www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

hothead

Active Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hothead

  1. Ca o alternativa a modelelor fender, dar la un buget mai redus ai firma squier, aceasta fiind marca low cost sau entry level a firmei mama - fender. La squier gasesti modele de la 4-500 pana la 2000+ lei, in functie de seria din care fac parte (bullet, affinity, standard, vintage modified, classic vibe - in ordine crescatoare in functie de pret). Multi spun ca seria classic vibe e comparabila calitativ cu unele modele fender. Personal am avut 2 bucati squier affinity strat luate sh cu 350 respectiv 200 lei (a doua o am si in prezent, dar i-am facut niste modificari sa fie pe placul meu). Pentru pretul platit sunt foarte multumit. Avea colegul de apartament din facultate un squier standard strat, dar in afara de doze, care sunau mai bine decat cele de pe affinity, nu prea imi placea. Affinity are 6 point tremolo bridge, iar standardul avea 2 point. Mi-au mai trecut prin mana un strat classic vibe 60's (o chitara care mi-a placut mult), un squier duo sonic si un fender mexican strat. Intre classic vibe si mexican nu mi s-a parut cine stie ce diferenta. In concluzie iti recomand mai degraba un strat sh fata de unul nou la categoria asta de buget, dar ar fi bine sa il incerci inainte (asta e valabil pentru orice instrument). Iar referitor la culoare eu zic sa te uiti intai la starea chitarii si mai apoi la culoare, asta daca vrei sa canti pe instrument, daca il ti doar ca decoratiune, atunci culoarea poate fi principalul considerent pe care se bazeaza achizitia.
  2. O chitara cu 2 doze duble hh (humbucker) sau una in configuratie hss, adica un humbucker in bridge si doze simple pentru mijloc si neck cred ca s-ar preta cel mai bine pentru genurile abordate. Pentru cele cu hh tipuri celebre sunt les paul, sg sau superatraturi, iar la cele cu hss de obicei stratocaster sau superstrat. Les paul sau sg se gasesc la preturi decente de la epiphone, vintage, poate si esp ltd. Superstraturi ok atat calitativ cat si la pret pot fi de exemplu ibanez. Stratocaster e model de la fender dar exista varianta mai ieftina produsa de squier. La fel si in cazul telecasterului. Daca am scris balarii rog colegii sa ma corecteze. In ce oras locuiesti?
  3. Salut, avand in vedere ca acesta urmeaza sa fie primul tau contact cu sfera instrumentelor muzicale, ti-as recomanda sa cumperi mai degraba ceva sh decat o chitara entry level sau un starter pack nou deoarece la acelasi pret ai sanse sa gasesti o chitara sh mai buna decat. Poti sa te uiti chiar aici pe forum la sectiunea de anunturi. Gasesti tot ce ai nevoie (chitare, amplificatoare, efecte, etc...). Teoretic pentru inceput iti e ajunge si doar chitara, dar nu prea are farmec daca nu o auzi amplificata, deci ar prinde bine si un amplificator. Ar mai fi si solutia amplificator pentru casti si casti, sau procesor si casti, asta daca nu vrei amplificator. Tuner poti folosi si pe telefon, e ok. La un moment dat o sa ajungi sa acordezi chitara si fara tuner. Ce genuri ai vrea sa inveti, ce trupe iti plac?
  4. Salut, din curiozitate, ti-a trecut prin mana vreun ltd ec? Am un ltd ec256 si sunt curios cum se comporta modelul tau fata de un ltd. Nu ma intereseaza cum suna, ma refer strict la cum se simte la cantat, cat de comod e gatul, tastele, etc...
