www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

E O Alegere Buna?


stefanioneci8
 Share

Recommended Posts

Am 1 an de chitara acustica ... Dar suna prea frumos.... In realitate, am 1 an de invatat diferite riff.uri care mi s.au parut interesante, dar nimic teoretic.

 

Ideea e ca as vrea sa imi cumpar o chitara electrica ( visul meu ) si sa incep " lectiile " ,fiind un maaare fan Slash ma gandeam la :

 

http://www.epiphone.com/Products/Packs/Slash-AFD-Les-Paul-Performance-Pack.aspx

 

Ascult in mare parte: Slash, Clapton, imi place si Gary Moore si trupe precum Three Days Grace sau Metallica. In general imi place muzica 80'-90' si modelul LP.

 

Credeti ca acea chitara e o alegere buna ? Cu tot cu amp si restul pentru ca nu cred ca m.as descurca sa le aleg singur si n.am nevoie decat de ceva pentru repetat.

 

Alte recomandari cu un buget de maxim 1500lei cu tot ce e necesar sa incep ?

Link to comment
Share on other sites

Vad ca nu ti-a raspuns nimeni inca, o sa incerc eu. Tine cont ca nu stiu nici chitara, nici pack-ul respectiv, insa am vazut destule pack-uri.

 

Exista mai multe tipuri de raspunsuri.

 

1. Nu conteaza. Indiferent ce-ti iei, la inceput n-o sa faci diferenta, fiind incepator, si mai apoi (daca avansezi) o sa vrei altceva;

 

2. Nu, nu, nu si nu. Cand o sa vrei sa vinzi dracia, o sa pierzi cam jumatate din bani;

 

3. Daca pe tine te motiveaza pachetul asta, ia-l linistit, si trece la pierdere diferenta de bani.

 

Una peste alta, e bine sa fii constient de limitari. O sa poti canta in regim de dormitor, amplificatorul nu are cum sa se auda prea grozav, o sa pierzi bani la revanzare. Daca esti ok cu astea, e ok pachetul. Trebuie sa tii cont ca daca esti la inceput, n-o sa prea faci diferenta intre pachetul asta si un rig de scena de 20000 Euro, ba, probabil, rigul mai mult o sa te incurce. De chitara chiar nu stiu, insa pana in 1500 RON pachetul, incluzand doua branduri (epiphone si slash), mi-e greu sa cred ca o sa fie exceptionala. Asta nu inseamna ca n-o sa fie decenta sau n-o sa poti canta pe ea.

 

Optiuni alternative: orice chitara second (trebuie sa te ajute cineva care se pricepe la achizitie) sau pack second (se plictisesc destui de chitara); eventual cu sunetul printr-un procesor daca ai niste boxe relativ decente sau in casti. Sau intr-un calculator, cu un program de genul guitar rig. Sau un amp second. Chitara o schimbi daca vrei, atunci cand stii cam ce ai vrea - si nu pierzi mare lucru, e gata devalorizata - iar tot lantul de formare sunet (efecte, procesor, preamp, amp, etc), il vanezi cand stii/poti.

 

Per total, depinde de tine. Vrei dracia doar pentru dormitor, nu ai asteptari cat casa si iti permiti - poti sa-l iei. Daca vrei sa te tii de cantat pe termen lung si vrei raport mai bun pret/calitate, mai degraba as merge pe varianta de mai sus. Pentru cantat si sunat insa, e mult mai important chitaristul decat echipamentul - daca vrei sa suni a Slash, ia-ti ore de la cineva care stie, si o sa suni a Slash si pe chitara clasica :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok , o sa le pun pe toate in rand ca sa nu le fac separat:

 

1. Ce e mai important chitara sau amplificatorul?

2.Daca nu vreau sa cumpar un set si vreau sa.l fac eu are rost sa ma chinuieac singur, din pareri sau ar trebui sa ma ajute cineva?

3.Daca o chitara sau un amplificator e folosit mai mult isi pierde din calitatea sunetului ?

4. Ce ar trebui sa caut pentru prima mea chitara ? ( pret ieftin, etc... )

 

Cam atat... Mersi ca iti faci timp sa raspunzi .

 

 

Sent from my E3_Sign using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1. Chitara sau amplificatorul? Raspuns simplu: presupunand ca amandoua sunt decente, de obicei amplificatorul.

Raspuns mult mai complicat: calitatea sunetului pe care o auzi tu pe album se obtine cam prin urmatorul lant: artist - corzi - doze - setari poturi - pedale pre-amp - preamp - pedale atmosferice - amplificator de putere - microfoane - mastering. Fiecare din verigile astea poate afecta dramatic sunetul. In functie de echipamentul folosit, o parte din verigi pot fi contopite. In general, doar echipele artistilor mari se chinuie cu tot lantul. Cel mai important de departe e artistul. Atentie, nu ma refer doar la compozitie si interpretare, ci si la cum se aude. In aceeasi coarda poti da cu pana in ensprezece mii de feluri, lasand la o parte degete, unghii si palma.

2. O sa ai nevoie de ajutor mai ales la chitara. Daca nu te pricepi, e mai usor sa treci cu vederea o problema importanta. 

3. In principiu nu, tocmai dimpotriva. Cu nuanta foarte importanta ca si chitarele si amp-urile pot avea chestii consumabile - de exemplu taste, nut, lampi, samd. La chitara, o nivelare de taste nu e tocmai ieftina, o retastare costa binisor. 

4. Fiecare isi alege sculele dupa criterii diferite, in functie de ce vrea si ce fonduri are la dispozitie. Parerea mea e ca important la inceput e sa nu aiba defecte care sa te incurce la cantat si sa-ti placa tie (pentru asta trebuie pus mana). Multi incepatori se ghideaza dupa marketingul producatorilor, ceea ce e si bine, si rau. Bine, in sensul ca in general un brand iti asigura o anumita calitate, rau pentru ca tinzi sa cumperi toate cele, echipament care mai mult te incurca la inceput. Si nu neaparat la valoarea corecta pentru tine. 

 

Ok , o sa le pun pe toate in rand ca sa nu le fac separat:

1. Ce e mai important chitara sau amplificatorul?
2.Daca nu vreau sa cumpar un set si vreau sa.l fac eu are rost sa ma chinuieac singur, din pareri sau ar trebui sa ma ajute cineva?
3.Daca o chitara sau un amplificator e folosit mai mult isi pierde din calitatea sunetului ?
4. Ce ar trebui sa caut pentru prima mea chitara ? ( pret ieftin, etc... )

Cam atat... Mersi ca iti faci timp sa raspunzi .


Sent from my E3_Sign using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E important să îți placă chitara ta, dacă chitara asta te motivează să exersezi mai multe ore pe zi, ia-o pe asta.

 

O problemă mare la începători (și nu numai) este că dacă înveți un solo de exemplu a lui Slash, îl cânți, dar nu sună ca la el mulți tind să acuze orice element din lanț care nu este ca al idolului: că nu e la fel chitara, că nu sunt aceleași doze, că nu e același amp, ca să nu mai zic că unii se duc într-un fanatism în care ar putea să îți explice că cablul de la chitară e mai important decât dozele și că dacă nu suni ca Slash e musai de la echipament, însă după cum intuiești răspunsul este altul, cea mai importantă este interpretarea!

 

Dacă îi dai lui Slash un Squier cu humbuckere și un marshal de 30 de watti, fii sigur că o să sune ca pe rigul lui de x mii de euro, pentru 99% din ascultători. Diferența aia și motivul pentru care bagă artiștii bani în scule bune sunt în primul rând pentru plăcerea lor, că după un timp într-adevăr auzi diferențe și poate pentru cei 1% din ascultători care de regulă sunt și ei muzicieni.

 

Mulți dintre artiștii mari pe primele albume au făcut înregistrări cu scule mai proaste decât avem mulți în dormitor acum, dar asta nu i-a împiedicat să sune bine.

 

Concentrează-te pe interpretare, sunt foarte multe trickuri și mici detalii care fac diferența, e plin youtube-ul de tips&tricks pentru fiecare artist în care se explică specificul său și de ce sună într-un anumit fel iar echipamentul este cam ultima chestie care definește un artist, dar pentru că are o latură COMERCIALĂ, foarte mulți pun accentul anume pe ea, și că acolo e răspunsul dar aia e o parte mică din ecuație. Tehnica de interpretare, modul cum ții și folosești pana într-un final sunt mai importante decât echipamentul, în condițiile unui echipament ”decent” (adică chitări cu acțiune normală, gât decent, intonație setată, corzi bune, cablu normal, amp decent).

 

Concluzionând, dacă Slash te-a convins să te apuci de chitară consider potrivit să îți iei pack-ul ăsta ca să mai elimini o necunoscută atunci când o să exersezi și nu prea o să suni ca el (la început cel puțin).

Edited by mettal86
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

asa cum spuneau si ceilalti colegi, nu te indrepta catre o chitara noua, sunt la mica publicitate o multime de unde poti alege la preturi rezonabile. la o chitara noua in caz de revanzare vei pierde cel putin 40% din pretul de nou.

in ceea ce priveste amplificatorul, din punctul meu de vedere este o componenta foarte importanta a lantului, ea este ultima veriga, prin el ies toate sunetele. este o alegere complicata, te va costa ceva bani pana vei fi multumit de alegerea facuta, insa pana la urma vei ajunge la un compromis.

daca te hotarasti la un amp, apoi vei dorii sa incerci pedalele, si acolo alta poveste (eu personal cred ca am schimbat cel putin 25 de pedale).

o alta varianta este procesorul, din punctul meu de vedere alegerea ideala a unui incepator, pana iti formezi urechea la ce vrei sa scoti dintr-o chitara, poti sa il folosesti si pe casti si atunci nici nu deranjezi pe cei din jur.

concluzia este ca nu vei face din prima alegerea corecta, vei schimba ceva chitari si amp pana vei ajunge la solutia ideala. dar asta are si partea de fun, numai sa fi atent la partea financiara.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.