www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dimensiuni Vibramate V7 Pt Bigsby B7

Hyper10n

Recommended Posts

Salutare! Am luat recent un Bigbsy B7 pt Les Paul si as vrea sa evit gaurile in chitara. Stiu de existenta Vibramate-ului ( http://www.thomann.de/ro/vibramate_mount_kit_for_bigsby_b7.htm?sid=517df2b4bb18f43bec253968b0dcc630) dar nu as vrea sa dau atatia bani pe el. Daca are cineva unul si poate sa-l masoare precis, mi-as putea face unul. Nu m-ar deranja nici daca mi l-ar vinde ;)). Pe net nu am gasit nimic, m-ar si mira sa fie. Help ca nu mai am rabdare sa vad Bigsby-ul pus! :D

cauta cu GOOGLE

trebuie sa existe toate datele doar au tot interesul de a vinde precis gasesti .

tot nu ma dumiresc ! Ce sa gauresti ptr BIGSBY ?

ZE5P7OH.jpg

Erau proiectate ptr chitarele "archtop" acustice , ai suruburi numai la prinderea jos  unde ai  "butonul ptr curea "., in rest NIMIC .

Am cautat pe net si vad ca exact cu acea "talpa" suplimentara o sa dai gauri in corp .

Acea "talpa" este exact profilul "footprint"/urma  vibratorului  , cred ca daca pui vibratorul pe un carton si trasezi cu un creion   vei avea conturul aproximativ ca sa confectionezi unul .

Nu am citit prea mult dar nu-i vad rostul ...plus cum am vazut trebuie sa dai gauri in corp !

Eu am Schaller sau Hofner   vibrator tip Bigsby...nu are nici un surub ptr fixare  pe parte frontala  doar trei suruburi ptr lemn in partea de "jos" ,Adica este agatat vibratorul ca si cordarul la chitarele acustice archtop ..mai vintage .

Am doar ceva pasla lipita pe "talpa" corpului vibratorului ca sa nu "toceasca corpul ".vibratorul stas foarte fix datorita tensiunii corzilor ,,,pe vremuri in concerte uneori  tineam chitara doar de de maneta  vibratorului cu mana intinsa si "scuturam " chitara asa de show ..intre timp ce fluiera , rezonau diferite frecvente  ce erau vibrate de la marele act artistic .

Ce ar trebui este sa pui un bridge ( calus ) care are sau "rotitze " sau se "balanseaza"  odata cu coarda care aluneca inainte inapoi cand vibrezi , ca sa nu se toceasca prea devreme ...se tocesc corzile groase matisate  si se distrug dupa un timp daca uzezi pre tare/mult vibratorul .

La chitara "LP Reghin ".(.ceva Hofner /Schaller )   am calus ( bridge ) cu talpici care au si ele pasla in parte de jos ce se rezema pe corp , acest calus permite o "balansare "  dupa miscarea corzilor in "sincron " cu  vibratorul .

Ptr "SUSTAIN"  ( am avut si eu in tinerete BOALA cu aiureli dar totusi cu scuzele ca cele mai multe chitare le cunosteam doar din poze ) am gaurit corpul si am montat doua suruburi fixe in loc de piciorusele "mobile" ale  calusului ..sustain mult mai mare nu am avut doar s-a deschis otzara culoarea sunetului  si otzara de twang mai pronuntat ..dar a pierdut acel sound de "jazz/blues "  mai estompat .. mai "dark" ..

Edited by karpi

karpi, uita-te atent la poza pe care ai pus-o: mai sunt doua suruburi care fixeaza bigsby-ul de corpul chitarei. in poza e un B7 pt solid body sau hollow cu partea centrala soloda (es335 etc)

vibramate are doua gauri ca sa fixezi tremoloul de tailpiece-ul de la vechiul bridge, si alte doua gauri ca sa fixezi bigsbyul fara sa dai gauri in chitara.

mai e o piesa care se ataseaza cu surubul de la straplock, care are 4 gauri pt coada bigsbyului, tot ca sa nu gauresti suplimentar corpul chitarei.

karpi, uita-te atent la poza pe care ai pus-o: mai sunt doua suruburi care fixeaza bigsby-ul de corpul chitarei. in poza e un B7 pt solid body sau hollow cu partea centrala soloda (es335 etc)

vibramate are doua gauri ca sa fixezi tremoloul de tailpiece-ul de la vechiul bridge, si alte doua gauri ca sa fixezi bigsbyul fara sa dai gauri in chitara.

mai e o piesa care se ataseaza cu surubul de la straplock, care are 4 gauri pt coada bigsbyului, tot ca sa nu gauresti suplimentar corpul chitarei.

Pai am scri ca am si eu NU am nici un surub de fixare ! Vibratoryl sta extrem de fix datorita tensiunii corzilor ...atat .

Aaaa !!  tu nu ai "archtop" ?  si din cauza adaptarii ) trecerii corzilor sub acea piesa  cilindrica ce coboara corzile sub nivelul calusului ,,,

Vezi daca merge fara sa treci corzile pe sub caci normal NU ai nevoie daca chitara este Archtop ...LP stiu ca ar trebui sa fie ..doar unele "junior" erau scandura plata ..

post-902-0-56453400-1423554261_thumb.jpg

Ptr asa ceva a fost BIGSBY proiectat ( asa am si eu ) , prima "adaptare " am vazut-o ptr Telecaster ce arte calusul foarte jos si este plat  .

Avantajul ce l-am observat cu chitara REGHIN LP

Headstock-ul inclinat = >corzile vin intr-un unghi "bland" la nut  drept care efectul de "arc" este redus ,,

catre calus la fel cozrile vin intr-un unghi foarte "plat " aproape ca si cand ar fi  apasata coarda de o tasta ..la fel este redus efectul de "arc" .

Nu stiu cum sa denumesc acel "arc " ce se formeaza dupa suspendarea /rezemarea corzi de calus .nut ...arc care stim ca dupa ce se "frange " se modifica lungimea "activa" de vibratie ale  corziilor .

Drept care trebuie sa tot regl;ezi din calus pana ajungi sa "arunci " coarda intinsa cu care nu se mai poate acorda /" intonatia"  corecta.

acest lucru este valabil si in partea opusa la nut , cand unghiul de "atac/rezemare este "usor " acest efect de "arc " este redus deci si coarda va fi "in intonatie " dupa mult mai mult timp de folosire ..

Aceste dou alucruri am observat dupa ce am trecut la chitare tip Stratocaster ...

aaa ..si NU am NUT la LP Reghin ci o tasta cu o idee mai inalta cea ce asigura si  ca sa nu fia atat de false sunetele din primele trei pozitii .

La chitarele cu " nut " normal fiecare chitarist ar trebui sa "adanceasca " canalele cozilor dupa tipul /grosimea  celor folosite in asa fel ca sa aiba inaltimea minim posibila fara a avea fretbuzz ..

Exista NUT cu imaltime reglabila plus compensatie ( fixa ) ..

Vibratorul BIGSBY nu are plaja mare de vibrare ! Ptr plakja mare tyrebuie alt fel de vibrator ce se monteaza la fel pe Gibson ..nu mai tin minte ce denumire are am postat odata acu cativa ani ..

Am vazut la Adi Barar , dar cand am auzit pretul  m-am linistt si mai bine am cumparat chitara Keiper cu tot cu vibrator ca sa am si cu doze humbucker ,,,( aveam nevoie de vibrator ptr o chitara LP HOHNER ce nu costa cat acel vibrator ..hehe )

Edited by karpi