• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
AnalogSound

Tehnici De Cositorire Smd / Thd

8 posts in this topic

Salutare domnilor, doua clipuri despre niste experimente pe care le-am facut cu dispensorul de pasta de cositor si statia de aer cald.
Comentariile si intrebarile sunt bine venite.

 

Partea 1

 

 

Partea 2

 

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

 

PS: detalii sunt si in descrierea clipurilor.

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut BB,

 

Temperatura aerului la gura duzei este de 300 grade celsius iar aerul este dat la cea mai mica setare pe care o permite statia pe care o am (Gordak). In genere este irelevanta aceasta informatie, cea mai buna metoda pentru a masura precis temperatura de lucru este atasarea cu kapton unei termocuple pe placa pe care se lucreaza astefel incat sa poti monitoriza temeratura a ceea ce lucrezi care de cele mai multe ori este foarte diferita de temperatura aerului (masa termica este total diferita).

 

Cu respect,

DeX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi DeX, eu folosesc o statie Baku 857 si la cablaje mari unde timpul de incalzire este mai mare imi exfoliaza cablajul uneori.Am masurat temperatura cu o sonda si e cam 360 de grade.Fluxul de aer e la minim.Daca scad temperatura imi ia mai mult timp. De asta eram curios ce temperatura si flux de aer folosesti.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temperatura cel mai bine este sa o masori la nivelul PCBului si nu la nivelul duzei de aer. Masa asa cum am zis este mult mai mare si de aici si intertia termica este mult mai mare (cea a PCBului) si "histerezisul" trebuie sa fie ajustat in consecinta.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fain tutorial. De mentionat ca statia cu aer cald nu este eficienta atunci cand sunt multe componente SMD, scade calitatea lipiturii pentru ca nu mai poti controla temperatura eficient, atunci este bine de folosit un cuptor electric. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant.

 

Exista un produs la Radio Shack, acum nu mai exista, care se numea "Tape Solder". Se punea o bucata, si dupa se incalzea cu bricheta. Evident nu pentru munca migaloasa ca aia de sus.

 

Nu se mai vinde la link-ul asta, e doar o descriere:

http://www.amazon.com/640-0010-radioshack-low-heat-tape-solder/dp/b001tqmba6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.