www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

manbearpig

Veteran
  • Posts

    548
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by manbearpig

  1. Eu cred ca băiatul care a postat e de fapt un pasionat chitarist, dornic sa vadă RGC revenind la ce a fost odată demult. A vrut omul sa “shake things up” acilea pe forum, a reușit un pic. Eu pentru discuții de scule chitaristice ma uit la That Pedal Show pe YouTube ca sa ma simt bine.
  2. Vand un Triangle Big Muff, aproape ca nou, nescos din casa. Predare personala in zona Timpuri Noi. Ma gasiti la 0749300902.
      • 1
      • Like
  3. Salut! Vând o interfață USB/lightning (pentru iOS) Focusrite itrack solo, cu o intrare XLR cu preamp de microfon și phantom power 48v, și o intrare dedicata de instrument. Este în stare buna, am folosit-o doar acasă, la înregistrări. Ultimele albume de pe bandcamp-ul meu sunt trase cu interfața. Valabil doar în București!
  4. Mi-am incercat si eu mana la un super solo de-al lui Frederik Akesson:
      • 6
      • Like
  5. Salut, puteti asculta noul release aici. Toate track-urile de chitara sunt trase cu un Ibanez RGMS8 (8 string multi-scale), printr-o interfata Focusrite iTrack Solo, si apoi Bias FX desktop pentru toate efectele si simularile de amp. Basul e tras la fel, synth-urile sunt Korg Volca FM si Volca Beats, tot direct prin interfata. Tobele sunt facute in EZDrummer 2. Totul mixat si masterizat in Reaper.
  6. Vând următoarele pedale, în stare excelenta, valabil doar în București cu proba în zona Timpuri Noi: Tc spark mini booster - VANDUT Tc hypergravity mini compressor - VANDUT MXR 6-band EQ - 300RON Boss ST-2 Power Stack - 250RON MXR phase 100 - 400RON AMT s-drive - 200RON
  7. Multumesc! Ăsta are maxim 30 de secunde de loop, ceea ce pentru mine este ok. Mai sunt unele efecte cu parametri reglabili de la 0 la 100 și ceva, însă cu rotița de selecție nu este o mare problemă la reglaj, merge rapid. Există buton dedicat acum care selectează intre looper si drum machine, doar că trebuie apăsat cu degetul.
  8. Salut! Am cumpărat un Zoom G1on pentru că voiam ceva foarte ieftin care sa aibe looper si drum machine. Ei bine, în afara faptului că acest procesor le are pe ambele și sunt foarte ușor de folosit, nici modelele de amp și efecte nu sunt de neglijat. Pentru prețul de aproximativ 200 de lei, mi se pare cea mai bună și ieftină variantă pentru repetat acasă. De asemenea, aș recomanda acest mic procesor oricărui începător care își dorește să se familiarizeze cu diferitele tipuri de efecte și amplificatoare de chitară. Las și o scurtă improvizație cu Zoom-ul:
  9. Voiam sa scriu ca Marshall-urile astea mici sunt de cacao, dar am ascultat un demo pe youtube la varianta asta din 2018 la care ai pus link, si suna surprinzator de bine! Dar sa tii cont ca are un ton clasic de marshall, acum depinde ce metale preferi tu.
  10. https://www.muziker.ro/electro-harmonix-44-magnum Dublu ca putere, mai ieftin decat ala second-hand al colegului (nu-i frumos, colegu' !), si mai e si nou.
  11. N-au mai avut buget și pentru asta Ibanez, oricum la banii ăștia eu zic că se scuză, ținând cont și de faptul că altfel e bine construita si finisată. La sală n-are zgomot, e destul de silențioasă.
  12. Pai daca ai deja interfata asta, folosesti un DI (https://www.thomann.de/ro/radial_engineering_j_48.htm) ca sa adaptezi chitara la semnal de linie si gata.
  13. Bravo gogule, pana la urma tot ca tine ai facut si ai ales un amp vai mama lui. Cat despre reparat chitara, trebuie sa fii inginer electronist, ca n-ai un calculator acolo inauntru.
  14. Dintre alea 3 pachete pe care le-ai scris, niciunul nu are vreun amp de doamne-ajuta. Vei da banii si apoi te vei intoarce aici cu intrebari ca de ce nu suna bine. Iti mai dau o varianta, am cantat si pe vox-ul asta mic, suna foarte bine si e portabil. https://www.thomann.de/ro/harley_benton_sc_500_bk_vintage_series.htm https://www.thomann.de/ro/vox_mini_3_g2_bk.htm?ref=search_rslt_vox+mini3_313494_1 La amplificatoarele cu difuzoare mici, cel mai bine e sa fie digitale (asa zisele modelling amps, alea la care vezi ca sunt scrise multe "modele" de amplificatoare), de obicei au si niste corectii suplimentare de ton care o sa faca sa suna bine pe difuzoarele alea mici.
