Liviu.Pop Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 (edited) De o vreme a inceput sa imi placa soundul de muff asa ca, hop si eu cu o noua jucarie. De ce "+" ? Pentru ca vreau ca in cutie sa ii incorporez si un delay, pentru solouri. Am ales sa lucrez dupa "compozitia" asta Primele poze ale facerii sunt aici Continuarea saptamana viitoare, ca deja pute a "uichend". Intre timp tre' sa imi ajunga si diodele. Vreau sa pun si 2 switchuri pentru modificarea clipping-ului. Sa vedem ce iese. Edited January 20, 2017 by Liviu.Pop 8
edy_wheazel Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Asta ii una din cele mai tari pedale de fuzz ever. Are o gramada de variante, am facut si io una (Anubis-u') cu Baxendall si de toate ca shaorma. 1
edy_wheazel Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 oau, modelu' "fara 741" :-p Ala cu 741 ii "Big Muff Op Amp".
dani_rosu5 Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 daca iti place sa experimentezi,poti pune socluri la tranzistori ; mai ii o chestie misto ,ceva switch rotativ,ca un potentiometru,cu mai multe pozitii (4-5) ,unii pun pt diode sau pt conzi la ton 1
edy_wheazel Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 (edited) Ii de preferat ca primu' tranzistor sa aiba factor de amplificare nesimtit. Cam asa am facut io clipping-u' la o jucarie din asta (ultima pozitie ii fara nimic). Cred ca am pus si pe youtube un video naspa. Edited January 21, 2017 by edy_wheazel 1
Liviu.Pop Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Si ai facut reglabil fiecare grup de diode sau doar unul din ele?
edy_wheazel Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 (edited) Al doilea, practic ii un switch cu 6 pozitii. Edited January 21, 2017 by edy_wheazel 1
Liviu.Pop Posted January 23, 2017 Author Posted January 23, 2017 (edited) Da, am priceput. Am switch rotativ, numa sa vad cum imi incape in enclosura. Posibil totusi sa fac testarea si sa raman doar pe doua variante, care o sa imi placa mai mult, cu switch simplu. Mai vad. Bine ca e luni, ca am chef de "pierdut vremea" (sinonimul neveste-mi pentru "construit pedale") Edited January 23, 2017 by Liviu.Pop 1
edy_wheazel Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 As alege oricare varianta cu germaniu si cea cu MosFet. Restu' seamana cu acestea.
Liviu.Pop Posted January 23, 2017 Author Posted January 23, 2017 (edited) Well, am finalizat montajul. Am delay-ul gata de ceva vreme, d'aia nu-s puse pe aceeasi placa. Urmeaza testarea cu diverse clippinguri. Momentan nu am nimic pe germaniu, dar pana ii fac cutia adun eu ceva. Am pe-acasa niste EFD108-uri. MOS-FET-uri nu am deloc. Dar mai vad ... Intr-adevar, pe primul grup de diode nu se simte nicio diferenta, indiferent ce am pus. Poate pe osciloscop. Dar nu imi bat capul, daca urechea nu percepe... O sa modific si eu clippingul doar pe grupul 2. Edited January 23, 2017 by Liviu.Pop 2
edy_wheazel Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 (edited) Intre diodele cu siliciu si LED-uri nu-i asa mare diferenta. Parca LED-urile au sunetu' mai ascutit. MosFet-u' mi-o placut cel mai mult, da' nu mai stiu de ce. Intre cele doua cu germaniu iarasi nu e mare diferenta. Fata de siliciu, scade putin volumul si sunetu' e mai moale. Ultima varianta ii fara nimic la clipping. Sunetul e mai puternic dar mai "necizelat". Asta ii un video cu pedala, insa sunetu' nu-i de cea mai buna calitate, nici skill-urile mele la chitara: Asta ii schema, R24 insa e un semireglabil de 10K cu un cond electrolitic de 2,2u (parca) de la centru la masa. Edited January 24, 2017 by edy_wheazel
Liviu.Pop Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 R24 insa e un semireglabil de 10K cu un cond electrolitic de 2,2u (parca) de la centru la masa. Si ce reglezi de acolo?
