www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Blackstar Ht-5Rc - Upgrade.

Recommended Posts

Salutare.

Am un combu Blackstar HT-5r cu difuzor de 12'', nu prea sunt multumit de difuzorul stock din combo si vreau sa il schimb, suna prea ''inchis'' pentru gustul meu, dar per total e apropiat de sunetul cautat (este un Blackbird 50).

V-30 nu mi-a placut in aceasta combinatie, este rea ''harsh'', ce difuzor imi recomandati?

Ce imi doresc: sunet clar pentru clean, cu putin mai mult twang si difuzorul sa nu intre repede in distorsiune, sa am putin mai multe inalte dar sunetul sa ramana ''smooth'' pe partea de distorsiune si dinamica sa ramana la fel de buna ca si pana acum.

Ma gandeam la un T-75, alta idee aveti?

Pretul sa fie pana in 500 ron, deoarece vreau sa ii schimb si lampile si ma gandesc ca asta o sa mai coste 300-400 ron cu manopera.

Sa aveti o zi faina.

G12K100, am luat doua si sunt foarte multumit.

http://celestion.com/product/19/g12k100/

Si mie imi displac V30-urile

Next best thing ar fi poate un Classic Lead 80, nu e asa harsh si mediile sunt mai frumoase.

Sample-urile de la Celestion de pe site, sunt destul de relevante...adica eu chiar cautam FIX ce imi ofera G12K100-urile, si cand au ajuns a fost even better decat am auzit pe site.

• 2 months later...

Salut Mihai,

Blackstar isi echipeaza modelele din seria HT cu difuzoare ieftine! Asta e comertul.

Am ascultat noul model HT-5 echipat cu 2 x 10"; suna cam asa cum iti doresti tu.

Altfel, cauta un difuzor de 12" care sa aiba "sensitivity" mai buna de 100dB si o putere RMS mai mare de 60 W.

Poti sa incerci Celestion (Lead80) dar iti recomand si Eminence (Governor de exemplu) sau WGS.

Important este sa schimbi difuzorul de stock care nu este grozav.

Succes!

si o putere RMS mai mare de 60 W.

Pentru un amplificator de 5 W? Nu.

Cu cât suportă mai multă putere cu atât e nevoie de bobină, con și suspensie mai masive. Asta înseamnă că-i mai greu să-l faci foarte sensibil, mai ales spre înalte (ori asta era problema raportată).

Oricum nu prea găsești difuzoare de 12" de putere mică (e.g. sub 30 W).

• 4 weeks later...