www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

wolfrider

Newcomers
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucharest, Romania

Other Information

  • Gear
    Epiphone Dove Pro, Cort AD810NS, Cataluna SGN39, Ibanez AEG10NS

wolfrider's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Eh, ba ai gasit... sarcasmul asta de doi lei @stratosaurus - am trimis PM, multumesc!
  2. Asa cum spune anuntul, caut un saddle (dracia aia pe care se aseaza corzile dupa ce pleaca din cordar, reglabila pe inaltime) de Hora Reghin Solo, copie LP, fabricata la 1900 toamna. Poate are cineva pe-acasa si se-mpiedica de ea. Stiu ca-s niste mizerii in general si "fug" dar pana ma gandesc si gasesc o solutie de bridge mai "acatarii" as vrea o dracie de-asta.
  3. Schimb cu chitara electrica + amp bicicleta mountain bike Kross Hexagon in stare ca si noua (am mers doar de 3 - 4 ori cu ea prin cartier putin, din lipsa de timp si chef), inca in garantie (aprox. 8 luni). Pentru mai multe detalii a se vedea link-ul - http://www.ciclop.eu...hexagon-v2.html A mea arata exact asa: O dau si pe bani - 800 RON fix, insa m-ar interesa mai degraba un schimb cu chitara electrica si amp (sau doar chitara electrica), la valoare similara. 0763682509 Bogdan. L.E.: oferta valabila NUMAI pentru Bucuresti. Deci nu trimit si nici nu primesc prin curieri sau posta.
  4. Multzam fain de sfat. Nu stiam ca se face la acordaj normal. M-am gandit ca ajuta sa detensionez griful slabind corzile. Chestia e ca oricum trebuie sa slabesc si sa dau intr-o parte Sol-ul si Re-ul ca sa am acces sub rozeta unde se afla imbus-ul. Deci restul sa le las asa zici. Maine sau poimaine o sa o operez si revin cu feedback.
  5. Revin cu impresiile. Deci am ajustat atunci pana a disparut in proportie de 90%. Prin urmare este foarte posibil sa fie si de la nut si m-am gandit si la asta dar le-am lasat asa. Acum dupa 3 luni de cantare pe ele a inceput sa apara mai frecvent fret-buzz-ul (oricum nu ca la inceput) dar probabil fiindca s-au lasat corzile (nici nu mai suna). Prin urmare va capata un set de corzi noi cu gauge-ul original si trebuie sa strang la loc truss-rod-ul. Revin apoi cu impresii.
  6. Prin urmare am facut operatia de vreo 4 - 5 ori, asa cate 45 de grade, s-a diminuat dar nu a disparut de tot. Am obosit de atata slabit corzi, reglat truss rod si reacordat. ) O mai las asa o vreme. Ar fi trebuit sa dispara de tot zic eu dar nu stiu de ce reactioneaza asa de putin. Freturile sunt in stare perfecta / sunt noi deci nu are cum sa buzz-uie de-acolo.
  7. Am inceput sa "lucrez" la ea progresiv, cate putin, aproape 1/8 de rotatie. Rotesc in sens opus acelor de ceasornic. Nu stiu daca conteaza dar "surubul" de reglaj (imbus-ul) se afla sub rozeta, nu la partea cu cheile, deci sper ca sensul e corect. Se simte o oarece evolutie dar nu semnificativ ci f f putin (am rotit pana acum de vreo doua ori, deci cam jumate de tura).(le: pardon, un sfert)
  8. Chitara in cauza este un Takamine G320NS. Am schimbat corzile (erau alea originale cu care a venit, nu stiu cat s-a cantat la ele ca am luat-o de la cineva care a tinut-o mai mult prin dulap si erau usor oxidate) si dupa ce am schimbat corzile chitara a capatat un usor fretbuzz pe primele 7-8 taste (deci cam jumate din grif). E prima chitara acustica pentru mine, prima cu corzi metalice si trussrod. (Am mai avut chitari cu corzi de nylon pe care tot singur mi le schimbam fara probleme). Banuiala mea e insotita de intrebarea: trebuia sa umblu si la trussrod dupa ce am dat corzile vechi jos? (Inainte de a le pune pe cele noi). De mentionat faptul ca cele vechi aveau un gauge ceva mai mare (deci erau mai groase), dar mie imi plac corzile mai moi asa ca am schimbat gauge-ul cu unul mai mic, nu stiu daca conteaza pentru setup. Multumesc anticipat pentru lamuriri. P.S.: un "mester" mi-a spus ca "tre sa se mai lase si n-o sa mai aiba fretbuzz" dar are deja doua saptamani de cantari si nimic...
  9. Vand un amplug VOX Metal, cantat de 2 - 3 ori, in cutia lui originala, cu baterie cu tot tacamul, mai are si garantie vreo 4 - 5 luni, a fost cumparat in ianuarie-februarie de la Mcmusic Bucuresti. Pret: 100 ron fix.
  10. Intentia mea nici nu e sa intervin asupra formei. Imi plac chitarile cu look vintage. Ar fi fost misto totusi sa aiba si griful tot tip Telecaster precum corpul. Nu, deci nu ca forma ma deranjeaza... vreau sa se poata canta la ea. Bridge-ul ala deranjeaza cel mai tare deocamdata. De doze nu stiu ce sa zic, daca voi spuneti ca sunt OK, asa o fi. Sunt curios daca s-ar merita schimbate cu un set SH de Telecaster (2 x single?), am vazut ca nu-s scumpe.
  11. Multzam frumos de info! Chiar daca e ea cum e, nu ma gandesc sa o dau pentru ca mai mult are o valoare... simbolica. Si sigur ca mi-ar placea sa o modific daca ar iesi ceva fumusel. Ce s-ar putea schimba? Mecanica, dozele, instalatia electrica? Momentan la ea ma deranjeaza inaltatorul ala de corzi ca fuge stanga-dreapta aiurea asa, si faptul ca din cand in cand are niste vibratii ciudate la ambele E-uri. Asta de cand am inceput sa o "butonez". Am vazut ca pe site-ul ala http://cheesygutars.com - chitara din pozele respective nu mai avea inaltator de corzi, era o piesa fixa. Probabil o "imbunatatire"... Anyway cel mai probabil e ca o sa imi iau alta pentru "gadilat" si asta o sa o pastrez pentru un proiect viitor. Abia astept sa postezi desfasurarea operatiunii ca sa imi fac o "baza" tehnica.
  12. Multumesc mult guys. Deci e un Iris model vechi. L.E.: cum sunt si romanii astia corp care aduce a telecaster si coada cu clopot de Gibson. Inteleg ca dozele sunt o porcarie deci nu merita sa ma mai ostenesc cu ea. Multzam inca o data!
  13. Salut oameni buni, acesta este primul meu post. Cu aceasta ocazie salut comunitatea RGC. Deschid activitatea mea pe forum cu o intrebare. De aproximativ un an m-am pricopsit cu o chitara pe care nu reusesc sa o identific. E drept ca doar in ultima vreme mi-am pus problema deoarece pana acum doua - trei luni statea atarnata pe perete. Tipul de la care am luat-o mi-a zis ca "posibil sa fie un Reghin" (nici el nu stia prea multe despre ea, nu mai stia de unde o are fiindca avea destule pe-acasa) insa nu prea imi seamana cu nimic produs de ei (desigur, din ce m-am uitat eu pe net si am intrebat pe cunoscuti / apropiati). Pozele nu sunt prea explicite (astea le am deocamdata la indemana dar o sa pun si altele) insa ce nu se vede in poze - griful are un "clopot" ca de Gibson si dispunerea mecanismelor de acordaj e similara daca nu identica cu modelele Gibson. Corpul in schimb nu am reusit sa il "identific". Sus pe grif, intre mecanismele de acordaj are o semnatura a cuiva, nu stiu daca este - cum s-ar spune popular - "la misto" insa nu am putut sa o curat cu nimic (cu diluant nu am incercat, e drept insa incerc sa tin departe de chitara substante de-astea). De auzit n-am auzit-o niciodata printr-un amp fiindca nu am (sunt incepator, cant de un an si un pic, am zdranganit acustica pana acum). Am cantat la ea putin cu ajutorul unor ampluguri VOX - Metal si respectiv AC30. Cu AC30 se auzea f bine ("se auzea" fiindca acum are niste probleme) iar cu Metalul distorsiona cam tare. Are cineva vreo parere?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.