www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

wlkh

Newcomers
  • Posts

    8
  • Joined

Everything posted by wlkh

  1. Salutare, In legatura cu jig-ul cu micrometre pe care probabil il folosesti pentru simularea miscarii gatului sub tensiune- imi poti spune ce avantaj are comparativ cu inaltat temporar pragusul si lucrat direct cu ceva ca in poza (cu corzile in tensiune)? Multumesc!
  2. Incredibil! Nici pe forumul de chitaristi nu scapam de propaganda asta obosita cu #staiacasa
  3. Multi sustin ideea "incepe pe acustica sa-ti dezvolti degetele si tehnica"- mie mi se pare sinonim cu "incepe in cel mai greu mod posibil ca sa iti maximizezi sansele sa renunti repede", lucru care s-a intamplat si in cazul meu si in cazul multora. La inceput e o diferenta enorma intre o acustica cu actiune medie si o electrica cu actiune joasa si corzi subtiri. Electric inseamna multe stiluri muzicale, nu doar "galagie" si 10000 note pe secunda (desi e posibil sa fi surprins cum ti se schimba gusturile pe masura ce inveti). Legat de argumente- nu iti pot oferi un versus intre modele dar cel mai important e sa te atraga, sa iti faca placere sa canti la ea. Altfel e doar un lemn decorativ la care te uiti si zici "fir-ar al naibii, m-am mai zgarcit la 200€, trebuia s-o iau pe aia" . Iti inteleg gandirea analitica in stil ROI si dorinta de a lua ceva "care sa merite" insa realitatea e ca atunci cand citesti recenzii, asculti comparatii, cauti oferte, etc nu canti la nimic, nu inveti nimic. Nu degeaba ii zice instrument muzical. Oricum, as putea paria ca daca prinzi cat de cat gustul si bugetul va permite, ORICE cumperi acum nu va fi ultima, iar urmatoarea va veni mai repede decat crezi. Eu eram in postura ta in aprilie 2019. Azi am... 4. Si un bass, sa fie... :))
  4. As fi multumit sa "scap" cu ~800 lei pentru ceva second. Nu stiu cum se manifesta "prost" la o chitara, insa ma gandesc ca daca de exemplu intre un squier bullet si un fender de 10 ori mai scump (si aparent identic) diferentele practice constau doar intr-un sunet putin diferit (care oricum nu e sunetul pur produs de chitara ci modificat de amplificator, etc) perceptibil doar de urechea antrenata, si o vopsea mai atent aplicata, putini mai cumparau altceva decat cele mai ieftine modele entry level, mai ales intr-o tara in care salariul mediu e mai mic decat costul multor telefoane mobile...
  5. Prin "minimum ok" eu inteleg cele mai ieftine variante suficient de bune incat sa nu limiteze invatarea tehnicilor de baza. De exemplu- ar fi aproape imposibil sa inveti sa mergi corect pe cea mai ieftina bicicleta din supermarket- nu vei invata sa schimbi vitezele pentru ca schimbatoarele nu pastreaza reglajul asa ca te vei resemna si o vei lasa pe o viteza intermediara, se vor indoi jantele la prima bordura coborata, anvelopele vor fi tari ca piatra si vei pica la primul viraj luat in viteza, etc. Cel mai probabil te vei lasa rapid din cauza problemelor tehnice. In schimb, poti invata fara probleme pe a 3-a sau a 4-a cea mai ieftina bicicleta din decathlon. Nici cea din decathlon nu va fi de nivelul la care sa reziste la concursuri de XC cu noroi, dar macar nu se va rupe dupa prima plimbare in parc, si iti va permite sa inveti destul de multe. In cazul in care nivelul tau va depasi nivelul bicicletei poti lua una mai buna, iar in cazul in care indiferent de motive vei ramane la nivel de incepator, macar nu ai pierdut/blocat foarte multi bani.
  6. Recomanzi vreun model anume? As lua in calcul si sh...
  7. Salutare, Sunt 100% incepator, am la activ doar o "tentativa" in urma cu 12-14 ani, pe o chitara acustica romaneasca mostenita din familie, pe care am invatat cateva bucatele de riff-uri mai usoare. Sincer nu m-a atras niciodata prea mult cantatul la acustica, insa pentru ca eram elev sarac, compromisul a fost sa ma multumesc cu un set nou de corzi si o acordare folosind un un microfon si un software pe PC. N-am simtit ca ma impac prea bine cu acustica, asa ca dupa vreo 2 luni m-am oprit. Ce recomandati ca minimum ok pentru o chitara cu care sa cant 80% blues si 20% metal? Voi canta 90% la casti, cel mai probabil prin ceva gen Zoom G3x . Inca ceva (sa nu radeti)- exista si optiunea cumpararii a ceva cu o "baza" (constructie) buna dar cu componente electronice mai modeste, urmand ca pe parcurs sa se inlocuiasca componentele electronice cu unele mai bune? Sau intr-o anumita zona de pret fiecare bucatica din chitara e la fel de buna/slaba? Multumesc!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.