edy_wheazel Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Si ce reglezi de acolo? Gain-ul, trebuia sa compensez corectorul Baxandall. 1
Liviu.Pop Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 Hmmm, am o intrebare. E normal ca decay-ul semnalului de iesire sa nu fie uniform? Adica, nush cum sa zic, parca nu scade uniform, ci pe final, cand e foarte slab deja, parca are niste alternante de clean/fuzz, ca si cum ar exista un prag brusc unde semnalul e distorsionat.
Liviu.Pop Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 (edited) Multam, bade! O sa ma pun pe bibilit, ca asta mi-a mai ramas de facut (in afara de cutie). Grafica e gata. Zic io. Fiind o combinatie BigMuff pi-DeepBlueDelay am botezat-o ca atare. Edited January 26, 2017 by Liviu.Pop 2
Liviu.Pop Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 (edited) ... In schemele Big Muff de pe net ai tensiunile in colectoarele celor 4 tranzistor ... ! Intre timp am verificat si, intr-adevar, nu am tensiuni corecte pe toti tranzistorii. O sa fac "setarile" de rigoare, dar numai saptamana viitoare. Edited January 26, 2017 by Liviu.Pop
edy_wheazel Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Tensiunile din colector trebuie sa fie 3.8-4V.
Liviu.Pop Posted January 30, 2017 Author Posted January 30, 2017 (edited) Da, am si 3,6V si 5,2V (asta fiind ultimul). Tre' sa vad ce-i cu rezistentele prin zona. Intre timp am terminat de transferat grafica pe cutie, aici e in chiuveta la indepartat hartia de reclama A iesit cu ceva defecte, dar am corectat cu lac de unghii de la secretara Acu' ma pregatesc de corodare ca, deh, sunt "pe plantatie" si am vreme, ca nevastuica nu-i prin zona, cafa e deja beuta, deci nu sunt alte prioritati Edited January 30, 2017 by Liviu.Pop
edy_wheazel Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 Ii fain ca ai toate carcasele in acelasi stil, la mine nu-i prea liniar stilu'
Liviu.Pop Posted February 2, 2017 Author Posted February 2, 2017 Un pic de progres. Sper ca maine sa il inchid si sa ii fac testul final. 3
Liviu.Pop Posted February 2, 2017 Author Posted February 2, 2017 Ii fain ca ai toate carcasele in acelasi stil, la mine nu-i prea liniar stilu' La tine stilu' e ca toate is gravate adanc
Liviu.Pop Posted February 7, 2017 Author Posted February 7, 2017 (edited) Gata obiectu' muncii. Acum functioneaza asa cum trebuie. L-am dotat cu LED bicolor. Cand e doar Muff fara Delay e verde, cand e si Delay se face rosu. Clippingu' are doar optiunile LED-nimic-diode Si. Sunt chiar incantat de ce a iesit. Imi dau o bere cand iau salaru'. Mai am un muff gata facut. Saptamana asta imi vin si mos fet-urile, o sa pot experimenta si cu alea, sa vad ce belea iese. Daca imi place, modific in proiectul de mai sus. Edited February 7, 2017 by Liviu.Pop 3
YUKU Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 3.14159265358979 e versiunea sau? Fain 2 in 1 felicitari!!! 1
Liviu.Pop Posted February 8, 2017 Author Posted February 8, 2017 (edited) 3.14159265358979 e valoarea rotunjita a lui pi (π), nu au incaput mai multe zecimale ))))). Adica schema e una de de Big Muff π. Sincer, am avut emotii ca nu o sa incapa ambele in cutia aia. Nu-i chiar asa mare cum lasa poza iluzia. Edited February 8, 2017 by Liviu.Pop 1
Recommended Posts