Marius T Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 salut, cred ca fiecare a ajuns la un moment in care se simte ca stagneaza cu nivelul sau de performanta la chitara.... ce faci in acel moment cum poti depasi acest moment ? ce trebuie sa inveti piese, tehnici cum sa exersezi mai departe... ? sau cum ati depasit voi acest moment daca ati patit la fel.
Guest _Theo_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 hmm...io nu l-am depasit...inca sunt acolo astept sugetii
Faust Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ce faci atunci? stiu eu ce, dar nu pot sa spun pe forum
Killahead Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Stii ce poti faci? NIMIC! Absolut nimic. Pentru ca problema nu exista, e doar in capul tau. Lasa chitara pe suport sau in husa/toc 2 saptamani, plimba-te prin oras, uita-te la TV, inchiriaza-ti niste filme, nu te mai gandi la chitara. Creierul tau are nevoie de odihna. Astfel de momente apar atunci cand ceri prea mult de la tine, cand te supui unei presiuni care vine din interior. Aceasta stagnare apare de-altfel in orice domeniu profesional, nu e numai legata de stagnarea muzicala, sau cum i se mai zice, plafonare. O sa simti cand esti pregatit sa canti din nou si te asigur ca o sa ai un chef nebun si vei fi foarte creativ dupa pauza asta.
Faust Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Da, Toni are dreptate. Eu stiu ce tre sa faci de la un profesor mare de muzica de la noi, dar cum v-am spus, nu pot sa zic pe forum.
hihi Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Da, Toni are dreptate. Eu stiu ce tre sa faci de la un profesor mare de muzica de la noi, dar cum v-am spus, nu pot sa zic pe forum. Mai bine taci.
guitar88 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Stii ce poti faci? NIMIC! Absolut nimic. Pentru ca problema nu exista, e doar in capul tau. Lasa chitara pe suport sau in husa/toc 2 saptamani, plimba-te prin oras, uita-te la TV, inchiriaza-ti niste filme, nu te mai gandi la chitara. Creierul tau are nevoie de odihna. Astfel de momente apar atunci cand ceri prea mult de la tine, cand te supui unei presiuni care vine din interior. Aceasta stagnare apare de-altfel in orice domeniu profesional, nu e numai legata de stagnarea muzicala, sau cum i se mai zice, plafonare. O sa simti cand esti pregatit sa canti din nou si te asigur ca o sa ai un chef nebun si vei fi foarte creativ dupa pauza asta. Cuvinte sfante! Numai ca eu am lasat-o jos de prin Septembrie pana la inceputul lui Ianuarie (I know, I know ... shame on me ) Oricum acum am un chef si o ambitie de nu pot sa stau fara ea. Deocamdata cant 8 - 10 ore pe zi ... sper sa gasesc timpul si pt. mai mult ...
cyfer Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Killahead are mare dreptate. In plus vreau sa adaug ca de multe ori, in modul de a studia apar paternuri care pe termen lung devin daunatoare. Ajungi sa faci zilnic aceleasi lucruri si de la un anumit punct avansarea se face foarte greu sau deloc. Atunci apare frustrarea si poti chiar sa mergi in jos in ceea ce priveste calitatea interpretarii. Trebuie sa schimbi des exercitiile sau piesele studiate. Iti poti creea un plan de studiu pe o perioada lunga, in fiecare zi altceva. Astfel creierul si degetele tale vor avea zilnic o provocare noua.
karpi Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 esti extenuat dar daca ai energie sau te mana ambitia , vointa ,cum spune @cyfer nu incepi sa te invarti dupa coade . Scoti de la naftalina cele m-mai nasoalae , arpegii sau game pe 3 - 4 octave si incet exersezi , in tempo rar, intre timp poti sa te uiti la un film poti sa citesti etc ca sa nu te plictisesti .Nu-i gluma. Intodeauna ai cate un mers sau un lick greu de executat si pe care al amani caci "ai inspiratie" si lasa pe alta data exersatul.Astea trebuie studiate si lucrate cand nu ai "chef" , cand ai chef si asa canti toate aiurelile ce a-ti merg ca din pusca si in vis.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now