rroby93 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Va salut,numele meu este Robert,am 22 de ani,pana acum ,exceptand generala unde profesoara ma vroia la corul scolii,exceptand tot generala cand bunicul ma vedea preot,nu am mai avut tangente cu muzica Am zis ca nu este tarziu niciodata,cineva mi-a spus de canto.. Credeti ca as putea sa ma imbunatatesc? Multumesc Am facut cateva inregistrari pe telefon,dar nu stiu cum as putea sa le pun aici
otringal Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 titlul intreaba o chestie, paragraful spune o alta poveste iar ultima intrebare e din alt film daca zici ca n-ai avut tangente cu muzica, inseamna ca n-ai ce sa imbunatatesti. Dar apuca-te sa studiezi. In schimb, daca de fapt tu intrebi daca nu e prea tarziu, atunci iti pot spune cu mare placere ca nu este deloc prea tarziu si ca poti face orice vrei, chiar daca te apuci la 22 de ani. Chiar si performanta supe-mega-cum-vrei-tu.
rroby93 Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Ai dreptate,in acest moment sunt cam dezorientat,dezorganizat,a iesit ceva demn de Caragiale Momentan ultima intrebare trece in frunte,cum as putea sa pun cateva inregistrari?
otringal Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 fie aici cu upload-ul de fisiere, dar doar mp3, fie fa-le pe youtube sau pe soundcloud si posteaza link-urile daca ai conturi.
rroby93 Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Mi-am facut acum cont pe souncloud,am facut o inregistrare Enrique Iglesias Hero(vocal cover) Robert Tugui este numele,din pacate de pe mobil nu pot sa iau linkul Daca poate sa ma ajute cineva,as fi incantat,ms:)
rroby93 Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 http://soundcloud.com/robert-tugui/sets/my sper sa fie bine
rroby93 Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Imi cer scuze daca va dor urechiile,nu am mai facut asa ceva pana acum:)
Vince Windrider Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 in orice caz ..e foarte amuzant.mai ales la Dolanescu unde ai incercat sa i imiti timbrul ))
rroby93 Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Stiu ca nu prea are logica ,asta mi-a venit pe moment:) Ce credeti?nu conteaza ca sunt critici,cum am doar cateva zile de cand am inceput sa cant,stiu ca nu suna grozav. Ms:)
CorsairX Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 prietene, daca nu te auzi in momentul in care canti ca esti pe langa note, asta se poate indrepta prin exercitiu si studiu. Dar daca ascultand inregistrarea nu te auzi, cred ca ar fi mai bine sa te lasi. Nu vreau sa par foarte destept, nici sa mi se spuna sa cant eu mai bine, e doar o parere personala. Eu studiez vocea doar de 1 an, desi de chitara m-am apucat acum vreo 5. Inca nu stapanesc nici macar intervalele correct. Dar scopul meu e sa ajung sa cant correct pe notele respective, chiar daca nu am voce wow. Tu daca nu intelegi ca esti aproape tot timpul pe langa note din ce ai postat aici, sincer, iti spun din nou, lasa-te. Niciun professor nu va reusi sa te faca sa auzi altfel. Desi s-ar putea cu multe cursuri de ear training, dar nu merita efortul. In rest, felicitari pentru curaj, si incearca pentru inceput melodii cu intervale simple, mult mai simple decat ce ai incercat tu. 1
Andrei Dragan Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Motivul pentru care nu se comenteaza e ca oamenii incearca sa nu fie rai, si incearca sa nu te incurajeze in acelasi timp. Insa tu insisti pentru un feedback. E ok pentru mers prin padure, betie la foc... daca vrei sa canti , canta tare, si asculta-te in timp ce canti. Nu mai sopti. Cantatu nu vine din falci. din plamani si din corzile vocale. Asa ca daca tu te auzi bine. iti place dar suna rau... las-o. Daca nu iti place cum suna inseamna ca auzi bine, si mai incearca, mai bea si tu un ou crud, fa exercitii. Am uitat ceva... NU MAI CANTA IN ENGLEZA. NU POTI. nici in latina sau alte limbi in care nu gandesti. Eu unu stiu ca nu pot sa cant, nu am exercitiu necesar dar aud bine. 1
