BassHeist Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Salut , fiind nou am initiat acest topic in aceasta sectiune, daca deranjez rog moderatori sa il mute la locul potrivit. Va multumesc! Revenind... am o chitara clasica 4/4 veche as putea spune , de pe vremea tatalui meu , am luat-o in posesie de ceva ani buni , dar cu timpul se uzeaza si na... apar probleme , problema mea este ca s-a dezlipit spatele de marginea corpului ramarand un spatiu gol si chiar e semnificativ , stiti o metoda prin care pot lipi capacul , o rasina sau o solutie , sunt din GL , poate sunt centre pe aici , nu stiu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoniu Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Cateva poze cu stadiul chitarei ar fi fost bine venite . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassHeist Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 le pun in aceasta dupa-amiaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassHeist Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 da , azi am analizat corpul mai bine , vad ca este si calusul dezlipit screenshot Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Ce ai tu acolo nu e problema reparabila in regim amator ; daca ai chef de dat pe reparatie de cateva ori pretul chitarii - go ahead ....daca nu,agat-o frumos pe perete fara corzi pare o hora,care nu are nu stiu ce valoare,inafara de cea sentimentala Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassHeist Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 da mai mult sentimentala are , deci nu se poate am inteles , va multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 (edited) da mai mult sentimentala are , deci nu se poate am inteles , va multumesc ??????????? De la uscare accenuata ...apoi umezeala excesiva ..se intampla acest lucru cu dezlipirea ... Nu este o filosfie sa repari tu acasa .. Se curata adezivul vechi cu grije ...se intinde ARACET pe suprafetele de lipire si se preseaza ..daca ai benzi de cauciuc se poate presa infasurand ....vezi pe youtube cum fac baietii ..( exista un tip de aracet care este mai rezistent la umezeala ..se vinde in sticlute de plastic ..aracetul .trebuie sa aiba consistenta unei smantanii ..ceva mai "groasa' decat cea ptr frisca .. , deci sa nu fie "apoasa". ( aracetin ) am pe undeva afara in balcon ...nu stiu prin ce cutie ...am lipit la un bas placa "de rezonanta " si vad ca este super OK ...!) Calusul /cordar la fel ..cureti adezivul vechi si lipesti cu aracet ...da trebuie sa presezi cumva si sa lasi o zi doua ....in caz ca nu tine cu aracet ..( dar ar trebui ) se poate fixa cu doua suruburi mecanice +saibe in partrea interioara sa repartizeze presiunea pe placa de rezistenta .....daca cumvaexista o "nervura de rezistenta sub calus/cordar poate sa incerci suruburi ptr lemn ...se d a gaura inainte cu un burghiu sa nu crape lemnul nervurii de rezistenta ( daca exista chiar sub cordar si nu se poate monta ci surub mecanic ..) Am o chitara clasica ieftina cordarul este prins cu surub mecanic si este OK . Se poate si cu cvlei de oase dar presupune mai nulte probleme cu cumpararea si apoi topirea /incalzirea ...etc ) Edited December 9, 2015 by karpi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassHeist Posted December 18, 2015 Author Share Posted December 18, 2015 (edited) nu pe bune , aracet ? ce chestie , eu credeam ca sunt solutii speciale care nu afecteaza chitara facand referire la sunet/calitate , de asta eram mai mult speriat Edited December 18, 2015 by BassHeist Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 E lemn. Lemnul se lipește cu Aracet, indiferent că e coadă de topor sau chitară sau dildăul Reginei Maria. La instrumente se mai folosește clei de oase pentru că pemite desprinderea și relipirea ulterioară, dar are o serie de dezavantaje. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 (edited) Ptr lipituri mai speciale sau mai rezistente .."urelit " , dar nu este cazul . poate ptr cordar/calus . Adezivi pentru industria lemnului http://www.infowood.ro/catalog_fisa.php?id=37 Edited December 18, 2015 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Ei,acum deviem de la problema propriu zisa la tipuri de cleiuri...... daca nu ai experienta necesara si sculele de baza,poti folosi clei de unicorn,ca tot nu iti iese Pe langa clei,mai apare problema curatarii zonei de interventie ,planeizarii pieselor ce urmeaza a fii imbinate ,protejarea zonelor care nu trebuie incleiate si in final lipirea - daca nu ai clema potrivita,te chinui degeaba Daca ai clema potrivita,si ai facut toti pasii mentionati anterior,poti folosi adeziv modern - gen Moment "wood glue" ,sau altele mai traditionale - clei de oase sau clei de peste ,dar astea necesita o atentie mai mare ,plus ca put super naspa In videouri si tutoriale pare super usor pt ca sunt facute de oameni cu experienta,in realitate,chiar planeizarea perfecta a doua bucati de lemn prezinta probleme pt un incepator. Daca tu crezi ca te poti "inhama" la o astfel de operatiune,da-i bataie ! daca nu,pune chitara deoparte si las-o asa Link to comment Share on other sites More sharing options...
BassHeist Posted December 19, 2015 Author Share Posted December 19, 2015 am vointa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts