August 3, 2018 Stie cineva ce scula sau cum se numeste sau cum se fac scobiturile pe griff, de ex. Yngwie Malmsteen are scobituri intre taste. Vreau sa stiu cum se realizeaza acele scobituri, daca trebuie scule speciale etc.
karpi Posted August 6, 2018 Posted August 6, 2018 (edited) Mai exact Scalloped fingerboard /fretboard ..fret-urile raman intacte .. ( cum am inteles eu prima data can dam auzit "escalloped " ...hehe ...fara ciuperci ..) Nu este nevoie de scule sofisticate , trebuie sa ai otzara experienta la prelucrar lemnul ... de fapt hartie abraziva este OK fixata pe "profile din lemn " ..atentie la fret-uri .. GOOGLE :>>>> https://www.google.com/search?q=scalloped+fingerboard&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab Important este sa cauti descriere in care explica " forma " adancirii intre taste .important .din motive de rezistenta gatului si de a nu slabii materialul in care este presat "fret" -ul . Daca nu ai " actiunea foarte joasa .si fara " fret buzz" nu ai nevoie de "scalloped fretboard " Idea era ca in czul cand ai "actiune" foarte joasa nu poti " apuca " cu buricul degetului coarda ptr " bending "..""scallop" -ind asiguri spatiul ca sa poti " apuca " coarda si sa " benduiesti "|.. Insa devine foarte sensibila treaba iin cazul acordurilor ..trebuie sa apesi foarte usor ca sa nu urce " pitch" -ul tonurilor din acord ..dar sa nu ai "fret buzz " sau tonuri " moerte " ..etc etc ... In acest video se vede clar cum sub ce forma se face . Eu zic ca prea aproape de taste ce vad eu dar in principal este OK . Nu trebuie foarte adanc ..doar cu cat ai " coborat actiunea " fata de o setare fara " scalloped" .. deci atentie la forma si pozitia adanciturii ..la corzile groase nu ar sens sa fie adana sau chiar nu trebuie doar nu faci benduri " adanci " primele trei corzi nematisate trebuie sa le poti benduii usoor si precis . Edited August 6, 2018 by karpi
Recommended Posts