www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Calucuchitara

Newcomers
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Constanta, Romania

Other Information

  • Gear
    Takamine Eg320C, Squier acoustic, Ibanez JEM replica, Chinese Fender TBucket ripp off, Taylor 310CE +Ibanez Troubadur T80

Calucuchitara's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Poti sa le combini sau sa iti iei un set bluegrass de exemplu cu Re, La si Mi din set de 13-54 si Sol, Si , Mi dintr-un set mai subtire de 11 sau 12, depinde acum de producator.
  2. Calucuchitara

    Elixir

    sunt foarte bune elixir. si iti spun nu din auzite ci din experienta. acum depinde ce sunet urmaresti, daca vrei sa sune mai metalic, mai deschis sau "bright" daca vrei cumpara nanoweb bronze 80/20. phosphor bronze suna un pica mai calm, mai atenuat. si iti recomand sa folosesti de 0.12 ca sa exploatezi tonul chitarii si pt un volum mai bun. sa stii ca nu deranjeaza la degete daca esti obisnuit ce cele de 0.11
  3. intr-adevar diferenta e prefixul . Electro-acusticele sunt echipate cu un sistem de captare al sunetului si un pre-amplificator care iti dau posibilitatea de a conecta chitara respectiva la un amplificator care iti va livra necesarul atat necesarul de volum cat si combinatia dorita de egalizare printr-un sistem de difuzoare de diferite puteri. Pe scurt e intr-adevar prefixul diferenta.
  4. Nylon bineinteles. Pt asta e facuta chitara clasica. Nu are truss rod, deci griful nu poate fi ajustat, iar coastele sau bracing-ul fetei de rezonanta este mult diferit si nu rezista la tensiunea corzilor metalice.
  5. In caz ca nu a disparut problema pana acum (vad ca e ceva timp de la ultima postare) problema poate fi si de la nut (sau pragus in romana). Din cauza faptului ca ai avut corzi mai groase inainte. Daca griful e ajustat corespunzator si inca ai buzz cand dai pe corzile libere in majoritatea cazurilor e de la nut
  6. takamine EG320C + ibanez troubadur t80
  7. Elixir nanoweb all the way. Sunt intr-adevar mai scumpe. Cam de 2-3 ori mai scumpe decat alte marci dar merita. Eu am folosit nanoweb de 0.11, 0.12 si 0.13. Am ramas la cele de 0.11. Phosphor bronze sau 80-20. Phosphor suna mai deschis un pic. Si te tin.... luni intregi daca ai grija de ele. Adica sa folosesti si un ghs fast fret sau de la Dunlop String conditioner 65. Ambele sunt bune.
  8. Nirvana MTV Unplugged in New York si Eric Clapton MTV unplugged (in London?). Un set de tabulaturi scrise la masina de scris si bineinteles colega de clasa care nu se lasa impresionata cu una cu doua (vorbim de scoala generala).
  9. 1 electrica + 3 acustice 1442/505 1 electrica + 3 acustice 1442/505
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.