baltazar181 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Salut. Am o intrebare la voi. Am 2 chitari un LEs Paul si un superstrat cu humbucker in bridge si 2 singleuri in neck si middle. La concerte schimb chitarile dar am o problema volumul chitarilor nu e acelasi. Voi cum rezolvati acesata problema? Exista ceva pentru compensarea volumului? Merci Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Da, o cutie cu un potentiometru de 1M, un switch si 3 mufe TS ....intr-o mufa bagi instrumentul HOT in una(cea fara pot) bagi chitara LOW si egalizezi volumele prin rotirea putometrului de pe HOT.... dupa aceea nu trebe decat sa apesi pe boton ca sa schimbi instrumentele (le poti avea conectate ina celasi timp) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 Problema e ca folosesc 1 wireless la ambele chitari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Da, un booster pe care il activezi pentru instrumentul care e aude mai incet. Astfel compensezi diferenta de volum. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugens Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 O alta posibilitate,care nu necesita echipament suplimentar,este sa reglezi distanta dintre doze si corzi (inaltimea dozelor) astfel incit sa ai acelasi volum al sunetului. Probabil va fi suficient sa reglezi mai jos humbucker-ele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 poate ca asta ar fi o solutie fiindca am aceasta problema decand am dus stratul la un setup. Pana atunci nu aveam aceasta problema. MErci am sa incerc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu_i Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Cand schimbi instrumentu schimba si input-ul la amp lo/hi in functie de outputul instrumentului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 da,astea cu inaltimea dozelor si taiatul din output la humbucker functioneaza...... dar .........daca ai humbucker,deci output mai mare,de ce ai vrea sa tai din el? nu are logica un booster micut prins de strapul la chitara cu output mai mic,sau bagat chiar in ea mi s-ar parea o idee mai buna ; dar e si un pic de lucru mai mult la asta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 Cand schimbi instrumentu schimba si input-ul la amp lo/hi in functie de outputul instrumentului. Asta cu schimbatul de output nu merge ca e o copie de jcm800 si intra in distors Link to comment Share on other sites More sharing options...
eugens Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Glumind putin,ar mai fi o solutie;dai cu pana mai incet in aia care cinta mai tare si dai cu pana mai tare in aia care cinta mai incet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 :)Nu cantam melodii de alea sa pot da mai incet Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 (edited) Sistemul wireless nu are un reglaj de "gain" ??? ar trebui sa aiba chiar ptr a face compatibil cu orice tip de chitara . Reglezi volumul instalatiei ptr chitara cu semnal mai slab Apoi cand schimbi chitara reglezi la volum mai mic din potmetrul chitarei cu volumul mai mare ... . Ca sa ramana soundul ( sa nu se inchida timbrul la reducerea volumului din potmetrul chitarei ) se poate monta un condensator pe potmetrul de vlum al chitarei ..intre cursor si terminalul de iesire ..trebuie testat ce valoare i-ti convine .de ex . intre la 500pF la 2nF.. Este foarte utila treaba , ideal sa ai un switch cu care sa introduci sau sa scoti din circuit acest " bypass capaciitor "..cand ai distors mare cu un humbucker sau singlecoil ..reducand otzara volumul din potmetru va disparea din joasele prea murdare si va aparea caracteristica sunetului corzilkor ..regland usor gasesti balansul intre "vuiet si ton cu caracter " . Am experimentat tot felul de EQ si distorsuri ptr a gasi unele sounduri ..ce se rezolva simplu cu un astfel de circuit simplu .. folosit de 100 de ani in audiotehnica .. iata scheme si articole .. https://www.google.ro/search?q=guitar+volume+bypass+capacitor&client=firefox-b&biw=1024&bih=644&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjNk7y0z_vOAhVGChoKHcXXBnMQ_AUIBigB Dar mai poti sa pui si o pedala de volum intre iesirea "receiver"-ui wireless-ului si intrarea in efecte .. amplif sau mixer ...oricum trebuie sa mergi "in spate " la amplif sa iei cealalta chitara ...pedala de volum poate sa fie undeva in fata amplifului . Efecte nu folosesti ? acestea ( sau cel putin "comenzile ") trebuie sa fie undeva in fata /langa tine sa le poti "calca " acolo ar trebui sa fie si o pedala de volum sau un switch 2 la 1 cu volume reglasbile preset ptr egalizarea volumelor .....dupa care sa ataci efect ..amplif ..etc Edited September 6, 2016 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts