www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Xp Mai Primeste Update De Pe Net !?


karpi
 Share

Recommended Posts

Stiam ca "Game Over ' ce sa vezi i-mi apare ca vrea sa "update " fisiere de pe net , dau "NU" si sa vezi cand inchid ceva ferestre in fundal se |"updata"..repede am facut un "shutdown'" .

 

 

De ani de zile ( de la faza cu blocarea PC-ului cu svchost ) nu am lasat nici un upgrade ptr XP de la Microsoft .

In zilele trecute a trebuit sa dezactivez "firewal" si din greseala a fost bifat la repunere si "Automatic Updates "

O fi vre-un virus sau baza de date mai functioneaza pe automat .

Am citit undeva ca orice update daca mai instalezi XP poti face eventual numai manual ..

Link to comment
Share on other sites

mai am si eu un pc pe care ruleaza xp sp3 pe care-l folosesc ca un soi de server de retea, am bagat in el multe harduri de toate felurile IDE, sata I sata II, ca aveam o placa de baza f buna cu multe porturi. pot sa ti spun ca updateul pt xp merge in continuare, nu stiu nici eu cum si de ce. eu n-am pus automatic update ci sa ma avertizeze de update si sa aleg eu ce sa downloadez si sa instalez. de vreo trei saptamani am vazut ca m-a averizat de updateuri critice. am dat sa vad si sunt variante noi de installer, malware etc. probabil pt vista , 7, 8, dar care or merge si pe xp.

am dat cautare pe google si am vazut o stire (o gasesti usor) ca odata cu aparitia windows 9, microsoft pregateste o supriza "placuta" utilizatorilor de xp. ce-o sa fie nu se stie.

 

"At the end of 2013, there were almost 715 million copies of Windows installed in businesses worldwide, and more than half—361.2 million—were Windows 7, according to IDC. About 224 million were Windows XP, and almost 40 million were Windows Vista. Little over 16 million were Windows 8."

Edited by freelancer
Link to comment
Share on other sites

Microsoft sustine ca 30% ma sunt cu XP ... probabil mult mai multi ,,,

Am citit ca Austria ..guvernul ducea tratative ptr suport ptr XP , probabil sun multe sisteme de stat ce functioneaza perfect si nu merita "upgradate" pe milioane de $ ,ca doar nu ruleaza ultimele jocuri 3D in birouri ptr Office ,etc

Am auzit ceva ca si la noi au fost tratative ..

Pe de alta parte acum vre-o 5 ani Microsoft zicea ca sustine pana in 2020 XP-ul ..dar ...cum nu prea au cautare noile programe ...?

Si acum ma chinui sa pun la punct ptr "audio " pe win7 ...enervant este ca exact soft ptr care i-mi trebuia viteza mai mare nu functioneaza ,,altele dau in "crash " de trebuie sa resetez PC-ul ....parca as fi cu Win98 acu 100 de ani ..dar acela se blocas caci fortam un "P 1" la 100MHz apoi cu 200 MHz cu 256 MB RAM sa ruleze softuri ce abea functionau cu K6 la 600MHz ..

acum este problema de drivere ce ruleza mai toate doar in " compatibility ".

Sunt curios daca pot utiliza XP peste W7 cu Virtual Box ..respectiv daca va rula "dual core " ?

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Probleme cu softurile de la scule ...mai toate functioneaza in XP-sp2  asa ca un PC am cu XP ...inj primul rand din cauza ca VST-uri free open source sau din cele mai "depasite " de la firme cunoscute nu prea functioneaza cu Win 7 ---> 8 ..9 ..10 din lipsa de drivere la scule iar la VST-uri multe bestiale ( atat efecte de masterizat cat si sintetizatoare fantastic de bune ) !  nu au varianta ptr .  Win7 ..

 

Momentan caut in PC un program ( downloadat si "ascuns pe undeva " ..hehe ,ce face ca sa pot instala peste Win7 cam orice OS anterior ( virtual ..bla bla zice lumea ca functioneaza perfect ) .sunt curios daca va utiliza resursele multicore ..sau va rula doar pe un singur CPU ?..

 

Cu win XP era o problema !

Dar

Am gasit dupa patru ani ca am cam avut dreptate cu  problema "svchost.exe " in W-XP .cand multa lume avea PC-ul "blocat " de functionarea  defectuoasa  si nimeni nu avea raspuns ..( personal am reinstalat de vre-o doua ori XP din aceasta cauza apoi am oprit XP update  si nu am  mai avut probleme ) 

 

Au gasit "buba " baietii de la Microsoft ...si au si comunicat oficial pe site-urile lor  ( dupa patru ani ?!!) sistemul are SSDP Discovery Service  "enabled by default " ( discover UPNP services on net work )..cea ce producea ( in taina ) efectul nedorit de blocarea .supraincarcarea CPU si chiar ocuparea RAM-ului  prin faptul ca nu au limitat marimea maxima a fisierului " verificat " ca si UpNP...asa ca veneau date pe acest canal si nu se mai terminau .... este descris exact ce si cum pe site--ul Microsoft ..

 

Acest serviciu trebuie oprit manual

 

Click de dreapta pe MyComputer -> Com[uter Management ->Services - ...> SSDP Discovery Service   si  se "disable " .

 

daca cineva chiar are nevoie poate sa-l reporneasca oricand .

 

Nu stiu cum e la Win7 /8/....112  dar presupun ca si la acestea se poate opri acest serviciu ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.