www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

GuitarGreenhorn

Newcomers
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucharest

Other Information

  • Band
    No band.Doar student repetent entuziast
  • Gear
    Jackson js 12 dinky
    Amp- Marshall MG
    Cateva pedale strict necesare in pedalboard +Boss GT8

Recent Profile Visitors

2043 profile views

GuitarGreenhorn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

8

Reputation

  1. Sfat de amator: Pune-ti ochelarii cand exersezi si fa lumina corespunzatoare ca nu e rusine ,doar nu esti pe scena si o sa vezi bine corzile,nu ai nevoie de nici un contrast si nici de corzi colorate,ai sa vezi.Exerseaza la viteza mica pana se obisnuiesc degetele sa se aseze"singure" pe pozitiile corecte apoi va merge totul mai bine si vei nu mai avea nevoie sa te uiti fix la corzi,totul e sa nu te descurajezi.Nu neglija nici exercitiile pentru mana dreapta ,sunt la fel de importante.La un moment dat vei fi tentat sa lasi chitara prin vreun colt al camerei sub diferite pretexte,ba ca nu ai timp ,ba ca te dor degetele,etc ,nu te descuraja(multi abandoneaza in punctul asta de inceput si isi scot sculele la vanzare) pt ca daca treci de inceputul mai greu cu dureri la degete si de articulatii pe urma vor veni si stari de endorfine si vei fi mandru de realizarile tale.
  2. Did Tony Iommi have prosthetic fingers? https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNmM-iG1du_oTehvthMUH6pJhRU2Ne5ZUHm1-015PBAg&s Iommi speaks about crafting his own prosthetic fingertips by melting down a soap bottle, but being unable to grip his guitar strings. After gluing various types of cloth to the plastic tips, to no avail, the future Black Sabbath legend had his eureka moment after cutting up an old leather jacket.18 dec. 2017
  3. Salut Doru si bine ai venit aici! Durerile sunt de la faptul ca mana nu este obisnuita cu pozitiile degetelor si ale incheieturii pentru a lua diferite acorduri.Mana sta foarte incordata si apar dureri poate chiar intinderi. Nu cumpara chitari deocamdata ,daca nu tii mana corect te va durea si de la una electrica.Ca prim sfat incearca sa te obisnuiesti sa iei acordurile fara sa incordezi mana,tine-o cat mai relaxata si lasa cotul mai jos in loc sa indoi incheietura la 90 de grade,incheietura sa fie cat mai dreapta.Fa o pauza pana trec durerile si vezi pe yt cum tin chitaristii mainile pe chitara apoi exerseaza usor pana cand simti ca deranjeaza la incheietura si nu mai forta.Incearca ceva game sau cantecele pe note pentru a obisnui mainile/degetele cu miscarile noi,dar tine minte- mana relaxata. Apoi ar fi bun si un profesor ,cateva lectii te vor face sa progresezi mult.
  4. Chifiriuc e printre primii din Ro care a mers cu muzica mai pe directia punk si rock mai diferit decat ce se canta in anii 80 si chiar pana in 80 cand canta impreuna cu Ochescu , Bogdan Stanescu ,Traian Sasu in "Curtea Veche 43". Apoi sa spunem ca a dat directia mai dura a trupei Iris cu care canta UFO:Aerosmith;Thin Lizzy etc. Nutu Olteanu S-a format pe parte de ritmica tot cu Chifi. Chifi facea bas iar Nutu chitara.Soundul trupelor il facea tot el si era total altceva decat se auzise pana atunci si nu neaparat cu cele mai profi scule. La Iris se canta pe Tudoranuri (Tudoran pentru cine nu stie era un amplificator copie de Marshall construit de faimosul chitarist Sorin Tudoran-costa intre 5 si 7000 pe atunci si suna f bine)iar la Domino pe un Tudoran si pe un Fender Twin reverb care era al lui Bogdan Stanescu celalalt chitarist si el foarte bun. Apoi a format trupa Domino cu care nu mai canta asa suparat dar avea compozitii foarte misto si de asemenea si de pe afara Tom Robinson Band si iarasi Aerosmituri si Ufo-uri pe care trebuia sa le cante neaparat ca altfel dezamagea publicul:) Prin 83 cred a mers la Sfinx cu care a scos niste piese misto dar in stil Sfinx si de asemenea a cantat cu ei prin Olanda .Omul putea canta orice si sa sune foarte bine. Dupa 90 stiti voi mult mai bine activitatea lui . Un om deosebit care incuraja pe oricine cu un sfat sau ii imprumuta un instrument la nevoie,un foarte bun muzician din toate pct de vedere. Cu ocazia zilei sale de nastere care e astazi 02 Sep 2021 sa-i uram un sincer La multi ani si multa sanatate !
  5. Nu inteleg de unde provocarea asta brusca....Parca ai fi tata care zicea despre cantatul la chitara la fel ca tine Asta o fi ,oamenii si-au ascultat parintii si si-au gasit job-uri adevarate. 😃 Lumea evolueaza isi cauta drumul,se experimenteaza, se fac bani. Cultura muzicala e facuta de asa natura sa iei o meth si apoi sa iti placa orice ti se da in club sau la heavy rotation. Degeaba te superi pe astia cativa de aici care mai incearca sa tina flacara aprinsa ca nu e vina lor,a noastra. E business salbatic. Stimate domn daca doriti totusi o chitara ,pe forumul asta puteti gasi ceva interesant 😉 In rest sunt de acord cu tine bro ,Gibson e o chitara super.A fost si visul meu.
  6. @blacksheep Salut si bine ai venit aici!Asa e cu chitara,la inceput e aceasta perioada nasoala in care te intrebi daca ai facut bine sa iti iei chitara.E ok da mearga greu.Exista rutoriale oe yt poti face cursuri cu profesor dar abilitatile doar prin exersare cateva ore/zi pe vei obtine.Pentru ritm poti incerca cu un metronom sau batand din picior mai ieftin.Fa exercitiile rar deocamdata si pe parcurs se va nari si viteza.Spor!
  7. Iti raspund eu si sper sa nu te superi. Cauta ceva mai usor. E prea greu pentru cateva luni de experienta. Nu te ajuta daca ti-ar trimite cineva ordinea corzilor pentru ca nu le vei putea executa corect . De aia nu ti-a raspuns nimeni.(si tacerea e un raspuns ) . Spor la treaba !
  8. @Arcteryx Nu te mai complica deocamdata sa citesti prea multa teorie de forum.Acum concentreaza-te sa inveti acorduri si sa faci exercitii cu game de tot felul. Exact cum au spus baietii de mai sus ,cand nu stii ceva intrebi ,in rest te asteapta multa munca ..dar va fi o munca placuta
  9. Chiar e in Cal. Rahovei am sunat eu acum 2-3 zile,cel mai bine sa suni sa intrebi ce te intereseaza inainte ca sa nu faci drumul degeaba.
  10. am învățat să cânt ( smoke in the water ) Acum sa inveti si smoke on the water Sa nu te superi de glumita,dupa ce pui corzile desi ar trebui sa ti le puna cineva care se pricepe si sa-ti arate cum se pun sau sa vezi pe net tutoriale despre cum se monteza corzile sa-ti iei preventiv si vro cateva mi-uri subtiri.chiar daca nu vor suna grozav itit poti face exercitiile ,deocamdata nu conteaza asa mult corzile,conteaza sa lucrezi pe chitara si sa avansezi la tehnica. Nu mai folosi aplicatii pentru acordat,ia-ti un acordor si acordezi doar mi subtire apoi obisnuieste-te sa acordezi dupa ureche(chiar daca nu-ti iese de la inceput,te verifici cu acordorul) si doar urcand in sus sa tina acordajul. p.s. baga la cap tot ce au zis baietii aici ,iti va fi foarte util,iar daca iti place cum merge treaba s-ar putea sa depasesti 3 luni pana vinzi chitara
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.