  5. Sorine, ai putea sa ma lamuresti in ce sens e o mizerie blendul? Adica daca ar fi knobul setat doar pe doza, nu ar fi similar cu Presys cel simplu (fara microfon)? Pe cel din link l-am testat pe o hora western mahon si suna bine (preferam TP4 de pe takamine), dar e ok si acesta. Pe ebay se gasesc si cele fara blend: Presys 101 si 201 care sunt mai ieftine, dar pe mine ma interesa acesta in special pentru slap guitar, live, pentru ca doar cu doza piezo nu am cum sa preiau loviturile in corpul chitarii pe post de percutie. Nu ma astept sa se ridice microfonul la calitatea inregistrarii din studio, dar calitatea sa fie macar similara cu preampurile (tot fishman) care nu includ microfon. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
  6. Are si doza, "Pre-wired Fishman Sonicore pickup for easy, solder-free installation.", e pachet complet. Nelamurirea mea e daca sunt autentice, am citit undeva ca modelele acestea Presys nu sunt pentru uz comercial si sunt livrate doar firmelor producatoare de chitari.
  7. Salut tuturor, am o chitara acustica hora jumbo mahon (excelenta pentru banii pe care i-am dat pe ea), dar am nevoie de electro-acustica (din varii motive). Am cautat pe ebay doza+preamp si am gasit urmatorul fishman: http://www.ebay.com/itm/Fishman-Presys-Blend-301-Acoustic-Guitar-Pickup-Preamp-EQ-Tuner-Piezo-Mic-Beat-/231639658146?hash=item35eeccaea2:g:pMkAAOSw9r1WAPTz Intrebarea mea este daca cineva de pe forum are experienta cu produsele astea din china la preturi foarte bune. Sunt autentice sau contrafacute? Daca ar fi sa ma raportez la feedbackul vanzatorului, nu ar trebui sa fie probleme. Modelul acesta imi place pentru ca are si microfon si doza piezo (am testat modelul fara microfon si suna bine). Nu vreau sa imi cumpar direct o electr-acustica deoarece mai am o alta acustica pe langa cea mentionata mai sus si iarasi se aduna prea multe chitari. Asta ar fi cea mai ieftina solutie.
  8. Ca sa verifici daca intr-adevar are torsiune sau nu poti proceda astfel: asaza chitara cu corpul pe o suprafata plana, gatul sa fie suspendat, iar apoi cu o rigla (liniar, echer etc...) masoara distanta de la masa (suportul pe care sta chitara) pana la fretul 1 de-o parte si de alta a grifului. Daca distanta este aceeasi gatul nu e torsionat. Gasesti detalli cu poze in postul #38 (pagina 2) din topicul pe care ti l-am indicat mai sus.
  9. Salut, a mai fost un topic similar in urma cu ceva vreme (poti sa il studiezi), il gasesti aici: https://forums.rgc.ro/topic/67154-ajutor-vintage-v100/ Mie nu mi se pare ca ar fi torsionat, mai degraba fura pragusul la ochi. Si daca intr-adevar este o mica torsiune nu cred ca asta e cauza fret buzzului. Am avut si eu o copie de les paul cu gatul torsionat dar in partea opusa si nu avea probleme de fret buzz sau sa fie in vreun fel afectata posibilitatea de a canta.
  10. 600 lei pentru zoom. Stare buna, tuburi electro harmonix, sta degeaba.
  11. Mersi de raspunsuri. Am folosit reafir-ul, dar nu a fost satisfacator rezultatul. Placa avea intrare hi-z, pe aia o foloseam. Gainul la interfata cat si volumul in reaper erau setate corect (cu aceleasi setari, nivelul de zgomot era mult mai scazut la pod hd500 decat la m-track). Ideea era ca intrarile de microfon mi s-au parut a fi mult mai silentioase decat intrarea de linie/instrument. De asta intrebam de di-box daca ar ajuta la reducerea zgomotului, pentru ca astfel as fi folosit intrarea de microfon. In fine, placa am vandut-o, acuma studiez piata sa cumpar alta si poate si un procesor care are direct iesire balansata. Revin cu un raspuns dupa ce voi cumpara o noua interfata.
