Milka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Salut ! In primul rand as vrea sa-mi cer scuze daca cumva mai exista un topic de genul . Am fost la un prieten de-al meu sa-l ajut sa-si acordeze chitara clasica nou-nouta ( cumparata de la LIDL ) , un Clifton ( nu-i stiu modelul ) . Am descarcat aplicatia GuitarTuna pe tableta lui si am inceput sa acordam . De la coarda G cheitele se rasuceau tot mai greu si noua ni se parea ca corzile se vor rupe si asa ne-am oprit . Este normal ca cheitele sa se rasuceasca greu ? Va rog frumos , putin ajutor ! Multumesc .
EugenRo2001 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 (edited) Cheitele de calitate slaba se pot comporta astfel. Edited January 4, 2015 by EugenRo2001 1
sorin65 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 poate incercai sa acordezi sol mai sus cu o octava. G4 in loc de G3... verifica asta 2
Nenea Rau Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 (edited) Scoate coarda si invarteste cheita libera, vezi daca mai face asa. Daca nu mai face, strange surubul care prinde roata dintata de ax. E posibil sa fie slabit si sa nu mai asigure perpendicularitatea rotii melcate pe tija si sa o forteze. Edited January 6, 2015 by Rãspopitu'
Milka Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 Scoate coarda si invarteste cheita libera, vezi daca mai face asa. Daca nu mai face, strange surubul care prinde roata dintata de ax. E posibil sa fie slabit si sa nu mai asigure perpendicularitatea rotii melcate pe tija si sa o forteze. Asta era ... cel putin asa am priceput m-am dus la unu si i-am spus (unu care se pricepe , desigur , ca doar nu ma apucam sa scot eu coarda ) . Multumesc . 1
Recommended Posts