OAndrei Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Buna ziua si bine v-am gasit! Abia acum am dat peste acest forum spre rusinea mea. Cant la chitara la nivel de marginea patului de vreo 5 ani (acum am 22). Am 3 chitari ca in atasament: - Fender CD-60 de care sunt extrem de multumit - Nu stiu ce clasica 3/4 romaneasca (inca se mai vede parca reghin scris) de cand era mama de varsta mea. Daca recunoaste cineva tipul as fi tare recunoscator. - Hora seria ECO paltin. Acesta suna ok este foarte usoara si din pacate are un lac foarte subtire asa incat imi intra unghia in ea daca apas. Chitara cea veche imi rupe mereu pe Mi subtire si supectez ca inaltatorul de corzi de pe corp este problema pentru ca este tocit. Se gaseste asa ceva de cumparat nou sau sa incerc sa il rectific cu smirghelul? De asemenea o solutie de curatare gen aceasta credeti ca este ok? http://www.guitarshop.ro/conditionator-corp-si-grif-chitara-dunlop-6503-formula-65-body-and-fingerboard-cleaning-kit_p1056.html Multumesc, Andrei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Iti recomand sa-ti iei si Ceara de Carnauba. O gasesti separat pe la 35 lei, dar e mai convenabil value pack-ul asta http://www.guitarshop.ro/trusa-chitara-dunlop-6500-formula-65-guitar-maintenance-kit_p1055.html Instrumetele intretinute cu astfel de ceara arata de minune. P.S. ai grija cu uleiul de lamaie, foloseste putin, ce-i prea mult strica. Consensul general este sa tratezi doar tastiera din palisandru si ebony, dar nu si cea din maple. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 (edited) Dunlop 65 Polish este doar atat - un polish (nu cu mult mai bun decat un Pronto, dar e bun pt polish-ul in sine) Dunlop 65 Lemon Oil este pentru rehidratarea tastierelor din palisandru si abanos Dunlop 01 Deep Cleaner este cam cel mai bun si puternic "curatator" pentru murdarie, mai ales cea intarita si greu de luat, in strat gros Dunlop 02 Fingerboard Deep Conditioner este ceva in genul Dunlop 65 Lemon Oil, dar are burete de aplicare, nu pulverizator Dunlop 65 Carnauba Wax este un polish mult mai puternic ca cel 65 Polish de mai sus, putand chiar sa scoata zgarieturile foarte fine (dar depinde ... nu intru in detalii) Edited June 27, 2015 by otringal 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Ceara de Carnauba. O gasesti separat pe la 35 lei, Sau si mai bine, ceara de masina cu carnauba, e 15 lei si are acelasi efect. Eu asta folosesc de ceva timp. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 27, 2015 Author Share Posted June 27, 2015 (edited) Ce polish recomandati pentru chitara clasica? Gatul deja a inceput sa se inegreasca de la cantat (poza pe care am pus-o nu este de actualitate) credeti ca iese daca il frec bine? Am tot vazut pe internet ca folosesc steel wool. Cum cer asa ceva la un magazin? De asemenea ce ziceti de cea mica? Gasesc un inaltator pentru ea sau sa incerc sa il slefuiesc putin pe existentul? Edited June 27, 2015 by OAndrei Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 nu ai pus nicio poza Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 (edited) Momentan nu sunt in tara, dar o poza mai recenta arata cam asa. Si negreala de pe freturile folosite evolueaza in continuu. Edited June 28, 2015 by OAndrei Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 negreala nu e pe freturi, e intre freturi. Freturile sunt barele de metal, nu spatiul dintre ele. Iar tastiera ta este din brad cel mai probabil si ai o Hora Eco. Nu prea ai cum sa iei negreala aia fara sa afectezi lemnul deoarece este nelacuit/tratat, este direct deschis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Am inteles si din uleiurile mentionate mai sus cu care se poate da pe tastiera? Chitara este Hora Eco paltin am scris in primul post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 (edited) Am inteles si din uleiurile mentionate mai sus cu care se poate da pe tastiera? Acele uleiuri sunt doar pentru tastierele din palisandru sau abanos, deci la chitara ta mai mult rau ar face. Eventual trebuie slefuit, razuit... Edited June 28, 2015 by Kibis44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Am inteles si din uleiurile mentionate mai sus cu care se poate da pe tastiera? Chitara este Hora