CorsairX Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 PS: Am peroane in gasca mea cu care cant pe la gratare la chitara si cu vocea care au voce mult mai buna ca a mea, atat barbate cat si femei, dar asta nu le ajuta cu mare lucru daca exact cand trebuie sa ia un interval il iau aiurea rau, desi restul melodiei a sunat bine. De asemenea nu le ajuta foarte mult daca nu stiu sa fie in timp cu masurile, adica daca o iau pe aratura cu timingul. E mai bine sa canti IN TIMP, chiar si cateodata fals, dar nu in punctele esentiale ale melodiei, sau modificand gama melodiei cat sa fie confortabila, chiar daca nu suna la fel ca originalul. 1
CorsairX Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Motivul pentru care nu se comenteaza e ca oamenii incearca sa nu fie rai, si incearca sa nu te incurajeze in acelasi timp. Insa tu insisti pentru un feedback. Totally agree cu Andrei Dragan. A, si inca ceva. NU MAI CANTA A CAPELLA. A Capella pot canta bine numai solistii care au auz perfect, ca sa stie cand trebuie sa intre exact pe nota respectiva. Ceea ce nu e si cazul tau. Bine, asta nu te face mai bu sau mai prost decat altii, sunt foarte multi solisti sau instrumentisti care n-au auz perfect, care nu stiu sa recunoasca o singura nota, de exemplu, un DO. Dar daca au auzit DO - SOL, imediat au recunoscut perfect 5th. Andrei Dragan, ref la faza cu padurea, daca as fi cantat eu asa la padure cu ai mei mi-ar fi zis demult sa ma las. Adica m-ar fi acceptat o data, de 2 ori, dar de cand am inceput sa evoluez si eu si mai canta si ei cu mine, au vazut ca se poate mai bine. Acuma nu sunt wow, sau ceva, dar nici nu am asta ca scop. Scopul meu este ca intr-un an sa reusesc sa cant CORECT, pe notele care trebuie. Cred ca e bine in situatia de fata ca omul cere feedback, sau nu te-ai plictisit de la concursurile de genul Romanii au Talent de cati vin pe acolo crezand ca sunt cel putin AXL Rose, Baniciu, Pavarotti, samd. 1
Andrei Dragan Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 cand is la betie... nu prea imi pasa cum canta ceilalti... la asta ma refeream... si la focu de tabara tot asta se intampla. Hai sa nu-l mai crucificam pe bietu om. si... Robert, si pe mine m-a luat profa de muzica la cor, chiar cantam bine.... DAR am trecut prin pubertate, fumez, nu mai pot avea pretentia ca pot sa cant. UN SFAT ! daca tu chiar vrei sa canti... CANTA MAI !!! principiul libertatii si democratiei e ca poti sa faci ORICE atata timp cand nu faci rau nimanui... si aici... trebuie tu sa lucrezi. CANTA IN OGLINDA ! ma gandesc la fata ta cand canti si mi-am imaginat ca sta cineva cu bata langa tine si te forteaza.... uita-te la tine. zambeste, canta cu suflet nu citind versuri de pe versuri.ro
rroby93 Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Multumesc pentru sfaturi Cum am spus,experienta mea este inexistenta Am cantat pentru cateva rude,au zis ca am voce,dar trebuie lucrata,cam atat Nu pot emite pretentii,nu am o baza in spate Am cantat incercand sa nu falsez,m-am concentrat pe acest aspect efectiv,m-am concentrat pe emiterea unor sunete placute,cred:) Stiu ca sunt pe langa note,tocmai de axeea am incercat sa ma concentrez ca un om de stinta,poate ca a fost gresit Fara soptit Cantat in Romana Ales cantece mai usoare Cantat din suflet,sa ma simt bine,retinut:) Orice alta critica este binevenit,doar asa putem evolua ,orice sfat este primit cu placere 1
rroby93 Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Acum am vazut cateva clipuri postate de Soprana Diana Pap,mi-am dat seama ca eu cant din gat Limba mea este tot timpul incordata,tinuta putin in spate,incerc sa scot sunete doar din gat Am inteles ca trebuie sa ai diafragma incordata,ceva de genul Pana acum nu prea deschideam gura,in sensul ca nu prea eram expresiv,cantam in gat De maine o sa incerc sa cand exclusiv din diafragma,sa vedem ce se poate schimba:)
Dan Damian Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Du-te la un profesor de canto sa te evalueze in mod profesionist!
