www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor Cu Niste Modele De Doze Symour Duncan


Recommended Posts

Posted

Salut, Seymour Duncan SH2n Jazz (pentru neck) e bun si pentru chitarele cu floyd? (am vazut pe site ca nu exista model trembucker.. deci o fi bun? http://www.seymourduncan.com/products/humb...l#Jazz153Model) iar pentru middle un single coil SSL 1 Vintage Staggered? (http://www.seymourduncan.com/products/stratsdescr.shtml#VintageStaggeredforStrat) am cautat la ei la Tone Wizard, si mi-au recomandat modelul asta... .

 

Multzumesc anticipat

Posted (edited)

mai toate chitarele standard au distanta de 10mm intre corzi la bridge => 50 mm intre coarda 1 si 6

 

dozele permit o diferenta de aprox +/- 4 mm deoarece campul magnetic al pieselor polare prinde si la 54 mm si la 46 mm suficient de tare.

 

la dozele neck daca nu-i centrata bine doza , coarda 6 poate iesi din campul magnetic cand se ciupeste tare in sus .Sau la corzi cu tensiune mai mica ( set de E dezacordat in D sau C ) amplitudinea de oscilatie a corzilor poate sa scoata coarda din campul magnetic in anumite momente

ce rezulta o fluctuatie a volumului dat de chitara .Am patit asa ceva pe scena cand loveam corzile tare si nu stiam ce se inatampla . hehe.

 

De exemplu la dozele de chitara bas este problema , eu am doze la bas asemenatoare cu cele de chit solo , cu cate o piesa polara sub fiecare coarda , nu-i OK daca trag tare de coarda iese din camp.

 

Problema este rezolvata pozitionand coarda in campul magnetic a doua piese polare una de asupra celeilalte coarda in repaos este chiar intre cele doua piese polare , in oscilatie coarda ramane incontinu in campul magnetic .

 

Cu ani inainte am vazut si doza de chitara de acest fel , nu intelegeam de ce e , mi se parea urata ( hehe) era ceva doza Hohner sau Hefner , si avea multe piese polare dreptunghiulare , cate doua ptr fiecare coarda si bobine separate cu magnet separat.Era interesanta.Pe atuncea desfaceam tot ce prindeam ca sa vedem cum sunt facute , aceasta era prea complicata ptr construit .Acum cum ma gandesc cred ca era un proiect destept.

Edited by karpi
Posted (edited)
d-asta? post-201-1170162734_thumb.jpg

Da , dar era cu cutie metalica de ecranaj si nu era humbucker , vizavi de on sir de poli din aceiia dubli erau poli "surub" ptr corectarea balansului intr corzi .. dar care iarasi ingusta zona de camp uniform.

 

totodata pe atuncea se foloseau corzi groase tensionate tare nu aveau deviatie mare la lovirea cu pana , dar se vede ca stiau de toate deja in '60 despre doze..

 

totsi s-ar putea ca bobinele separate cu magneti separati erau legate in contrafaza asa anulland zgomotul captat dar nealterand sunetul corzilor atat cat altereaza aceste humbucker-e cu doar doua bobine si un magnet .

 

Intotdeauna ramane pe piata produsul mai ieftin , totodata multi chitaristi au indragit sunetul medii/joase ale humbucker-ului.in plus semnalul mare ce permitea o preamplificare mai mica , deci zgomot mai mic , pericil de oscilatie mai mic sipiese din preamp mai ieftine .Nefiind amplificarea prea mare poti folosi tuburi mai zgomotoase...

 

pe de alta parte doza condensator este si ea inventata de mult , dar pune probleme de adaptare ,amplificare in chitara , plus fantom-power prin cablul de chitara etc ...de atunci s-a dezvoltat tehnologia dar tot este incomoda doza condensator cu toate ca ar fi cea mai buna...

Edited by karpi

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.