• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
Sign in to follow this  
Followers 0
Paul Strugariu

Beculetz ON/OFF

10 posts in this topic

Am un amp pe lampi si s-a ars becu indicator de on/off.Din cate am vazut seamana cu cel de masina de semnalizare doar ca difera putin dimensiunea....imi poate da cineva o sugestie unde gasesc asa ceva? Am cautat prin oras pe la tot felu de magazine si n-am gasit ce trebuie. :)

 

 

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Poate este un beculetz "halogen" , sau unul incandescent cu filsament ..

precis este inscriptionat cu n  V si n mA ..sau de ex 12V / 0,3 ,

Mergi la magazin unde au beculetze ptr masini , daca este tip halogen ..la un service de Frigidere , masini de spalat automate ..

Sau la un magazin unde au piese de schimb si aduc si la comanda .

Dar cauta si cu GOOGLE  ..." bec control  electrocasnice "....sau ".bec control ..apartate electronice "

de ex am gasit   ...aici poate sunt si beculetze ce cauti ..dar sunt si alte  firme ....

http://www.emag.ro/becuri/c..........aici nu am gasit 

poate aici :

https://www.magazinieftin.ro/echipamente-auto/becuri-auto/

 

 

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Perfect .

Dar totusi mai scriu ptr altii care in viitor pot avea probleme asemanatoare .

Se  poate verifica si in schema electrica ,, acolo ar trebuie sa scrie ceva ..daca nu V si A  atunci un cod de fabricatie .ca sa identifici   componenta ..

La majoritatea amplificatoarelor se gasesc schemele pe net ..cu GOOGLE ....." XYZ  amplifier schematics " .

Ma bate gandul ca ptr far de motor sau masina  pentru pozitia "lanterna " se utilizeaza beculetz de aprox 5W  .ce poate are  un  consum cam marisor pentru un bec de control .Sa verifici  dupa scema sa vezi daca nu ar fi necesar alt  bec cu aceleasi dimensiuni fizice dar cu consum mai mic (Wattaj mai mic ).

Pe langa acest aspect poate sa se foloseasca bec cu tensiune de lucru mai mare de ex 12V sau 24V   ca filamentul doar sa "licaie " ca ptr control nu ai nevoie de "farul de la Constantza "..plus unele nu trebuie sa produca caldura mare daca sunt  in montura din plastic .

Unele amplifuri au bec de control  "Neon "..( in postul anterior am scris GRESIT "HALOGEN " !! scuze ) adica  bec tip  "Glimm"   .acesteaa au consum mic  chiar sub 1 W

nu produc caldura mare astfel se pot monta in interiorul comutatoarelor din plastic

http://www.ebay.ca/itm/Glimmlampe-mit-Linse-230V-E10-fur-Kontrollleuchte-NEU-/232113058327?hash=item360b043217:g:sTwAAOSwe7BWxjOv

Amplif pe tuburi are traf cu infasurari pentru filamentul tuburilor de obicei nu conteaza consumul unui  bec de control , dar este bine sa verifici  ce bec a fost acolo  ..

Edited by karpi
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Romanica noastra doar asta am gasit....intradevar o sa am "faza scurta" pe amplificator,dar n am ce face,faptul ca are un consum mai mare decat in mod normal,poate afecta cu ceva restu componentelor?

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presupun ca daca are consum mai mare acest bec poate sa  "forteze"  infasurarea  dedicata .

De bicei firmele fac trafurile ca si alte componente exact la limita din considerente de  economie 

dimensionarea se face la limita .

( daca are separat o infasurare doar ptr beculetz ) ."fortare " insemnand o incarcare mai mare ce duce la incalzirea acelei infasurari ...in unele cazuri cand diferenta este mare se poate si arde respectiva infasurare .este   Ce se poate face sa  limitezi curentul cu un rezistr  deoarece oricum nu ai nevoie de luminozitate mare .Rezistorul trebuie calculat dupa curen/tensiune si  sa fie de aprox 2-3W ca sa nu se incalzeasca pre tare si sa nu se arda .

Mai simplu ai putea lega in serie inca un bec astfel reduci curentul  consumat la 1/2

daca este spatiu se poate   inlocui  becul cu un LED  de catre un electronist priceput   ..este nevoie de un rezistor , o dioda redresoare si un LED  ce cansuma  doar  apox 20-30mA ....dar si LED-urile " bright  " consuma pe la 100mA (0,1A)..

Ar trebui schema amplifului tau ..

Poate nu este circuitul din amplif  afectat prea tare de un  bec cu  consum  mai mare ..dar depinde de unde-i alimentat .

.( de fapt cat scrie pe becul cumparat de tine  A si V ? sau Wattaj .?)

Alta posibilitate sa gasesti bec de 24V  ce automat va consuma mai putin si va  lumina mai slab .

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

8 hours ago, FiveseveN said:

Un LED și-o rezistență.

+ o Dioda ..presupunand ca "becul" era alimentat  cu corent alternativ .altfel se pate sa se distruga LED-ul daca primeste tensiune inversa  "mare"

03298.png

 

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am rezolvat! Am mers la un electronist,domn super de treaba si misto in cluj si a facut urmatoarea treaba:a luat soclul de la becu de motocicleta ,a lipit doua becuri LED in serie si a mai pus o rezistenta.Functioneaza la parametri normali toata treaba si am si o lumina faina pe amp :D.Mersi de sugestii,rusalii placute :))

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.