Liviu.Pop Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Am facut acu ceva vreme compresorul asta, dupa schema MXR Dynacomp de mai jos. A mers foarte fain, dar de o vreme se ineaca. Adica daca dau normal pe corzi nu se mai aude nimic, iar daca dau ca nebunu' are tendinta sa scoata un pic de sunet, dar si ala distorsionat rau. Deci e useless. Apelez la meseriasi (eu sunt doar amator, stiu sa le fac, mai putin sa le repar) ce credeti ca s-ar fi putut intampla, pe unde sa caut bugul?
guitarhead Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Cauta-l pe la baterie (care trebuie schimbata, lol). Now seriously, uita-te pe la electrolitici, verifica niste lipituri (reci?)etc.,..
dani_rosu5 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 vezi sa ai masa legata peste tot pe unde trebuie,mufa intrare,iesire,la -9v si la circuit; exact aceleasi simptome le-am avut si eu cu un preamp caruia din neatentie nu i-am legat corect masa
karpi Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 (edited) Am facut acu ceva vreme compresorul asta, dupa schema MXR Dynacomp de mai jos. A mers foarte fain, dar de o vreme se ineaca. Adica daca dau normal pe corzi nu se mai aude nimic, iar daca dau ca nebunu' are tendinta sa scoata un pic de sunet, dar si ala distorsionat rau. Deci e useless. Apelez la meseriasi (eu sunt doar amator, stiu sa le fac, mai putin sa le repar) ce credeti ca s-ar fi putut intampla, pe unde sa caut bugul? Pe terminalul 5 al OTA 3080 dai 0 Volti ( masa ) sau 9V prin rezistorul de 27 KOhm ( decupland de la cursorul lui P500K) acestea sunt cele doua limite care regleaza transconductanta .(on -off) ,sau cu un potmetru de 500K legat la + si minus 9V de pe cursor PRIN r27k SERIE comanzi OTA .. ....SI ASCULTI DACA INTR-O DIRECTIE DE CRESTE SI TRECE SEMNAL SI LA REGLAJ IN CEALALTA DIRECTIE SE ATENUEAZA INSEAMNA CA FUNCTINEAZA SI BUBA ESTE LA GENERATORUL DE CURENT DE COMANDA ...( Q 2 3 4 5 PLUS DIODELE , CONDENSATOARELE ... ) TRAGI CONCLUZII SI IDENTIFICI PIESA CE FACE FIGURI .. Vezi ce tensiune ai pe cursorul lui P 500K daca poti regla ceva .."bias" Verifici functionalitatea Q 2 3 4 5 acestea amplifica defazeaza redreseaza ..produc si semnalul de comanda al OTA Ar trebui scule Voltmetru ca lumea , mili ampermetru , generator semmnal , osciloscop ca sa urmaresti cam ce se intampla .. Asa fara verifici cu voltmetru polarizarile Q 1....5 , tensiunile BCE SI TRAGI CONCLUZII.. ce nu este OK .. Edited February 19, 2015 by karpi 1
Liviu.Pop Posted March 6, 2017 Author Posted March 6, 2017 Am si uitat ca am deschis vreodata topicul asta. Era de cuviinta sa revin si sa anunt ca s-a remediat problema, compresorul merge brici. Dar de acu' doi ani nu-mi mai amintesc care a fost baiul.
Recommended Posts