  12. Salut tuturor, am o nelamurire legata de conectarea di box la interfata audio. Am folosit interfata audio m-audio m-track ca sa inregistrez chitara, dar pe intrarea de instrument dupa ce aplicam in daw ampsim, compresoare sau alte treburi de genul zgomotul era foarte mare. Tot citind am dat peste di-box. Intrebarea mea este pe ce intrare trebuie legat di-boxul la interfata audio? Din urmatorul text am inteles ca leg chitara cu cablu jack la di-box, iar de aici scot cablu xlr si intru cu el in intrarea de microfon in interfata. "While the input is a standard 1/4" instrument jack, the output is a balanced XLR connection. The signal coming out of that balanced XLR jack needs to be treated in exactly the same way as the weak mic-level signal from a microphone. It will require a mic preamp to boost the signal to a usable level, which can be found on... ding ding ding - your Mixing Console / Audio Interface. So in addition to simulating the circuit within an amp, it also converts your instrument signal to a balanced (low-noise) signal... and minimizing noise here will mean a cleaner signal later." http://www.basic-home-recording-studio.com/direct-boxes.html Am observat ca la interfata intrarea xlr era mult mai silentioasa fata de intrarea de instrument/linie. In cazul in care as folosi di-box ca in scenariul de mai sus ar rezulta un zgomot de fundal mai redus decat in situatia in care leg chitara pe intrarea de instrument?
  13. Pret: 125 RON Localitate: Baia Mare Contact: PM Accept schimburi: Nu accept schimburi Salut tuturor, Vand doua pedale digitech in stare buna: 1. Bad Monkey - overdrive 2. Hothead - distorsion Pretul este de 125 pentru fiecare sau 200 de lei pentru ambele.
  14. Vandut in afara forumului, se poate inchide. Multumesc RGC.
  15. Pret: 400 - 700 RON Localitate: Baia Mare Contact: PM Accept schimburi: Accept schimburi Salut tuturor. Scot la vanzare o pedala de reverb TC Electronic Hall of Fame care a ajuns la mine in urma unui schimb, dar pe care nu o folosesc si sta degeaba. Pedala e in stare buna, iar pretul cerut este 400 lei. Mai vand si un procesor zoom g9.2tt in stare buna, cu tuburile schimbate cu Electro Harmonix 12AX7. Pretul cerut este 700 lei. In principiu m-ar interesa sa le schimb doar cu procesor zoom g5, nu ma intereseaza schimburi cu alte pedale.
  16. Pret: 350 RON Localitate: Baia Mare Contact: PM Link producator: http://www.m-audio.com/products/view/m-track#.Vf7vZ9-qqkp Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand o interfata audio usb M-audio m-track, la cutie. Are urmatoarele specificatii: 24-bit / 48 kHz digital audio processing Zero-latency audio monitoring 2 XLR mic inputs with selectable phantom power 2 balanced 1/4" line inputs with guitar-level switching 2 TRS 1/4" inserts; one per input channel MIDI In and Out jacks Balanced 1/4" main outputs with level control Headphone out with independent level control Convenient single USB cable data and power connection Includes Ignite by AIR and Ableton Live Lite O am de jumatate de an si am folosit-o in total vreo 40-50 de ore. E in stare buna.
  17. Pret: 200 RON Localitate: Cluj Napoca Contact: PM Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand un amplificator de studiu Fender Frontman 15G in stare buna de functionare. Este un amp solid state, are 15 watti, 2 canale, eq pe 3 benzi, aux in, headphones out, volum canal clean, volum + gain canal drive, difuzor de 8". L-am incercat impreuna cu o pedala reverb tc hall of fame si cu o pedala od digitech bad monkey pe canalul de clean si suna chiar bine. Se poate vedea in Cluj Napoca sau Baia Mare. Trimit in tara prin curier.
  18. Salut, deoarece mi-am vandut celalalt amp deocamdata nu mai e valabil anuntul.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.