Ink Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 (edited) Salut si bine ai venit in domeniul solisti am trei intrebari: ai zis ca nu ai mai avut tengente cu muzica , de ce acum? cand ausculti piesele roman sau international cum te simt? in acest moment de auscultare ce face vocea ta? canta? nu canta? Parerea mea e ca vocea ta e inca : rusinoasa febrila are nevoie de exercitele technici are nevoie de obisnuinta cu urechie tale puncti positivi sunt: foloseasca un rythm correct notele sunt modulat chiar nu sunt perfect. simt ca iti place cand canti. VERY GOOD POINT. Cat de Slab esti? in o scala de 10 esti la nivelul 1 .... desastru? NU!!!! toate incepatorii a fost la nivelul 1 Credeti ca as putea sa ma imbunatatesc? Sigur ca DA!!!! e mai grau de inbunatatire cand ajungem exemplu nivelul 9 si 10 !!!! inseamna ca ai mult lucruri care trebuie sa studiezi SI multe placere in momente acesti de distractie si inbunatatire nu te decurajezi , ai rabdare cu vocea ta si ai grija e un instrument precios si care sa rupe usor daca face nebunie, exercitile de respiratie cu profesoara ta daca faci bine o sa schimba total ce simti cand canti ... si ce simtim te salut , cu încurajarea mea. Edited April 23, 2015 by Ink
rroby93 Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 Salut,ms pentru opinie:) Pana astazi nu am mai avut timp pt muzica,am inceput serviciul Ieri,am discutat din intamplare cu cineva din domeniu Cantandu-i ceva m-a oprit si mi-a spus urmatorul lucru"Opreste-te,iti distrugi vocea" Mi-a aratat un amanunt important,pana atunci eu cantam total incorect,nu trimiteam sunetul acolo unde trebuie,adica in rezonatorii facialii Cantam ca si cum vorbeam,nu eram stapan pe voce ,smd Mi-a spus sa incerc sa cant in rezonatori,spre sinusuri,sa pun mana acolo ,sa simt ca acolo merge sunetul Astazi,am facut acest exercitiu,ma rog,am incercat Am observat o imbunatatire,in primul rand in voce,in vocea vorbita,are cursivitate,dictie Am mai incercat sa xant ceva piese,mici franturi,piese pop romanesti,au sunat mult mai bine acum:) Am inteles ca daca trimiti sunetul acolo unde trebuie,canti mult mai bine
Ink Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Exact rezonatori , respiratie etc.... iti doresc o aventura fromoasa
rroby93 Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 Multumesc:) Nu am avut timp sa repet,sa cant,etc,doar 5-10 min dupa munca ,dar nu imi vine sa cred,cat de mult poate sa iti schimbe vocea acea chestie,ma rog chesti Astept sa ma pun la punct cu munca sa imi gasesc o chirie ,sa nu mai pierd timpul cu naveta,apoi..cel putin 2 ore zilnic pentru cntat,exersat,poate si canto Nu credeam ca iti poti imbunatatii vocea semnificativ cunoscand tehnica Ps:sa nu credeti ca diferenta este enorma,dar pentru mine,este ceva imens,dupa maxim o ora de cantat corect,am inceput sa fiu mai increzator:)
Ink Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 cine a spus "Nu credeam ca iti poti imbunatatii vocea semnificativ cunoscand tehnica"? si ce inseamna semnificativ? cum ai zis pentru tine e imens ... astept un pic pentru ca o sa fi mai mai mai mai imens. ai credinta in tine Dar cand zici ''cant 5-10 min pe zi dupa munca" faci gamele sau canti immdiat? ai grija 5-10 min in acest timp putem sa facem cel putin o incalzire (si nu e prea suficent) So poti sa canti mai mult , pe timpul de munca poti (daca e permis) o sa adoptezi mai usor technici o sa fi mai natural mai relaxat. Salut.
rroby93 Posted May 1, 2015 Author Posted May 1, 2015 Salut 5-10 min cant usor,nu fortez,din pacate asta e,acum nu am timp La munca nu pot canta,lucrez ca frizer deci..) Sper sa rezolv cu chiria,atunci minim 2 ore o sa le pot aloca cantatului Oricum,zilnic incerc sa fac exercitii de respiratie,plus o serie de exercitii banale care,te fac sa pari ridicol dar functioneaza de minune Este un tip pe youtube,Eric Arceneaux,are niste tutoriale Sunt cateva exercitii care m-au ajutat foarye mult Professional Vocal Warmup "Opening up the voice" M-au ajutat enorm,acel facut ca si calul din buze,a dat rezultate Fiind la inceput,ma bucur ca vad rezultate in voce,m-am mai informat in legatura cu respiratia,rezonatorii,smd Dar,cel mai mult m-a ajutat domnul Eric si ale lui tutoriale,acum,dupa ce cat de cat am vazut cum sta treaba,mi-a crescut increderea in mine cu cateva nivele Induferent ce se va intampla,nu o sa ma opresc
rroby93 Posted May 1, 2015 Author Posted May 1, 2015 Dupa ziua de azi,o sa spun stop imitarilor,pana acum am incercat sa imi fac vocea sa sune ca a lui x,y,z,uitandu-ma peste inregistrari,mi-am dat seama ca fiecare suna altfel,desi e acelasi cantec O sa incerc sa imi imbunatatesc calitatea vocii mele,asa cum e ea
Ink Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 "O sa incerc sa imi imbunatatesc calitatea vocii mele,asa cum e ea" Ai gandit bun esti pe drum acum adevarat Succes !
Andrei Mihai_15512 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Buna . I'll keep it short to ya , parere sincera si fara ocolisuri . Deocamdata canti prost , da , asta este adevarul si marea problema este ca nu corectezi asta ( adica sa atingi notele corect ) . Nimeni nu incepe perfect dar ideea este ca tu in momentul asta ar trebui sa poti distinge intre cum suna o nota cantata fals si cum suna o nota curata . Tehnicile vocale pe care vrei sa le inveti tu de pe internet sunt destul de greu de stapanit ( tin sa precizez de acum , cant de 4 ani si nu vreau sa par un expert sau cum zicea cineva mai sus sa arat ca pot canta mai bine ) . Deocamdata , pentru tine , ar fi recomandat sa incepi cu exercitiile vocale de incalzire ( nici un vocalist nu canta fara a se fi incalzit inainte , e regula generala de tinut minte PS: Antreneaza-ti urechea sa atinga notel curat ) si sa incerci sa te inveti de acum sa sa deschizi gura cat mai tare posibil . De asemenea frazarea si respiratia sunt tehnicile pe care trebuie sa le deprinzi cat mai repede cu putinta .In rest pot doar sa-ti urez multa bafta ^^
karpi Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 (edited) Canta ...inregistreaza-te ...si asculta ce iese ...apoi incearca sa corectezi unde nu-i OK Daca nu auzi /observi unde nnu este OK e nasol caci nu te vei putea corecta , plus chiar daca ai un "antrenor " pana nu auzi tu ! unde nu-i OK nui poti face nimic ptr imbunatatire . Deci canti+inregistrezi , asculti/ analizezi , compari , corectezi ...iar canti/inregistrezi ...si tot asa ... Mai urmareste exemplificari cu vocalisti pe ioutube ...clipuri gen " how to sing like XYZ " unde explica cantaretul de obicei bun imitator ce si cum este important .. Edited May 20, 2015 by karpi 1
Recommended Posts