www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
manbearpig

Ibanez RGMS8 multiscale 8 string

Recommended Posts

O sa fac si eu o scurta prezentare si un demo pentru proaspatul Ibanez RGMS8. Pana acum nu prea sunt recenzii sau pareri pe net, poate e inca prea noua si nu s-a incumetat lumea sa o incerce. Ei bine, este o chitara excelenta cu niste mici adaugiri ce fac sa isi merite banii. Am renuntat la un RG8 simplu, fara freturi evantai, pentru a o lua pe asta. Cum ziceam, pe scurt:

Pro:

-multiscale 25.5" -27.26", pentru mine este potrivit

-atent finisata, fret-urile lucrate frumos

-gat foarte comod

-reglaj de truss rod la imbinarea gatului cu corpul; foarte usor accesibil si usor de reglat

-cheita de acordaj pentru coarda a8-a este mai mare (la fel si santul corzii prin corp), se poate pune o coarda groasa fara probleme  

-dozele suna foarte bine si clar, vine din fabrica cu switch cu 5 pozitii, dintre care un split coil (gen strat pozitia 2/4) si humbucker neck in paralel, pe langa cele 3 pozitii standard H-H

-bridge mono-rail, comod la mana

Observatii:

-pot-ul de ton nu era bine strans, ori din fabrica ori a luat o tranta in timpul transportului (thomann)

-set-ul de corzi cu care vine e .009/.011/.016/.024/.032/.042/.059/.080; in afara de coarda de .80 care se tine chiar bine in F#, restul sunt spaghete

-cablul de la doza de bridge iesea usor in afara (intre banda adeziva si infasurarile propriu-zise), destul cat sa incomodeze cand imi sprijineam degetele pe marginea dozei (s-a rezolvat cu cateva apasari mai hotarate)

-un singur tip de finisaj al corpului exista momentan: negru lucios, perfect pentru adunat amprente

Contra:

-bridge-ul nu este legat la masa si nici nu exista canal in corp pentru asta; astfel, uneori am zgomot care nu dispare cand ating corzile (la conexiunea cu interfata audio nu am probleme, spre exemplu); legarea la masa ar fi ingreunata si de faptul ca bridge-ul are elemente separate, e posibil sa nu faca contact toate intre ele;

Demo:

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Am avut o problema asemanatoare la un HB, tot 8string, tot multiscale. In cele din urma, zgomotul se producea in spatele nut-ului. Ar trebui un string-tree, dar in lipsa de asta, am legat corzile cu un soricel si a disparut sunetul. Nu zic ca ar fi aceeasi problema, dar poti sa verifici.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Multumesc de sfat. Eu ma refeream la brum, nu la bazaitul de corzi, amp-urile mele de acasa nu sunt impamantate si mi-ar fi placut sa dispara zgomotul cand cant.

Edited by manbearpig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu mi-am luat un rgms7 si intr-adevar bridge-ul nu e grounded. Am ground-uit rail-ul corzii mi dar nu le face si pe celalte sa taca asa ca am legat o coarda veche ca sa nu mai bazaie cand pun mana pe orice parte a bridge-ului.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-au mai avut buget și pentru asta Ibanez, oricum la banii ăștia eu zic că se scuză, ținând cont și de faptul că altfel e bine construita si finisată. La sală n-are zgomot, e destul de silențioasă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.