Ben Dover Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Chitara asta sta de ceva timp prin camera,primita acum cativa ani de la un amic,aruncata intr-un colt.Tot timpul m-am intrebat ce model e si daca are vreo valoare.Are cineva idee de brand sau model? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
project Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 (edited) Salut. E o chitară electrică Românească făcută la Reghin, ~ 1985. Griful era universal, cu un profil groscior și rotund, dar destul de îngust, cu același cap cu mecanisme - se monta la toate corpurile (copie telecaster, sau cvasi-jazzmaster, ca acesta). Placa cu doze, la fel, model unic, apărută prin '85, neagră cu doze cu capac de plastic alb și poli reglabili, și două potențiometre cu butoane cromate de plastic "V" și "T" (mai exista placa albă cu doze cromate paralelipipedice și 4 potențiometre, prin '75-'80, pusă pe corpuri tip telecaster). Ce e foarte bun la chitara din imagine e pragul metalic, multe aveau un vibrato tip jazzmaster, iar corzile treceau peste un prag de plastic reglabil în înălțime, cu pastile de porțelan pentru reglajul intonației. Nu prea suna bine deloc, din cauza plasticului. Valoare - mai mult sentimentală. Dar 150-200 ron face. Erau chitari solid făcute. Aveau un sunet cald, plin. Mai existau copiile de LesPaul, cu același grif și aceeași placă cu doze, plus un vibrato cu arc lamelar și același prag de plastic. Dar față bombată a corpului era din... placaj deformat la abur, ce stătea pe un corp de stejar, având un cubuleț de lemn între ele, în dreptul pragului. Cum placajul lucra în timp, fața chitarei era predispusă la dezlipire. Modelul ăsta nu prea suna bine, avea un sunet spre acustică, corzile vibrau tare dezordonat. Și avea o tastiera bombată, corzile Mi cam tindeau să iasă de pe grif. Edited August 14, 2017 by project 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 (Reghin a facut si un "12 string", pe aceeasi platforma) \m/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtrmike Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Confirm cele spuse mai sus. Am avut cativa ani modelul cu corp tip telecaster, griff tip Gibson = strutomagar, model pe care am intervenit din plin schimband dozele, si bridge cu ceva tip schaller executat la strung prin diverse ateliere. Incepuse sa sune rezonabil, puteam chiar sa intrevad oarece sustain... Griff mult prea gros, amintea de coada unei lopeti. Valori doar sentimentale sau... istorice. Istoria acestor instrumente nu e de aruncat la gunoi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben Dover Posted August 15, 2017 Author Share Posted August 15, 2017 Multam fain de raspunsuri,valoarea chitarii nu e asa de importanta pana la urma,conteaza ca e o bucatica de istorie si nu planuiesc sa scap de ea cat de curand.Ma bucur ca in sfarsit am aflat brand-ul chitarii. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad_max924 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 eu cred ca este o doina facuta in bucuresti Link to comment Share on other sites More sharing options...
bil Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 am si eu o chitara de reghin , are cam 25 de ani si are acelasi tip de swich si la tot fel, volumul si tonul Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 http://cheesyguitars.com/hora_iris.html ALSO Pare sa fie neck-ul #13 si corpul #16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts