So din Sibiu Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Imi spune si mie cineva cum pot folosi efecte externe la mixerul Yamaha MG10 (cel fara efecte incorporate)? Exista acolo "aux send" dar nu are "aux return". Deci la ce foloseste acel aux send (poate imi arata cineva o conectica). Multumesc,
FiveseveN Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Din aux sends trimiți spre efecte, iar ieșirea o bagi într-un canal (probabil unul stereo). Canalul respectiv devine "return" pentru efecte.
Dan Damian Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 (edited) Poti sa te intorci pe canalul 9/10, dar atentie la nivelul de iesire din efect fiindca intrarea 9/10 este consumer level (-10dB), iar iesirea din efect s-ar putea sa fie professional level (+4dB). De asemenea, intrarile de pe 9/10 sunt nebalansate, iar iesirea din efect s-ar putea sa fie balansata. Adica vezi ce cabluri si cum le folosesti, sa nu iti iasa vreo buba cu faza. CEL MAI IMPORTANT, daca te intorci cu efectul pe 9/10, vezi sa NU trimiti si de pe 9/10 iesire spre AUX ca faci bucla si s-ar putea sa arzi efectul sau mixerul! Edited November 6, 2016 by Dan Damian
So din Sibiu Posted November 7, 2016 Author Posted November 7, 2016 ok Mersi! Sper sa mearga...ca am mixerul la sala de repetitii si inca nu am probat sugestiile voastre.
Recommended Posts