ciprian87

Newcomers
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

3 Neutral

About ciprian87

 • Rank
  Nou Venit
 • Birthday 29/11/87

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti
 • Interests
  Bass guitar

Other Information

 • Nume
  Ciprian
 • Trupa
  TBand
 • Scule
  Cort A5

Recent Profile Visitors

205 profile views
 1. Amplificator tuburi de bass

  Build log 1: M-am apucat de treaba . Am ales o schema tot Ampeg numai ca mai moderna putin inspirata din Ampeg PF20T. Adica schema kitului pe care l-am postat mai sus. Am comandat majoritatea componentelor inafara de fire de legatura si ce mai aveam eu prin sertare. Acum astept sa vina comanda. Am o intrebare pentru profesionisti: Ce este BIAS-ul si cum se regleaza? Sunt putin confuz pentru ca pe youtube si pe net unii vb de Volti alti de mA. Dupa ce criteriu se regleaza defapt? Voltaj sau consum in standby.
 2. Amplificator tuburi de bass

  Va multumesc pentru ajutor. Sper sa nu cad si eu in categoria asta, desi, trebuie sa recunosc sunt un pic intimidat de un asemenea proiect (voltaj mare, putere mica pentru bass, scump, frica de esec, etc). Pot sa spun ca si eu am fost in categoria asta. Initial am crezut ca bassul este versiunea usoara a chitarei si ca nu am eu bass si amplificator destul de scump si bun, de asta suna asa prost. Asta era pe timpul cand cantam intr-o trupa locala de metal (2 - 3 ani). Cand m-am mutat in Bucuresti (Noiembrie anul trecut) am gasit un instructor de bass care mi-a recomandat sa repet numai cu EQ flat si tonul sa il fac din mana. Am evoluat destul de bine. In ultimele luni nu prea am mai dat pe la lectii... desi imi fac timp sa repet zilnic acasa. In loc de tub pentru redresare se poate folosi punte de diode? Ar afecta calitatea sunetului?
 3. Amplificator tuburi de bass

  Multumesc pentru detalii. In niciun caz nu aveam de gand sa-l realizez eu. Cautam doar informati despre alegerea lui si ce rol are el in schema. Am gasit si Explica foarte bine. Eu vreau sa inteleg si ce se intampla in schema, nu doar sa lipesc componentele si sa-i dau drumul.
 4. Amplificator tuburi de bass

  Interesant, multumesc. Am gasit si: http://sound.whsites.net/project152-1.htm O lectura buna, cred eu. O intrebare de tube noob: Transformatoarele de iesire cum se aleg? In functie de tubul final si impendanta de iesire banuiesc, dar care ar mai fi criteriile dupa care se alege transormatorul de iesire. Azi am trecut pe la parinti si am gasit o carte veche “Cartea radioamatorului” unde am gasit ceva lectura despre transormatoare de iesire, dar acolo este specificat decat cum se calculeaza si executa.
 5. Amplificator tuburi de bass

  Kitul vine cu toate piesele mai putin sasiu, carcasa si knoburi si dupa calcule costa mai mult sa fac asa decat sa cumpar kitul. Kitul vine si cu placaj cu sursa. O sa cumpar kitul dupa ce imi iau cabinetul mic. Am un cabinet 4x10 Peavey Tour 410, dar este prea mare pentru ce am eu nevoie si nu il pot folosi la bloc.
 6. Amplificator tuburi de bass

  Notat, fara citat. Intre timp am gasit: https://www.tube-town.net/ttstore/Kits/Verstaerker/TT-Kit-BFlex::8113.html?MODsid=3r4h2oiui22un7p96ra0ba84o7 Ar merita acest kit? Pare un cheat sa cumpar un kit si sa-l asamblez eu.
 7. Amplificator tuburi de bass

  Da, tube only as vrea. Ar fi primul amplificator pe tuburi pe care l-as face, deci nu as vrea ceva foarte complex, am pedale pentru compresie si ton deci fara reglaje de ton ar fi ok pentru mine. Puterea nu trebuie sa fie 100w ma multumesc cu putin cat pentru cantat acasa, eventual un xlr out. Cabinet un 2x10 de 8 ohmi. In concluzie un circuit 2-4 tuburi. Eu am tot cautat pe net, insa gasesc numai pentru chitara. Probabil circuitul nu este foarte diferit intre chitara si bass vreau sa ma asigur ca merita sa dau bani pe componente si ca ampul este si croit pentru bass.
 8. Amplificator tuburi de bass

  Multumesc, O sa arunc un ochi pe Tubetown. Este o ambitie personala cred sa construiesc un amp pe tuburi pentru chitara mea bass. Am un amplificator pe MOSFET care suna excelent cu o pedala EBS Multicomp pus pe mod tubesim in fata lui.
 9. Poze cu bass-ii nostri :P

  My boy. Cort Artisan A5. O mentiune daca va doriti bassul acesta este full active, desi in manual spune ca switchul acela de pe el este active / passive, fals! Acel switch este EQ ON sau OFF practic un bypass la circuitul de EQ.
 10. Hello, new guy here. Doresc sa construiesc singur un amplificator pe tuburi pentru chitara bass si caut o schema relativ simpla. Are cineva asa ceva la indemana, eventual si testata? Mentionez ca am cunostinte de electronica si am mai realizat circuite audio, dar numai pe tranzistori si circuite integrate. Inca o intrebare ca sa nu incep un topic nou: De unde procurati componente pentru circuitele cu tuburi si aici ma refer la tuburi, socluri pentru tuburi si transformatoare (curent si iesire).
 11. Vand amplificator chitara bass Ampeg PF-350 cumparat de pe Thomann acum 2 ani. Amplificatorul este foarte bun pentru gig-uri (Portabil, XLR out) cat si pentru repetat acasa (Intrare aux si iesire casti). Il vand pentru ca vreau sa imi cumpar un Bass DI Accept schimburi eventual cu un Bass DI pret asemanator sau cu diferenta.