Costidon Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Stie cineva daca se pot inlocui bateriile cu o sursa externa? Stiu ca se alimenteaza si prin USB, dar m-ar interesa sa pot folosi un alimentator, ceva...
FiveseveN Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Sigur, dar va trebui să-i pui o mufă sau s-o folosești pe cea USB.
Costidon Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Am de gand sa-i pun o mufa, dar e o problema cu tensiunea de alimentare. Prin baterii se alimenteaza la 6V. Pot sa folosesc conexiunile de la pachetul de baterii pentru mufa mama? Alimentatorul trebuie sa aiba 6V. Cati mA ar trebui?
FiveseveN Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Atâta timp cât merge pe baterii nu poate consuma foarte mult. Oricum nu prea găsești alimentatoare sub 500 mA. Cel mai simplu pui mufa în paralel cu bateriile (la 6 V) sau cu cea USB (la 5 V). Să nu uiți bateriile înăuntru. 2
Costidon Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Multumesc foarte mult pentru lamuriri! Raman dator!!!
karpi Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 (edited) Stie cineva daca se pot inlocui bateriile cu o sursa externa? Stiu ca se alimenteaza si prin USB, dar m-ar interesa sa pot folosi un alimentator, ceva... Exista surse mici in comutatie ce au mufa USB , de la care cu un cablu USB poti alimenta aparatul ,,,5V si 1A sau 2A , au dimensiuni reduse .. Multe scule se alimenteaza mai nou prin MUFA USB ... de ex am Zoom R8 ce are alimentarea externa prin mufa USB ..cu un adaptor de retea la 5V/1A Daca necesita 6V pe baterii probabil se limiteaza cu un Zeber la 5V in aparat . Daca se pun 4 acumulatoare NiMh ai 4,8V la care limitarea probabil nu mai actioneaza . Edited August 17, 2014 by karpi 1
Costidon Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Asadar am mai multe variante. Iau în considerare si varianta cu acumulatorii! Multumesc pentru sfaturi!!!
Recommended Posts