www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ciprian87

Newcomers
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ciprian87

  1. Vand pedale efecte diverse MOOER looper 150 RON EBS multicomp 450 RON MXR Bass overdrive 500 RON Pedalele sunt cumparate la inceputul anului. Vreau sa fac loc altor instrumente. Am renuntat la chitara si stau degeaba in apartament.
  2. Vand amplificator Ampeg PF350 Bass si cabinet Peavey Tour 410. Revin cu poze.
  3. Salut, Se vinde bassul din poze. Bassul il am de 2 ani cumparat de la Senia. Il vand pentru ca vreau sa fac loc altor instrumente.
  4. Dupa parerea mea Line6 Relay G30 https://www.soundcreation.ro/sisteme-wireless-pentru-instrumente-cid357/line6-relay-g30-id17635.html Sunt si modele mai ieftine ca G10. Uite un review:
  5. Multumesc, chiar ma gandeam cum sa ii fac un faceplate decent.
  6. Multumesc. Am ceva experienta cu electronica, dar mai mult spre digital, microcontrolere, etc. Acesta este primul amplificator pe care l-am facut, ma bucur ca am ales tuburi. Am invatat multe din acest build si va multumesc pentru ajutor si sfaturi. O sa incerc sa inregistrez si ceva monstre sunet, desi nu am un setup bun de inregistrat.
  7. Dupa sute de injuraturi si nopti nedormite va prezint primul meu amplificator pe tuburi: O sa revin si cu sunete imediat ce fac curat pe aici. Pot sa zic ca nici nu se compara cu amplificaorul pe care il am cu MOSFET. Sunetul este total diferit si mult mai placut, pentru mine cel putin.
  8. Eu l-am cumparat de la TubeTown costa cam 30 euro. Poti gasi si mai ieftine la diferite dimensiuni. Eu am avut nevoie de ceva la 40 cm lungime si 20 latime. Cateva poze cu ampul:
  9. Multumesc pentru sfaturi. Pe viitor o sa incerc sa folosesc alta contructie pentru PSU. Intre timp am mai lucrat putin la sasiu si la bareta de componente.
  10. Prima parte din build. Layout si PSU Am dat o parte din gauri, maine le dau pe restu (Nu vreau sa-mi trezesc vecinii ).
  11. Acum le-am cumparat.... Poate nu o sa fie singurul amplificator pe care il fac. Am primit coletul azi. Maine tot este liber incep sa il montez.
  12. Da, acela este: 8 - 35 pentru gaurile mici 3 -10 am deja.
  13. Multumesc, dar am cumparat deja de la Dedeman cu mult peste pretul asta ... Bine de stiut pe viitor.
  14. Da, negaurit. Sunt in cautare de un burghiu in trepte prin Dedeman acum.
  15. Coletul de la Tube Town este in Bucuresti, luni probabil o sa-l primesc. Revin cu update-uri pe masura ce il asamblez.
  16. Chitara este in stare foarte buna, am cantat doar la lectii si repetitii acasa cu ea, nu a fost pe drumuri foarte mult. Este o chitara cu un ton foarte placut. Are tuner si preamplificator cu iesire jack si XLR. Vreau sa o vand pentru ca eu am trecut pe chitara bass si nu prea o mai folosesc. Chitara vine si cu gigbag.
  17. Build log 1: M-am apucat de treaba . Am ales o schema tot Ampeg numai ca mai moderna putin inspirata din Ampeg PF20T. Adica schema kitului pe care l-am postat mai sus. Am comandat majoritatea componentelor inafara de fire de legatura si ce mai aveam eu prin sertare. Acum astept sa vina comanda. Am o intrebare pentru profesionisti: Ce este BIAS-ul si cum se regleaza? Sunt putin confuz pentru ca pe youtube si pe net unii vb de Volti alti de mA. Dupa ce criteriu se regleaza defapt? Voltaj sau consum in standby.
  18. Va multumesc pentru ajutor. Sper sa nu cad si eu in categoria asta, desi, trebuie sa recunosc sunt un pic intimidat de un asemenea proiect (voltaj mare, putere mica pentru bass, scump, frica de esec, etc). Pot sa spun ca si eu am fost in categoria asta. Initial am crezut ca bassul este versiunea usoara a chitarei si ca nu am eu bass si amplificator destul de scump si bun, de asta suna asa prost. Asta era pe timpul cand cantam intr-o trupa locala de metal (2 - 3 ani). Cand m-am mutat in Bucuresti (Noiembrie anul trecut) am gasit un instructor de bass care mi-a recomandat sa repet numai cu EQ flat si tonul sa il fac din mana. Am evoluat destul de bine. In ultimele luni nu prea am mai dat pe la lectii... desi imi fac timp sa repet zilnic acasa. In loc de tub pentru redresare se poate folosi punte de diode? Ar afecta calitatea sunetului?
  19. Multumesc pentru detalii. In niciun caz nu aveam de gand sa-l realizez eu. Cautam doar informati despre alegerea lui si ce rol are el in schema. Am gasit si Explica foarte bine. Eu vreau sa inteleg si ce se intampla in schema, nu doar sa lipesc componentele si sa-i dau drumul.
  20. Interesant, multumesc. Am gasit si: http://sound.whsites.net/project152-1.htm O lectura buna, cred eu. O intrebare de tube noob: Transformatoarele de iesire cum se aleg? In functie de tubul final si impendanta de iesire banuiesc, dar care ar mai fi criteriile dupa care se alege transormatorul de iesire. Azi am trecut pe la parinti si am gasit o carte veche “Cartea radioamatorului” unde am gasit ceva lectura despre transormatoare de iesire, dar acolo este specificat decat cum se calculeaza si executa.
  21. Kitul vine cu toate piesele mai putin sasiu, carcasa si knoburi si dupa calcule costa mai mult sa fac asa decat sa cumpar kitul. Kitul vine si cu placaj cu sursa. O sa cumpar kitul dupa ce imi iau cabinetul mic. Am un cabinet 4x10 Peavey Tour 410, dar este prea mare pentru ce am eu nevoie si nu il pot folosi la bloc.
  22. Notat, fara citat. Intre timp am gasit: https://www.tube-town.net/ttstore/Kits/Verstaerker/TT-Kit-BFlex::8113.html?MODsid=3r4h2oiui22un7p96ra0ba84o7 Ar merita acest kit? Pare un cheat sa cumpar un kit si sa-l asamblez eu.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.