Eco paltin am scris in primul post http://guitarnoize.com/ask-a-guitar-tech-how-do-you-clean-a-maple-fretboard/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Si pentru corpul chitarii se poate da cu ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Si pentru corpul chitarii se poate da cu ceva? Corpul se poate curata cu ceara de Carnauba, polish, Pronto etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Cat despre chitara mica din mijloc ce ziceti? Cum pot rezolva cu inaltatorul ala care imi rupe corzile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 (edited) Cat despre chitara mica din mijloc ce ziceti? Cum pot rezolva cu inaltatorul ala care imi rupe corzile? http://magazinulrapsodia.ro/chitare/accesorii-piese/inaltator-chitara-os - ai nevoie de asa ceva Edited June 28, 2015 by Kibis44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Pai si cum sta in pozitie verticala ala? Pare un inaltator obisnuit de clasica. Ce are chitara acum (chitara din mijloc din primul post) are o forma de prisma triunghiulara cu baza lata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Pai si cum sta in pozitie verticala ala? Pare un inaltator obisnuit de clasica. Ce are chitara acum (chitara din mijloc din primul post) are o forma de prisma triunghiulara cu baza lata. Dupa cum il vad eu, am impresia ca este in pozitie vericala. Rog pe cineva sa ma corecteze daca nu este asa. Daca nu exista ceva lutieri care pot sa-ti construiasca unul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 daca iti platesti transportul prin curier am niste maruntisuri de acustica care prind praf pe-aici, bridge nou gata facut din plastic, bridge blank din os de bufallo si pini pentru corzi. ti le dau moca. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 Sistemul este ceva identic cu acesta. Se numeste Tailpiece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Daca inaltatorul recomandat de mine este drept ai putea cu o bucata de lemn sa astupi "linia", slefuiesti bine, iar apoi faci alta dreapta, nu verticala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=archtop+tailpiece&_sop=15 gasesti aici de care vrei la preturi foarte ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 28, 2015 Author Share Posted June 28, 2015 (edited) Cam asta pare a fi dupa ceva cautari http://www.pianissimo.ro/index.php?route=product/product&product_id=10316 Edit: Caut inaltator nu partea metalica Edited June 28, 2015 by OAndrei Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 29, 2015 Author Share Posted June 29, 2015 Am luat asta zi asta: http://www.guitarshop.ro/conditionator-chitara-dunlop-6501-formula-65-guitar-polish-kit_p1057.html O sa mai caut niste pasla 0000 sa sterg bine fretboardul chitarii clasice vechi. De asemeni o sa caut ceara pentru masina cum mi-ati recomandat mai sus. Pentru chitara clasica de paltin ce recomandati pentru corp si gat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 . De asemeni o sa caut ceara pentru masina cum mi-ati recomandat mai sus. Pai kit-ul ala de polish pe care ti l-ai luat are inclusa si ceara in el, nu mai are rost sa iei ceara pentru masina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Pentru chitara clasica de paltin ce recomandati pentru corp si gat? Pentru corp poti folosi linistit ce ai cumparat. Pentru gat am spus si mai sus ca trebuie curatat mecanic, asta insemnand slefuire si razuire Link to comment Share on other sites More sharing options...
OAndrei Posted June 30, 2015 Author Share Posted June 30, 2015 Iar pentru clasica mica care are un lac foarte discret, dar nu are crapaturi in el sau ceva de genul, merge folosit kitul ca pentur acustica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 (edited) Acel kit merge pentru orice fel de chitara, indiferent daca este clasica, acustica sau electrica. Tot acel kit il am si eu si cu el stergeam toate chitarele pe care le aveam. Edited June 30, 2015 by Kibis44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibimosby Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 am gasit cu 5 lei, set de curatare, cu laveta, spray, si, cadou, stringwinder. mi-am curatat chitarile, iar pt banii respectivi e excelent 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts