www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandare Corzi (Electro) Acustica Jumbo


ciprian_m
 Share

Recommended Posts

Ziua buna,

 

Dupa cum mentionez in titlul postului, am nevoie de o recomandare de corzi (12-53) pentru un Epi EJ200CE, astfel incat sa obtin un sunet cat mai cald din ele si bineinteles cu rezistenta la coroziune in timp.

 

Gibson, Elixir, Martin, DR Strings sau Dunlop?

 

Am incercat un set de D'Addario dar nu m-a impresionat sunetul lor pe chitara asta. Au sunat decent pe la inceputul vietii dar s-au coroda rapid.

 

 

Multumesc anticipat,

 

ciprian m.

Link to comment
Share on other sites

Elixir am si eu acum pe chitara din iunie 2014. 

fac toti banii, chiar rezista

inainte am avut un set de ernie ball broze parca , f ok si alea si rezistente daca tii chitara in case sua husa si nu intra mizeria in spatiile acelea intre spire sau cum se numesc - acea sarma care infasoara corzile groase

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pentru rezistenta la coroziune, evident corzi coated. In primul rand Elixir, dar am folosit cu succes si D'Addario seria EXP, care sunt tot coated. Dupa parerea mea, nu tin la fel de mult ca si Elixir, dar considerabil mai mult decit cele "simple". Mai sunt si alte branduri, dar nu le-am testat.

 

Pentru sunet cat mai cald, conteaza in primul rand tipul lor, nu brandul. Din cate stiu, se considera ca fosfor-bronz ofera un sunet mai cald decat 80/20 bronz - de ascultat si judecat cu urechea proprie.

 

Din experienta mea, un set de D'addario non-coated se degradeaza destul de repede si dupa maxim 2 luni suna mizerabil. D'addario EXP suna binisor dupa 4 luni si Elixir rezista si 6 luni. Toate astea difera f. mult in functie de cit de mult cinti si cit de pretentios esti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut. Văd că multă lume recomandă Elixir. Eu unul am fost puţin dezamăgit pentru că au fost singurul set la care mi s-a rupt o coardă după aproximativ 3 săptămâni. Posibil să fi avut ghinion, nu se poate generaliza dar de atunci folosesc Martin (Phosphor Bronze sau Clapton) şi sunt mulţumit. Mi-au mai plăcut şi D-addario EXP.

 

LE: văd că ţi-a recomandat deja cineva EXP.

Edited by tudorbog
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.