  15. De acord cu ce a zis 'mnezau mai sus. Ca amp, asta are tot ce trebuie pentru repetat si, dupa parerea mea, nu merita sa-ti iei ceva sub asta. Am cantat pe el si mi-a placut mult: https://www.zeedoshop.ro/produs_roland-cube-10gx_28770_0 Ia mai intai asta si incearca chitara prin el, eu zic ca o sa-ti schimbi parerea despre ea.
  16. Addictive Drums e un program separat, cu o librarie de sample-uri. El primeste de la tobe numai niste semnale de control care ii spun ce sample sa ruleze si la ce intensitate. Nu are nicio legatura cu modulul tobei electronice, pentru ala nu inseamna nimic preset-ul facut in AD.
  17. Vezi la setarile de audio input/output din reaper ce iesiri sunt configurate.
  18. Vezi că ai niște preseturi de kit, dacă nu vrei să umbli tu la postprocesare acolo, schimbă kitul până găsești ce-ți place.
  19. Arata bine chitara, ca constructie, dar, dupa parerea mea, ai cam dat-o in kitsch cu craniul de pe spate, ii da un aer ieftin. O face sa arate mai mult a jucarie, e pacat. Si inca o observatie, headstock-ul e cam ascutit un pic, nu prea se potriveste cu forma de les paul. Din ce am observat la modelele cunoscute, daca nu se merge pe reteta Gibson de headstock "lopatica", care e standardul (si nu numai prin prisma faptului ca ei l-au conceput - l-au gandit si bine!), headstock-ul trebuie sa dea impresia de "solid/grasun" ca sa para din acelasi film cu corpul rotunjit (dupa ochiul meu, desigur). Cazul extrem ar fi PRS-urile unde headstock-ul e un pic mai subtire sus dar echilibreaza cu niste "aripioare" mai pronuntate la imbinarea cu gatul, si tot a lopatica arata. Am zis sa punctez chestiile astea negative tocmai pentru ca, in opinia mea, daca le corectezi, ar fi o chitara care arata foarte misto.
  20. Nu este free, daca citesti cu atentie ce scrie cand pornesti programul, au decis sa nu ingradeasca functionalitatea dupa ce expira timpul de evaluare. Sunt baieti buni developerii.
  21. Multumesc de sfat. Eu ma refeream la brum, nu la bazaitul de corzi, amp-urile mele de acasa nu sunt impamantate si mi-ar fi placut sa dispara zgomotul cand cant.
  22. O sa fac si eu o scurta prezentare si un demo pentru proaspatul Ibanez RGMS8. Pana acum nu prea sunt recenzii sau pareri pe net, poate e inca prea noua si nu s-a incumetat lumea sa o incerce. Ei bine, este o chitara excelenta cu niste mici adaugiri ce fac sa isi merite banii. Am renuntat la un RG8 simplu, fara freturi evantai, pentru a o lua pe asta. Cum ziceam, pe scurt: Pro: -multiscale 25.5" -27.26", pentru mine este potrivit -atent finisata, fret-urile lucrate frumos -gat foarte comod -reglaj de truss rod la imbinarea gatului cu corpul; foarte usor accesibil si usor de reglat -cheita de acordaj pentru coarda a8-a este mai mare (la fel si santul corzii prin corp), se poate pune o coarda groasa fara probleme -dozele suna foarte bine si clar, vine din fabrica cu switch cu 5 pozitii, dintre care un split coil (gen strat pozitia 2/4) si humbucker neck in paralel, pe langa cele 3 pozitii standard H-H -bridge mono-rail, comod la mana Observatii: -pot-ul de ton nu era bine strans, ori din fabrica ori a luat o tranta in timpul transportului (thomann) -set-ul de corzi cu care vine e .009/.011/.016/.024/.032/.042/.059/.080; in afara de coarda de .80 care se tine chiar bine in F#, restul sunt spaghete -cablul de la doza de bridge iesea usor in afara (intre banda adeziva si infasurarile propriu-zise), destul cat sa incomodeze cand imi sprijineam degetele pe marginea dozei (s-a rezolvat cu cateva apasari mai hotarate) -un singur tip de finisaj al corpului exista momentan: negru lucios, perfect pentru adunat amprente Contra: -bridge-ul nu este legat la masa si nici nu exista canal in corp pentru asta; astfel, uneori am zgomot care nu dispare cand ating corzile (la conexiunea cu interfata audio nu am probleme, spre exemplu); legarea la masa ar fi ingreunata si de faptul ca bridge-ul are elemente separate, e posibil sa nu faca contact toate intre ele; Demo:
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.